Piilolinssit Halloween-juhlaan silmien laserleikkauksen jälkeen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Inka kysyi 27.10.2015

Hei!

Silmieni laserleikkauksesta on kulunut kaksi vuotta, eikä kuivuusongelma ole häirinnyt enää pitkään aikaan.

Mietinkin, että voiko silmät mennä “pilalle”, jos ostan Halloweenia varten piilolinssit ja sovitan niitä silmiin?

Tiedän, että silmän kaarevuus on voinut muuttua, mikä voi estää linssien käytön. Onko kokeilemisesta kuitenkaan mitään haittaa, jos linssit ottaa heti pois elleivät ne tunnu silmässä hyviltä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Inka!

Optikkona en voi oikein missään tilanteessa suositella uuden piilolinssin käyttöönottoa ilman, että sen silmään sopivuus on varmistettu asianmukaisesti.

Vaikka linssi ei olisikaan sopiva silmääsi, ei se välttämättä aiheuttaisi heti tuntemuksia. Linssi voi olla esimerkiksi liian tiukka, mutta silmässä se voi tuntua tämän tiukkuuden takia todella hyvältä. Lisäksi piilolinssien kanssa voi tulla voimakasta kuivuusongelmaa.

Luonnollisestikaan ei ole kuitenkaan todennäköistä, että pilaisit silmäsi yhdellä kokeilulla. Ongelmana on kuitenkin se, että jonkinlainen mahdollisuus jonkinlaisiin ongelmiin on kuitenkin olemassa. Niiden todennäköisyyttä on mahdoton arvioida.

Näkeminen on kuitenkin meille tärkeä aisti ja pelkästään kosmeettisista syistä en lähtisi kokeilemaan esimerkiksi crazy-linssejä tai värillisiä ilman asianmukaista sovitusta.

Luonnollisesti kuitenkin tiedän, että moni hankkii esimerkiksi näin Halloweenin aikaan piilolinssit ja käyttää niitä ilman optikon sovitusta.

Lisäksi asiaasi vaikuttaa se, että sinulle on tehty silmien laserleikkaus. Itse olen siinä käsityksessä, että tämmöisen leikkauksen jälkeen sinulla pitäisi olla lupa silmälääkäriltä piilolinssien käyttämiseen. Alan sisälläkin asiasta on kuitenkin erilaisiakin näkemyksiä.

Onko teillä ollut silmälääkärin kanssa puhetta piilolinssien käyttämisestä esimerkiksi jälkitarkastuksen yhteydessä?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa