Silmälasien takuu ja lahjakortilla silmälasien ostaminen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Floristgirl kysyi 18.7.2013

Onko yksityisestä optikkoliikkestä hankituissa silmälaseissa minkäänlaista takuuta? Jouduin mielestäni höynäytetyksi hankkiessani Groupon lahjakortilla lasit .

Lahjakortti piti olla 250 arvoinen moniteholasien ostossa, mutta silti hintaa silmälaseista jäi 450,- maksettavaksi.Kehykset siis maksoivat 199,- näöntarkistus ja linssit (vahvuus +2 molemmat silmät ja kaukonäkö +0,5) 250,-

Kaiken lisäksi en voi käyttää niitä lainkaan tietokoneen näytöltä lukemiseen.Vain keskiosa on luettavissa ja reunoilta sumenee – näen siis kaksi sanaa keskeltä lausetta selkeästi! Tavalliset +2.0 lasit toimivat paremmin.Olen siis ostanut 450,- lasit, joilla ei näe – mitä voin tehdä?

Piilolinssioptikko vastasi 20.7.2013

Hei Floristgirl!

Kaikissa optikkoliikkeistä ostetuissa laseissa on takuu sen suhteen, että silmälasit ovat virheettömät ja näöntarkastusta on tehty oikein.

Joka tapauksessa moniteholasien näkökenttä ei ole koskaan yhtä leveä kuin yksiteholaseissa johtuen siitä, että moniteholinssin ja yksiteholinssin rakenne on erilainen. Se kuinka leveä moniteholinssin näkökenttä on, riippuu muun muassa siitä minkä tasoinen linssi laseihin on valittu.

Kuinka kauan olet totutellut uusin laseihin? Yksi asia, joka myös voi vaikuttaa näkemiseen, on se miten lasit istuvat kasvoillasi.

Mielestäni sinun kannattaa käydä optikkoliikkeessä, josta hankit lasit, keskustelemassa näkemisen ongelmasta. Näin he pystyvät parhaiten auttamaan sinua ja tarvittaessa tarkastamaan lasit.

Tuohon lahjakortti-asiaan ja lasien hintaan en valitettavasti pysty ottamaan kantaa tarkemmin. Kun huomioidaan lahjakortin arvo, niin moniteholasiesi kokonaishinnaksi tuli 700 euroa. Tämä on ihan normaali hinta hyvälaatuisista monitehoista.

Joskus lahjakorttien mainonta ja ehdot saattavat olla semmoisia, että ihmiset odottavat saavansa esimerkiksi moniteholasit pelkästään tällä lahjakortilla joutumatta maksamaan itse lisää. Tästähän ei kuitenkaan ole kyse, mutta toki tämä pitäisi kertoa mahdollisimman selvästi lahjakortin tiedoissa ja mainonnassa.

Mielestäni sinun kannattaa tosiaan käydä keskustelemassa asiasta kaikin tavoin avoimesti optikkoliikkeessä. Tämmöisissä asioissa on aina parasta, että tapaus käydään läpi eikä asiakas jää yksin ja koe tulleensa huijatuksi.

Lisäksi on tosiaan mahdollista, että esimerkiksi näkökentän laajuudella on jotakin tehtävissä.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa