Piilolinssit ja meikkaus

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Piilolinssit ja meikkaaminen on yksi aihe mistä piilolinssin käyttäjillä tuntuu olevan kovin erilaisia näkemyksiä ja uskomuksia.

Itse opastan aina omille asiakkaille miten piilolinssien käyttö tulee huomioida meikkauksessa. Lisäksi aina välillä piilolinssejä käyttävät asiakkaat käyvät myös kysymässä ohjeita piilolinssien kanssa meikkaamisesta optikkoliikkeessä.

Tämän takia onkin paikallaan kirjoittaa aiheesta oma kirjoitus.

Perusohje meikkaukseen piilolinssien käyttäjälle

Itse opastan aina omia asiakkaitani laittamaan piilolinssit silmiin aina ennen meikkaamista ja ottamaan ne pois silmistä ennen meikin puhdistamista.

Jos käytössä on kuitenkin jatkuvakäyttöiset niin sanotut yötäpäivää linssit, tulee meikit puhdistaa ennen nukkumaan menoa. Kyseistä linssiä ei siis tarvitse poistaa silmästä meikinpuhdistuksen ajaksi silloin kun se on yötäpäivää käytössä. Toki osa asiakkaista voi joutua poistamaan linssin puhdistusta varten.

Meikkejä valitessa kannattaa suosia herkille silmille tai piilolinssien käyttäjille suositeltuja vaihtoehtoja.

Vesiliukoinen vai vedenkestävä meikki?

Aikaisemmin silmämeikiksi suositeltiin aina vesiliukoisia vaihtoehtoja. Tätä perusteltiin sillä, että vedenkestävät meikit saattavat tarttua piilolinssiin kiinni. Tällä hetkellä asian suhteen tuntuu olevan kuitenkin kahta koulukuntaa. Osa suosittelee vesiliukoisia meikkejä ja osa vedenkestäviä.

Esimerkiksi Acuvuen sivuilla kehotetaan käyttämään vedenkestävää ripsiväriä ja rajauskynää leviämisen ja tuhrautumisen välttämiseksi. Optikkoliikeketjuista esimerkiksi Silmäaseman sivuilla suositellaan vesiliukoisia meikkejä.

Pikaisella kyselyllä kollegoiltani valtaosa suosittelee vesiliukoisia meikkejä.

Asiaa tarkemmin mietittyäni ajattelen itse asian siten, että kertakäyttöisten linssien kanssa voi käyttää vedenkestävää kosmetiikkaa. Muuten suosittelisin kuitenkin edelleen vesiliukoisia meikkejä.

Piilolinssit aiheuttavat muutamia rajoituksia meikkaamiseen

Piilolinssien käyttäjien kannattaa välttää tuuheuttavia ja ripsiä pidentäviä ripsivärejä niistä irtoavien kuitujen vuoksi. Myös kimalle- ja glitter-luomivärien käyttöä kannattaa välttää niistä irtoavien hiukkasien takia. Hiukkaset saattavat päätyä linssin alle ja aiheuttaa hankaumia ja pahimmillaan silmätulehduksen.

Rajauksia ei kannata tehdä aivan luomen sisäreunaan edellä mainituista syistä johtuen.

Yleisesti piilolinssien käyttäjien silmämeikin puhdistusaineen tulisi olla öljytöntä ja vesiliukoista.

Etenkin piilolinssien käyttäjän tulisi uusia silmämeikkinsä säännöllisin väliajoin, koska pitkään käytössä olleissa meikeissä voi olla todella paljon bakteereja. Varsinkin silloin jos henkilöllä on ollut silmätulehdus, kannattaa kaikki käytössä olleet meikit uusia. Sama taudinaiheuttaja voi olla myös silmämeikeissä.

Optikolle ilman meikkiä

Itse suosittelen omia asiakkaitani tulemaan piilolinssien käytön opastukseen mielellään ilman silmämeikkiä. Tämä sen takia, koska meikki hankaloittaa tai saattaa olla este linssien silmään laittamiselle.

Aina välillä käy niin, että asiakkaalla on todella voimakas silmämeikki piilolinssisovitukseen tullessaan. Tällöin piilolinssien silmään laiton harjoittelu on haastavaa meikin tahriessa linssit silmään laittaessa.

Toki on ymmärrettävää, että osa naisista vierastaa ilman meikkiä liikkumista kaupungilla. Piilolinssisovitukseen tullessa silmämeikin määrä kannattaa kuitenkin minimoida.

Kirjoitus on julkaistu 19.3.2009 ja päivitetty 8.11.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Anonymous says

  Voisitko kertoa minkä ikäisille vähintään suosittelisit piilareita, koska sellaset pitäis hankkia ja ikä suositus optikolta auttais asiaa.

 2. Piilolinssioptikko says

  Hei
  Itse en pidä mitään tarkkaa ikärajaa siitä minkä ikäisille asiakkaille suosittelen piilolinssejä.

  Mielestäni aloittamiseen sopiva ikä on hyvin tapauskohtainen ja sen osaa arvioida asiakkaan kanssa keskustellessa.

  Joka tapauksessa nuoren pitää pystyä itse hoitamaan ja käsittelemään linssejä sekä ymmärtää hygienian merkitys.

  Yleensä piilolinssien käyttämisen voi aloittaa noin 15-vuotiaana, mutta osa voi aloittaa nuorempanakin.

  Itse suosittelen nuorille piilolinssejä oikeastaan vain jonkin harrastuksen, kuten jääkiekon takia.

  Mielestäni kertakäyttölinssit ovat nuorelle aina paras vaihtoehto.

  Asia selviää parhaiten kun käyt optikkoliikkeessä keskustelemassa eri vaihtoehdoista.

 3. Sweety says

  Hei,
  käytän mielellään oliiviöljyä silmämeikkini puhdistukseen. Onko tästä haittaa, kun poistan aina piilarit ensin silmistä? Käytän vedenkestävää ripsiväriä, mutta en ole sen käytössä havainnut haittoja.
  Hyödyllinen blogi, kiitos!

 4. Hei Sweety!

  Mukava, että blogistani on ollut hyötyä.

  Käytettäessä öljyä meikkienpuhdistuksessa on varottava, että piilolinssit eivät joudu missään tilanteessa kosketuksiin öljyn kanssa. Mielestäni voit kuitenkin käyttää öljyä jatkossakin, kun poistat linssit aina ensin silmistä.

  Vedenkestävien meikkien kanssa yksi mahdollinen ongelma on meikin joutuminen piilolinssin pintaan. Jos näin käy, niin linssien puhdistaminen on todella hankalaa ja pahimmillaan linssit voivat vaurioitua.

 5. piilolinssien käyttäjä says

  “Maskara, joka tekee kaiken; tuuhentaa, pidentää, hoitaa, erottelee. Vedenkestävä.
  USA:n myydyin maskara. Pieni helppokäyttöinen harja. Sopii herkille silmille ja myös piilolinssien käyttäjille. Tuote sisältää Ebony-väripigmenttiä, jonka ansiosta ripsistä tulee dramaattiset ja uskomattoman mustat.”

  lainasin teksin täältä: http://sokos.s-verkkokauppa.fi/webapp/wcs/stores/servlet/BrandiTuote/maybelline-great-lash-vedenkestava-maskara/383574/48013/17582/17582/17582

  Tuota siis voi käyttää piilolinssien kanssa? tuskin ne tuota turhaan lupais.

 6. hämmentyny says

  Löysin hieman ristiriitaista tekstiä piilolinsseistä ja vedenkestävästä ripsarista!

  Täällä: http://www.acuvue.fi/piilolinssit_meikit
  veden kestäviä meikkejä suositeltiin vaikka sinunn tekstissä ne kiellettiin!?! Kumpaa pitäisi uskoa???

  Miten oon muuten säänkestävien ripsareiden laita voiko niitä käyttää piilareiden kanssa?

 7. Hei!
  Kyseinen ripsiväri ei ole minulle tuttu. Kuvittelisin tuotteen kuitenkin sopivan piilolinssien kanssa, koska tuotteessa niin sanotaan ja se on myynnissä luotettavassa verkkokaupassa.

  Ja tuohon kysymykseen siitä tulisiko piilolinssien kanssa käyttää vedenkestävää vai vesiliukoista meikkiä. Itse olen tosiaan aina suositellut vesiliukoista ja näin ovat tehneet tuntemani optikot.

  Katsoin laittamasi linkin ja tästä innostuneena päätin katsoa mitä muualla sanotaan asiasta ja viesti on tosissaan ristiriitaista.

  Esimerkiksi Cibavisionin eli yhden valmistajan sivuilla sanotaan näin:
  ”Käytä vedenkestävää maskaraa ja rajauskynää”.

  Kun taas esimerkiksi Silmäaseman sivuilla sanotaan näin:
  ”Käytä piilareiden kanssa öljytöntä ja vesiliukoista piilolinssikäyttöön ja herkille silmille soveltuvaa kosmetiikkaa ja meikinpoistoaineita”.

  Minäpäs selvitän asiaa tarkemminkin jossakin vaiheessa. Joka tapauksessa tässäkin asiassa yleinen huolellisuus ja hygienia ovat tärkeitä asioita ja varmasti molempiakin meikkejä voi käyttää ilman ongelmia. Itse olen käyttänyt aina vesiliukoisia meikkejä piilareiden kanssa enkä kyllä keksi tästä mitään huonoa puolta.