Piilolinssien kustannukset satunnaisessa käytössä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tässä kirjoituksessa olen arvioinut kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa, kun linssejä käytetään satunnaisesti yksi-kaksi kertaa viikossa.

Monet satunnaisesti linssejä käyttävät eivät halua hankkia kerralla isoa määrää linssejä. Tämä sen takia, koska osa ihmisistä pelkää esimerkiksi voimakkuuksien muuttuvan tai linssien vanhenevan.

[ad#piilarit]

Tämän takia laskin kertakäyttölinssien kustannukset 30 parin hinnan mukaan, joka on noin 30-50 euroa. Näin yhdelle käyttökerralle tulee hintaa 1,00-1,67 euroa. Vuoden aikana kustannuksia tulee noin 78-130 euroa.

Mielestäni tälläkin käyttömäärällä kannattaa kuitenkin harkita 90 parin paketin tilaamista, joka maksaa noin 80-120 euroa. Tällöin yhden käyttökerran hinnaksi tulee noin 0,89 – 1,33 euroa ja koko vuoden kustannukset ovat 69-104 euroa. Kannattaa muistaa avaamattomien linssien säilyvän käyttökelpoisina pitkään. Yleensä viimeiseen käyttöpäivään on aikaa vähintään kaksi vuotta.

Satunnaisesti linssejä käyttävän kannattaa siis ehdottomasti suosia hinnan perusteella kertakäyttölinssejä.

Muutenkin kertakäyttölinssi on satunnaisesti linssejä käyttävälle paras vaihtoehto. Tällöin ei tarvitse miettiä koska linssi on otettu käyttöön tai koska piilolinssinestepullo on avattu.

Tietenkin joissain tilanteissa joudutaan valitsemaan lyhyen vaihtovälin linssi, mikäli kertakäyttölinsseistä ei löydy sopivaa linssiä. Tällöin kustannukset ovat kuitenkin selvästi isommat. Yhdelle käyttökerralle tulee hintaa noin 2,05 – 2,82 euroa ja koko vuoden kustannukset ovat noin 160-220 euroa.

Tämä kirjoitus kuuluu Kuinka paljon piilolinssien käyttäminen maksaa? sarjaan.

Kaikki kirjoitukset aiheesta

Piilolinssien kustannukset satunnaisessa käytössä (käyttökertoja yksi-kaksi viikossa)
Piilolinssien kustannukset vaihtelevassa käytössä (käyttökertoja kolme-neljä viikossa)
Piilolinssien kustannukset säännöllisessä käytössä (käyttökertoja kuusi viikossa)

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Hanna says

  Hei! Olen saanut tosi paljon hyvää uutta tietoa näiltä sivuiltasi, josta iso kiitos. Sellaista vain olen tässä nyt viime aikoina pohtinut, että jos käyttää piilareita tosi harvakseltaan, niin pitäisikö silloinkin käydä piilolinssikontrollissa kerran vuodessa? Hommasin elämäni ekat piilarit ja yhden 30 parin kertakäyttöpiilarisetin yli kaksi vuotta sitten ja nyt ne ovat loppu. Olen käyttänyt linssejä yleensä ihan vain muutamia tunteja kerrallaan, ikinä en varmaan viittä tuntia pidempään, lähinnä juhlissa tai jossain muissa erityistilaisuuksissa. Linsseissä oli kuitenkin useampia vuosia käyttöaikaa kun ostin ne, ja mietinkin juuri sen kannalta, että jos ostaa isomman setin ja käyttämiseen menee sitten vuosi tai kaksikin harvakseltaan kun niitä käyttää, niin pitäisikö siinä välissä sitten kuitenkin käydä kontrollissa? En muista, että minua oltaisiin opastettu piilarisovituksessa mitenkään kontrolleista. En ole ikinä siis sellaisessa käynytkään. Olisikohan siis aiheellista?

  • Hei Hanna!
   Mukava kuulla, että blogistani on ollut hyötyä.

   Asiakkaalle pitäisi kertoa jokaisessa piilolinssisovituksessa piilolinssikontrollin merkityksestä ja koska asiakkaan olisi syytä tulla kontrolliin.

   Optisen Alan Eettisen Neuvoston ohjeistuksen mukaan seurantakontrolli olisi suotavaa tehdä kerran vuodessa ja maksimissaan piilolinssimääräys olisi voimassa kaksi vuotta.

   Mielestäni sinun kannattaa varata aika optikolle ennen seuraavien piilolinssien hankkimista. Optikko pystyy varmistamaan onko käytössä ollut linssi paras mahdollinen silmillesi tai olisiko jokin muu tuote parempi. Lisäksi tarkastuksessa varmistetaan myös linssien oikea voimakkuus.