Toorisilla piilolinsseillä ei näe lähelle

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Höpis kysyi 9.11.2013

Moikka, olen nyt muutaman viikon ajan kokeillut toorisia piilareita, useampaa eri merkkiä. Viimeisimmät ovat parhaat, siinä mielessä, että näen hyvin kauas eikä kummallisia varjoja ole.

Ongelma on, etten pysty työskentelemään piilarit päässä lainkaan päätteellä enkä muutenkaan voi tehdä piilareiden kanssa mitään lähelle näkemistä vaativaa (esim. auttaa lasta liimaamaan, kirjoittaa kauppalistaa…).

Onko siis tavallista, että tooriset linssit haittaavat lähelle näkemistä? Tavallisilla piilareilla tätä ongelmaa ei ole.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Höpis!

Myös toorisilla piilolinsseillä pitäisi nähdä lähelle hyvin kunhan piilolinssit istuvat hyvin ja niiden voimakkuus on oikea.

Välillä kuitenkin lähelle katsottaessa räpyttely unohtuu ja linssin pinta kuivuu. Tämä saattaa sumentaa näkemistä, mutta tällöin kyseessä ei olisi pelkästään tooristen piilolinssien kanssa esiintyvä ongelma.

Mielestäni sinun kannattaa olla optikkosi yhteydessä ja kertoa tästä lähityön hankaluudesta . Näin hän pystyy tarkastamaan ovatko ongelmat voimakkuudesta vai linssityypistä johtuvia.

Oletko minkä ikäinen? Periaatteessa voisi olla mahdollista, että alkava aikuisnäkö tulisi piilolinssien kanssa esille ja hankaloittaisi lähityötä. No, tämäkin selviää kun käyt optikolla.

Toivottavasti löydätte sinulle myös lähityöskentelyssä toimivat tooriset piilolinssit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa