Voiko vahvuuksillani saada piilareita?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nennu kysyi 12.8.2013

Heippa!

Minun silmälasivahvuuteni ovat seuraavanlaiset :

OD SF + 1.5
Cyl –
Ax-
PR 0.5 ja nuoli ylöspäin.
Add 0.75

OS SF. + 1.75.
Cyl -0.5.
Ax 7.
PR-
Add 0.75

Kysymykseni onkin, että voiko edellä mainituilla vahvuuksilla hankkia piilolinssejä?

Terkuin Nennu

Piilolinssioptikko vastasi 12.8.2013

Hei Nennu!
Kertomasi silmälasien voimakkuudet eivät kerro suoraan piilolinssien voimakkuuksia. Tästä olen kirjoittanut aiemmin oman kirjoituksen Piilolinssiresepti ja silmälasiresepti.

Joka tapauksessa voimakkuuksiesi perusteella sinulla pitäisi löytyä sopivat piilolinssit. Ainoastaan prismakorjausta ei saada aikaan piilolinsseillä.

Sinulla on molemmissa silmissä kaukotaitteisuutta ja vasemmassa silmässä hajataitteisuutta sekä molemmissa silmissä lukulisäys. Hajataitteisuutta on vasemmassa silmässä sen verran vähän, että sitä ei piilolinssillä pystytä korjaamaan.

Mahdollisia näönkorjausmuotoja ovat monitehopiilolinssit, niin sanottu monovision, jossa toinen silmä on korjattu katsomaan kauas ja toinen lähelle tai pelkän kaukovoimakkuuden korjaus.

Käyttötarkoitukseesi paras linssi löydetään optikolla piilolinssisovituksessa. Samalla optikkosi varmistaa mikroskooppitutkimuksella, että silmissäsi ei ole mitään estettä piilolinssien käyttämiselle.

Tässä yhteydessä optikkosi selvittää minkälaisissa tilanteissa käytät piilolinssejä ja tämän perusteella päätätte minkälaiset linssit tarvitset. Jos et esimerkiksi käytä piilolinssejä tarkassa lähikatselussa, niin voit pärjätä pelkällä kaukovoimakkuuden korjauksella.

Optikkosi voi näyttää tarkastuksessa koekehyksen tai koepiilolinssien avulla miten näkisit milläkin korjauksella.

Piilolinssisovituksen yhteydessä sinulle opetetaan myös piilolinssien käsitteleminen ja turvallinen käyttö, linssien silmään laittaminen ja pois ottaminen, puhdistus sekä tietenkin varmistetaan sovitetun linssin sopivuus silmääsi.

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa