Ongelma piilolinssien kanssa

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Girl 95 kysyi 11.7.2013

Moi! Olen 18 vuotias nuori nainen ja hankin ensimmäiset piilolinssini noin puoli vuotta sitten. Halusin piilolinssit harrastukseni takia ja käyttäisin niitä vain noin pari kertaa kuussa, joten ostin kertakäyttölinssit ainakin näin aluksi. Sain optikolla viidet parit linssejä kokeiltavaksi, että ovatko ne sopivat. En kuitenkaan tiennyt miltä sopivat linssit tuntuvat ja ajattelin, että pieni roskan tunne ja silmien punoitus kuuluu asiaan ja ostin sitten isomman erän linssejä.

Linssejä pitäessä ilmeni kuitenkin enemmän punoitusta ja linssit tuntuivat hankaavan, joten en pystynyt pitämään niitä :/ jo optikko huomasi että linssit ovat juuri sopivat, sillä niiden poisotto ei ollut aivan helppoa koska ne myötäilivät niin hyvin silmän pintaa. Nyt epäilen niiden olevan kuitenkin liian kaarevat minun silmilleni vai mistä tämä “hankaava” tunne oikeen johtuu? Silmät myös kuivuvat piilolinssien kanssa. Linssit ovat Dailies linssit eli voiko olla että merkki ei ole minulle sopiva? En saanut optikollani sovittaa muun merkkisiä linssejä.

Nyt mietin, että menisin toiselle optikolle selvittämään asiaa, sillä en oikeen pidä nykyisestä optikostani…

Ja myöhemmin haluaisin silmien laserleikkaukseen, koska olen kyllästynyt huonoon näkööni, vaikkei se kovin huono olekaan, sillä esim lenkillä ollessani en käytä laseja ollenkaan, minulla on kuitenkin hajataittoa sen verran, että se häiritsee elämää. Laser leikkaus vaan maksaa niin paljon, että en tiedä milloin minulla olisi siihen varaa 🙁

Eli mitä minun nyt tulisi tehdä noiden piilolinssien kanssa, sillä en ole uskaltanut käyttää niitä kuin noin 5 paria. Ja vielä jos voisit kertoa tuosta laser leikkauksesta eli milloin sen voi tehdä ja paljon se suunnilleen tulisi maksamaan?

Kiitos paljon jo etukäteen ja sain sivuiltasi jo paljon uutta tietoa!

Piilolinssioptikko vastasi 14.7.2013

Hei Girl 95!

Todella harmillista, että piilolinssisi eivät tunnu sopivan silmillesi.

Hankauksen tunne voi johtua monesta tekijästä.

Yksi vaihtoehto voi olla, että piilolinssit ja silmät kuivuvat linssejä käytettäessä. Tähän voisi auttaa kostuttavat tippa. On myös mahdollista, että linssi ei kuitenkaan istu silmääsi täydellisesti, vaikka tämä onkin varmistettu optikon toimesta. Myös linssin materiaali voi olla semmoinen, joka ei ole juuri sinun silmillesi paras mahdollinen.

Näihin tilanteisiin voisi olla apua linssimerkin tai linssin mittojen muutoksesta.

Mielestäni sinun kannattaa tosiaan käydä optikolla kertomassa ongelmista linssiesi kanssa. Silloin voidaan miettiä olisiko jokin toinen linssi mahdollisesti parempi silmillesi.

Onko sinulla muuten käytössä hajataitteisuutta korjaava linssi? Tällöin linssin nimessä on yleensä maininta Toric tai Astigmatism ja reseptissä on jotkut arvot kohdissa Cyl ja Ax.

Osalla optikkoliikkeistä on heiltä ostettuihin piilolinsseihin niin sanottu tyytyväisyystakuu, jonka piirissä linssit voidaan vaihtaa veloituksetta toisiin samanhintaisiin. Sinun kannattaa kysyä tästä asiasta liikkeestä, josta linssit ostit.

Toivottavasti löydätte optikon kanssa silmiisi hyvin sopivan linssin.

Silmien laserleikkauksista en valitettavasti osaa sanoa mitään tarkkaa. Käsittääkseni leikkaus voidaan tehdä vasta sitten, kun näössä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia noin kahteen vuoteen. Hintojakaan en tiedä varmasti, mutta uskoakseni ne vaihtelevat 1000 – 2000 euron välillä riippuen käytetystä leikkaustekniikasta.

Parhaiten kaikissa laserleikkauksiin liittyvissä asioissa sinua osaa auttaa lääkäriasemalla, jossa tehdään leikkauksia. He vastaavat varmasti mielellään kysymyksiin.

Mukavaa, jos blogistani on ollut hyötyä!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa