Piilolinsseissä enemmän miinusta kuin silmälaseissa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Miia kysyi 27.8.2015

Hei!

Hankin itselleni juuri lasit ja kävin pari viikkoa sitten hakemassa optikon kautta piilarit. Silmälaseissani on vahvuuksina O: -1,00 V: -0,75. Piilareihin optikko määräsi O: -1,25 ja V: -1,00.

Samalla kuulin kaveriltani, että vahvuutta tulisi olla 0,25 vähemmän kuin laseissa, koska piilarit tulevat niin lähelle silmään toisin kuin lasit. Näin ollenhan minun piilareissani on huomattavasti liikaa vahvuutta.

Onko siis nämä arvot oikeat vai tulisiko minun käydä optikolla uudelleen?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Miia!

Miinuspiilolinsseissä pienissä voimakkuuksissa, kuten sinulla, on yleensä sama tai 0,25 miedompi voimakkuus silmälaseihin verrattuna. Isommissa voimakkuuksissa eroa voi olla enemmänkin kuin 0,25.

Kuitenkin jos asiakkaalla on silmälaseissa hajataitteisuuden korjausta, voidaan sitä joutua kompensoimaan piilolinsseissä valitsemalla voimakkaampi linssi.

Kertomiesi arvojen perusteella sinulla ei ole kuitenkaan silmälaseissa hajataitteisuutta vai oliko tuossa kaikki reseptissä olevat merkinnät?

Jos hajataitteisuuden korjausta ei ole, ei tämä selitä sitä miksi piilolinssisi ovat vahvemmat kuin silmälasisi.

Mielestäni voit oikein hyvin olla optikkoosi yhteyksissä ja kysyä miksi piilolinssisi ovat 0,25 vahvemmat kuin silmälasisi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa