Piilolinssien käyttäminen silmätulehduksen jälkeen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Tyttö huolissaan kysyi 11.6.2014

Minulla oli silmätulehdus vasta ja hoidon olen tehnyt ja se on loppunut.

Kysyisin tällaista kun toinen silmä välillä punoittaa ei ole kipeä punoitus lähtee kostutustipoilla ja piilarit ei tunnu pahalle silmässä niin uskallanko viikonloppuna käyttää kauan odotetulla reissullani piilareita?

Muistan hygienian ja reissu kestää kaksi päivää yöllä en tietenkään pidä ja ens viikolla käyn optikolla.. Minulla kuukausi linssit ja uudet tilasin..

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tyttö huolissaan!

Valitettavasti tämmöisiin silmien terveyteen liittyviin kysymyksiin on mahdoton vastata varmasti näin netin kautta, kun en pääse näkemään silmiäsi. Lisäksi varsinaisen silmätulehduksen hoitaminen ja arvioiminen kuuluu lääkärille.

Yleisellä tasolla voi sanoa kuitenkin sen verran, että kun hoito silmätulehdukseen on jo loppunut ja silmä on parantunut, ei linssien käytölle pitäisi olla estettä.

Tuota silmän punoituksen merkitystä minun on kuitenkin mahdoton arvioida näin netin kautta. Jos silmäsi punoittaa jossain tilanteissa aavistuksen ja näin on ollut ennen silmätulehdustakin, tämä ei kuulosta mitenkään ihmeelliseltä.

Mikäli taas silmä punoittaa selvästi ja tätä ongelmaa ei ole ollut ennen silmätulehdusta, olisin varovainen piilolinssien käytössä.

Sanoiko lääkäri mitään piilolinssien käytöstä kun sait lääkityksen silmätulehdukseen?

Silmätulehduksen jälkeen on tärkeää, että ennen tulehdusta olleita piilolinssejä ja piilolinssikoteloa ei käytetä enää tulehduksen jälkeen. Silmätulehduksen aiheuttanut bakteeri tai virus voi olla tarttunut piilolinssiin tai linssikoteloon. Kun tällaiset linssit otetaan käyttöön, voi tulehdus uusia helposti.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa