Piilolinssien ja silmälasien nettikauppojen palautus- ja toimitusehdot

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osa asiakkaista on siinä uskossa, että netti- ja postimyyntikaupan 14 päivän vapaa purkuoikeus ilman perusteltua syytä koskee myös piilolinssejä tai silmälaseja. Näin ei kuitenkaan ole, koska vapaa purkuoikeus ei koske räätälöityjä tuotteita, joiden edelleen myynti on vaikeaa.

Nettikauppojen ei siis tarvitse hyväksyä avattujen piilolinssipakettien tai silmälasien palautusta. Luonnollisesti nettikaupat voivat kuitenkin myöntää tyytyväisyystakuun, eli lisäedun, jonka turvin tuotteen voi palauttaa. Mitään velvollisuutta tähän ei kuitenkaan ole olemassa.

[ad#piilarit]

Avaamattomat piilolinssipaketit voi palauttaa

Avaamattomilla ja myyntikuntoisilla piilolinssipaketeilla on 14 päivän palautusoikeus. Pakettien pitää olla kuitenkin alkuperäiskunnossa, eikä niissä saa olla mitään ylimääräisiä merkintöjä. Itse en ole ainakaan löytänyt yhtään piilolinssien nettikauppaa, joka hyväksyisi avattujen pakettien palautuksen.

Osa nettikaupoista voi tarjota piilolinsseille jopa kolmen kuukauden vaihto- tai palautusoikeuden. Tässäkin tulee muistaa, että tämä koskee vain avaamattomia, myyntikuntoisia linssejä.

Piilolinssejä netistä ostaessa tulee aina muistaa tilata vain sinulle sovitettuja piilolinssejä. Tästä olen kirjoittanut enemmän kirjoituksessani Piilolinssit netistä.

Silmälasien palautusoikeuksissa eroja

Silmälasien osalta palautusoikeudessa oli eroja. Eräs firma lupaa yksiteholaseille täyden tyytyväisyystakuun. Monitehoissa ja kaksitehoissa takuu koskee vain kehyksen hinnan. Takuu on rajattu vain kehyksen hintaan, koska linssit ovat hiottu yksilöllisesti eikä niitä voi enää myydä muille.

Toinen valmistaja antaa 14 päivän katumusoikeuden kaikille laseille. Tämä edellyttää, että lasit palautetaan uudenveroisena alkuperäispakkauksessa ja tuotemerkki on vielä paikallaan.

Lupaapa yksi valmistaja täyden kolmen kuukauden palautusoikeuden. Sivuilla ei mainita mitään erityisehtoja palautukselle.

Yleisesti myös silmälasien palautuksessa kannattaa muistaa, että lasien on oltava alkuperäispakkauksessa.

Tilauksen maksaminen

Suurimpaan osaan nettikaupoista voi maksaa lasit laskulla, verkkopankin kautta tai postiennakolla.

Osa kaupoista hyväksyy vain ennakkomaksun. On myös tuoteryhmiä ja tapauksia, joissa saatetaan vaatia ennakkomaksu tai tuote toimitetaan postiennakolla. Tällaisia tapauksia ovat esimerkiksi värillisten linssien tilaukset ilman vahvuuksia tai pienillä vahvuuksilla ja määrällisesti suuret tilaukset.

Kirjoitus on julkaistu alun perin 30.9.2009 ja päivitetty 5.9.2013.

Tämä kirjoitus kuuluu Onko asiakas aina oikeassa -sarjaan.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Asiakkaan oikeudet silmälasien toimituksen viivästyessä

Milloin silmälaseissa on virhe ja mikä on liikkeen virhevastuu?

Mitä tehdä mikäli myyjä ja kuluttaja eivät pääse sopimukseen ongelmatilanteessa?

Mitä tehdä mikäli silmälasikauppa alkaa kaduttaa?

Piilolinssien ja silmälasien nettikauppojen toimitusehdot

Silmälasien maksaminen jo tilausvaiheessa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa