Piilolinssien kustannukset säännöllisessä käytössä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tässä kirjoituksessa olen arvioinut kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa, kun linssejä käytetään paljon eli noin kuusi kertaa viikossa.

Yleisesti paljon piilolinssejä käyttävälle henkilölle suositellaan lyhyen vaihtovälin eli niin sanottuja kuukauden vaihtovälin linssejä. Kustannukset on kuitenkin laskettu myös käytettäessä kertakäyttölinssejä tai jatkuvakäyttöisiä linssejä.

[ad#piilarit]

Kustannukset lyhyen vaihtovälin linsseillä

Kuusi paria lyhyen vaihtovälin linssejä maksaa noin 60-80 euroa ja kaksi isoa pulloa piilolinssinestettä maksaa yhteensä 20-30 euroa. Kokonaisuudessaan kuuden kuukauden piilolinssikulut ovat noin 80-110 euroa.

Henkilön käyttäessä lyhyen vaihtovälin linssejä noin kuusi kertaa viikossa tulee yhdelle käyttökerralle hintaa noin 0,51 – 0,70 euroa ja koko vuoden kustannukset ovat noin 160-220 euroa.

Kustannukset kertakäyttölinsseillä

Mikäli linssityypiksi valitaan kertakäyttölinssit nousevat kustannukset selvästi. Paljon linssejä käyttävän kannattaa hankkia kertakäyttölinssit vähintään 90 parin paketeissa, jolloin paketti maksaa noin 80-120 euroa. Tällöin yhden käyttökerran hinnaksi tulee noin 0,89 – 1,33 euroa ja koko vuoden kustannukset ovat 278-415 euroa.

Kustannukset jatkuvakäyttöisillä piilolinsseillä

Jatkuvakäyttöiset piilolinssit, eli niin sanotut yötä-päivää linssit ovat myös yksi harkinnan arvoinen vaihtoehto paljon linssejä käyttäville. Kuusi paria linssejä maksaa 90-150 euroa. Mikäli linssit otetaan satunnaisesti pois silmästä kannattaa hankkia lisäksi pieni pullo nestettä, jonka hinta on noin 5-10 euroa.

Jatkuvakäyttöisä linssejä voi merkistä riippuen käyttää jopa 30 vuorokautta yhtäjaksoisesti linssien toimiessa parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän takia olen laskenut käyttöpäivän kustannukset 30 päivän perusteella.

Näin käyttökerran eli tässä tapauksessa yhden vuorokauden kustannukseksi tulee noin 0,50-0,83 euroa ja koko vuoden kustannukset ovat noin 180-300 euroa.

Tässä tulee kuitenkin muistaa, että 30 vuorokautta on ehdottomasti pisin aika, jonka jatkuvakäyttöisiä linssejä voi käyttää. Lisäksi mahdolliset nestekulut nostavat hintaa jonkin verran.

Yhteenveto

Edullisimmaksi paljon linssejä käyttävälle tulee lyhyen vaihtovälin linssit. Jatkuvakäyttöiset linssit ovat jonkin verran kalliimmat ja eniten maksavat kertakäyttölinssit.

Hinta ei kuitenkaan saisi olla ainoa kriteeri lopulliseen hintavalintaan. Esimerkiksi helppoutta ja aina puhtaita linssejä arvostavan henkilön kannattaa valita kertakäyttölinssit, vaikka niiden käyttäminen maksaakin enemmän.

Tämä kirjoitus kuuluu Kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa?sarjaan.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Piilolinssien kustannukset satunnaisessa käytössä (käyttökertoja yksi-kaksi viikossa)
Piilolinssien kustannukset vaihtelevassa käytössä (käyttökertoja kolme-neljä viikossa)
Piilolinssien kustannukset säännöllisessä käytössä (käyttökertoja kuusi viikossa)

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa