Ovatko Cybershopin piilolinssit turvallisia?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Emmi kysyi 18.4.2015

Hei!

Olen vuosia käyttänyt kertakäyttö sekä kuukausilinssejä mutta nyt haluaisin kokeilla värillisiä ja ruskeita.

Opiskelijabudjetti ei kuitenkaan anna periksi että ostaisin joka kk optikkoliikkeestä kalliit värilliset linssit.

Ovatko cyber shopissa myytävät linssit turvallisia sillä niissä luvataan vuoden käyttöaika? Pysyvätkö ne ihan oikeasti vuoden hyvässä kunnossa että silmäongelmilta vältytään?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Emmi!

Valitettavasti en tunne Cybershopin myymiä piilolinssejä.

Katsoin heidän nettisivujaan, enkä ainakaan itse onnistunut löytämään tietoa siitä minkälaisesta materiaalista linssit ovat valmistettu. En myöskään löytänyt tietoa piilolinssien hapenläpäisystä tai vesipitoisuudesta. Näin minun on mahdoton arvioida piilolinssejä ilman tätä tietoa. Toki sivuilla piilolinssien kerrotaan saaneen kuitenkin FDa-hyväksynnän, mutta pelkästään tämä tieto ei kerro vielä kovin paljon.

Noin yleisesti voin sanoa, että mielestäni vuoden vaihtoväli linssiparilla on todella pitkä. Toki optikkoliikkeissäkin myydään kuitenkin pitkän vaihtovälin linssejä. Näissä linsseissä vaihtoväli on 3-12 kuukautta riippuen esimerkiksi siitä kuinka likaavaa kyynelnestettä asiakkaalla on. Pitkän vaihtovälin linssien käyttö ei ole kuitenkaan kovin yleistä.

Itse koen suurimmaksi ongelmaksi Cybershopin linssien kanssa sen, että jokainen piilolinssi pitäisi sovittaa asiakkaan silmiin optikon toimesta. Cybershopin linssien kanssa tämä ei taida olla kuitenkaan mahdollista, koska optikkoliikkeillä ei ole käsittääkseni myynnissä samoja linssejä.

Värillisten linssien kanssa kannattaa huomioida myös se, että silmien oma väri vaikuttaa voimakkaasti lopputulokseen. Toisin sanoen jos ostat värilliset piilolinssit ilman kokeilua, voi olla että niiden avulla saavutettava väri ei vastaa haluttua.

Oletko kuitenkin kysynyt optikkoliikkeestä mitä heiltä hankittujen linssien hinnaksi tulisi? Sinun kannattaa huomioida sekin, että vaikka kävisit optikkoliikkeessä sovittamassa jotain yleisesti tunnettua piilolinssiä, ei sinun ole pakko ostaa linssejä jatkossa samasta paikkaa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa