Piilolinsseihin liittyvät termit tutuksi

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Asiakkaiden kanssa jutellessa huomaa kuinka piilolinsseihin liittyvät termit ovat epäselviä ja ne menevät helposti sekaisin.

Usein tapaa myös asiakkaan, jolla ei ole mitään käsitystä omista linsseistään. “Pehmeät linssit” tai kertakäyttölinssit on aika yleinen vastaus, kun asiakkaalta kysyy minkälaiset linssit hänellä on käytössä.

Termien sekaisin meneminen on ymmärrettävää, koska niitä on paljon ja samastakin asiasta puhutaan useilla eri nimillä.

Olen koonnut tähän kirjoitukseen yleisimmät piilolinsseihin liittyvät termit ja linkit aihetta käsitteleviin kirjoituksiin.

Yleisimmät piilolinsseihin liittyvät termit

Nykyään lähes kaikki piilolinssit ovat niin sanottuja pehmeitä piilolinssejä. Liki- tai kaukonäköisyyttä korjaavien linssien lisäksi on myös olemassa hajataitteisuutta korjaavia toorisia piilolinssejä sekä aikuisnäköä korjaavia monitehopiilolinssejä. Lisäksi löytyy myös värillisiä piilolinssejä sekä niin sanottuja crazy-linssejä.

Eri vaihtovälien perusteella linssit voidaan jakaa kertakäyttölinsseihin, lyhyen vaihtovälin linsseihin eli niin sanottuihin kuukausilinsseihin, pitkän vaihtovälin linsseihin sekä jatkuvakäyttöisiin linsseihin.

Mielestäni olisi todella tärkeää, että jokaisella piilolinssejä käyttävällä asiakkaalla olisi tiedossa minkälaisia linssejä hän käyttää ja mikä hoitoneste on käytössä. Jos asiakas ei muista näitä asioita ulkoa, niin mukana olisi hyvä olla ainakin niin sanottu piilolinssikortti, josta tiedot selviävät.

Valitettavan moni asiakas tulee kuitenkin optikkoliikkeeseen ostamaan esimerkiksi pehmeitä piilolinssejä tämän ollessa ainoa tieto käytössä olevista piilolinsseistä.

Itsellenikin on tullut vastaan hiljattain toisella optikolla käyneitä asiakkaita, jotka ovat lähes suuttuneet kun olen ehdottanut heille uutta piilolinssisovitusta tilanteessa, jossa asiakas ei ole tiennyt yhtään mitään hänellä käytössä olleista linsseistä.

Tässä tilanteessa optikkoa ei paljon auta tietoa siitä, että edellisestä piilolinssisovituksesta on vain hetki aikaa ja silloin kaikki oli kunnossa.

Kirjoitus on julkaistu 3.3.2009 ja päivitetty 18.12.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa