Optikolta kysyttyä: Tunnen lasit jatkuvasti päässä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Tottumaton kysyi 15.7.2013

Hei!

Kysymykseni saattaa vaikuttaa aivan hassulta mutta kysyn silti. Olen lähinnä epätoivoinen.

Eli sain miinuslasit, kun olin viidennellä luokalla eli noin 11 vuotta sitten. En ole koskaan tottunut pitämään laseja aamusta iltaan. Nyt miinuksia on jo -3.5 ja -4 (hajataittoakin on). Tuntuu hullulta etten pidä laseja vaikka niillä näkisin (ihme!). Syynä tähän on kaikkien lasien huono istuvuus. Tunnen lasit jatkuvasti päässäni vaikka niitä kuinka säädettäisiin. En jollain tavalla totu tunteesen. Voiko olla niin, että päähäni ei vain löydy sopivia laseja? Harmia aiheuttaa kapeat kasvoni joihin standardikehykset eiväy vain sovi. Oletko koskaan kohdannut asiakasta joka harhailee mieluummin sokeana kuin käyttää laseja?

Viimeisimmät lasini ovat todella kauniit ja hyvin kasvoihin sopivat mutta saan niistä päänsärkyä. Kehys puristaa ja on samalla löysä. Mitä tehdä? säädetty on. Linssit ovat ns. Nuorisomonitehot eli alaosa on muuta osaa miedompi. Tuntuu etten näe niillä hyvin etenkään yläosalla.

Mikähän voisi auttaa minua? En kehtaisi ravata joka viikko säätämässä laseja. Piilolinssejä käytin aikoinaan mutta silmäni kuivuvat liiaksi eikä ne sovi nykyiseen näyttöpäätetyöskentelyyn. Olen kokeillut uusimpia Dalies total 1 kertakäyttölinssejä koska niiden luvattiin olevan hyvät kuiville silmille. Eipähän olleet…

Pahoittelen ryöppypostia mutta alan olla melko ärsyyntynyt. Jatkuva paineen tunne päässä, lasien nostelu ja asettelu, piilariläträys ja sähellys eivät ole kovinkaan motivoivia. Haluaisin nähdä mutten laaseriinkaan pääse vielä koska näkö suhaa edes takaisin.

Osaisitko sinä auttaa?

[ad#piilarit]

Piilolinssioptikko vastasi 20.7.2013

Hei Tottumaton!

Yritän vastata kysymykseesi parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Toki aina välillä tulee asiakkaita, joilla lasien istumaan saaminen tuntuu lähes mahdottomalta. Asiakkaasta saattaa tuntua, että lasit painavat tai valuvat vaikka mitä tehtäisiin.

Yksittäistapauksissa asiakas saattaa jopa kokea, että ei pysty pitämään laseja juuri edellä mainittujen syiden vuoksi ja on tämän vuoksi mieluummin ilman laseja.

Joka tapauksessa näin optikkona en pahastu, vaikka asiakas kävisi useammankin kerran säädättämässä laseja. Loppujen lopuksi on aina parempi, että myös liikkeessä tiedetään asiakkaan ongelmista eikä asiakas jää yksi niiden kanssa. Mielestäni tämänkaltainen tilanne on juuri semmoinen, missä perinteinen kivijalkamyymälä voi olla avuksi ja erottua nettikaupoista. Tämän takia en huolehtisikaan liikaa siitä, vaikka kävisitkin liikkeessä useammankin kerran ongelman vuoksi.

Oletko käynyt juttelemassa optikkoliikkeessä siitä, että et näe laseilla tarkasti? Onko näkösi tutkittu milloin viimeksi?

Mietin, että voiko näkösi olla muuttunut, koska koet että et näe laseilla hyvin. Lisäksi lasien asennus kannattaa tarkastaa, jos tätä ei ole jo tehty eikä edellisestä tarkastuksesta ole kauan aikaa.

Oletko kokeillut piilolinsseistä Acuvuen 1day TruEye linssiä? Usein kyseinen linssi on hyvä vaihtoehto kuivasilmäisille.

Toivottavasti vastauksestani oli edes jotakin hyötyä! Kysy ihmeessä lisää jos joku asia jäi mietityttämään.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kuivat silmät ja piilolinssit

1-Day Acuvue TruEye kertakäyttölinssi

Silmälaseihin tai uusiin voimakkuuksiin tottuminen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa