Piilolinssit Huuto.netistä tai muusta nettihuutokaupasta – varo käytettyjä linssejä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Itselleni tuli aikanaan yllätyksenä kun kuulin ihmisten myyvän piilolinssejä nettihuutokaupoissa. Tämä näyttää olevan kuitenkin yllättävän yleistä, koska tälläkin hetkellä Huuto.netistä löytyy lukuisia piilolinssien myynti-ilmoituksia.

Osassa tapauksista oli käynyt luultavasti siten, että piilolinssien voimakkuudet olivat muuttuneet tai henkilö oli käynyt silmien laserleikkauksissa. Näin päättelin siitä, että myynnissä oli vajaita pakkauksia linssejä. Luonnollisesti kyseiset linssit ovat saattaneet myös olla sopimattomat myyjän silmiin.

Käytettyjä linssejä ei kannata ostaa

Pääsääntöisesti myynnissä oli uusia, käyttämättömiä linssejä, mutta joukkoon mahtui myös silmissä kokeiltuja linssejä. Tämmöisiä ei kenenkään kannata missään nimessä ostaa, koska toisen silmässä olleiden linssien käyttäminen aiheuttaa vakavan terveydellisen riskin. Esimerkiksi silmätulehdukset voivat tarttua käytetyistä linsseistä.

Käytetyistä linsseistä ei saa turvallisia, vaikka ne desinfioisikin piilolinssinesteellä.

Lisäksi kannattaa huomioida myös se, että käytetyistä linsseistä ei voi kukaan ulkopuolinen sanoa varmasti kuinka kauan niitä on todellisuudessa käytetty.

Myöskään vanhentuneita linssejä ei kannata ostaa, vaikka ne saisikin edullisesti. Esimerkiksi tälläkin hetkellä Huuto.netissä näyttää olevan myynnissä piilolinssejä, joiden viimeinen käyttöpäivä on ollut jo vuosi sitten.

Myös järjestelmällistä piilolinssimyyntiä

Silmiinpistävää omasta mielestäni oli järjestelmällinen piilolinssimyynti. Samalla myyjällä saattoi olla useita voimakkuuksia ja linssimerkkejä myynnissä.

Itse en osaa sanoa mistä järjestelmällinen piilolinssimyynti johtuu. Periaatteessa voi olla mahdollista, että enemmän piilolinssejä tulee myyntiin esimerkiksi optikkoliikkeen varaston tyhjentämisen yhteydessä.

Kirjoitus on julkaistu 8.11.2009 ja päivitetty 15.11.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa