Piilolinssit ja flunssa tai silmätulehdus

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Työssäni tapaan turhan usein piilolinssiasiakkaita, jotka eivät ole tienneet, että piilolinssejä ei kannata käyttää flunssassa. Omille asiakkaille kerron tästä luonnollisesti aina piilolinssitarkastuksen yhteydessä ja näin uskoisin muidenkin optikoiden toimivan. Toki asiakas saattaa kuitenkin unohtaa varoituksen sanat helposti, jos ensimmäinen flunssa iskee vasta pidemmän ajan päästä.

Miksi piilolinssejä ei kannata käyttää flunssassa?

Piilolinssejä ei kannata käyttää flunssassa, koska silmätulehduksen riski on flunssaisena moninkertainen normaaliin tilanteeseen nähden.

Kuten monet ovat huomanneet, usein myös silmät tulehtuvat flunssan aikana. Tämä johtuu siitä, että silmät, nenä, nielu ja korvat ovat yhteydessä toisiinsa. Tämän takia flunssavirukset kulkeutuvat helposti esimerkiksi nielusta silmään ja voivat aiheuttaa silmätulehduksen. Piilolinssien käyttäminen kasvattaa tätä riskiä.

Sairaana ollessa kannattaa siis käyttää sankalaseja piilolinssien sijaan. Kannattaa myös huomioida, että lääkeaineet voivat heikentää piilolinssien siedettävyyttä.

Luonnollisesti moni osaa varoa piilolinssien käyttämistä flunssaisena jo ihan luonnostaankin, koska silmät tuntuvat tällöin hankalilta. Toki olo saattaa muutenkin olla niin huono, että edes ajatus linssien laittamisesta silmiin tuntuu vastenmieliseltä.

Piilolinssit ja silmätulehdus

Välillä vastaan tulee tilanteita, jolloin asiakkaalla on ihan selkeä silmätulehdus ja silmät ovat todella punaiset ja rähmivät. Tästä huolimatta asiakas on saattanut laittaa silmiinsä piilolinssit. Tulehtuneisiin silmiin ei kuitenkaan missään tapauksessa saa laittaa piilolinssejä.

Flunssat ja silmätulehdukset ovat yksi syy siihen miksi piilolinssien käyttäjällä pitäisi olla aina olemassa myös ajan tasalla olevat sankalasit. Näin flunssan tai silmätulehduksen iskiessä käytettävissä on kuitenkin sankalasit.

Kirjoitus on julkaistu 21.6.2009 ja päivitetty 10.10.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa