Piilolinssit saunassa – mitä tulee tietää?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Hyvin usein piilolinssiasiakkaat kysyvät piilolinssien pitämisestä saunassa ennen kuin ehdin ottaa asiaa itse puheeksi piilolinssisovituksessa.

Itse olen ohjeistanut asiakkaani siten, että piilolinssien kanssa voi saunoa, jos tähän on oikeasti todellinen tarve. Tällöin pitää kuitenkin muistaa muutamia asioita.

  • Veden joutumista silmiin tulee varoa samalla tavalla kuin uidessakin.
  • Paras vaihtoehto linssiksi on kertakäyttölinssi.
  • Jos kuitenkin käytät muun tyyppisiä linssejä, niin ne kannattaa puhdistaa huolella saunomisen jälkeen.

Lisäksi on muistettava, että saunoessa piilolinssit eivät välttämättä tunnu yhtä mukavalta kuin muussa käytössä. Saunan lämpö voi myös kuivattaa linssejä ja tämän takia linssi voi tuntua epämukavalta ja lisäksi näkö voi olla sumeampi kuin normaalisti.

Heti saunomisen jälkeen linssin silmästä poistaminen voi olla hankalampaa kuin normaalisti.

Turvallisempaa ilman piilolinssejä

Itse henkilökohtaisesti en käytä käytännössä koskaan piilolinssejä saunassa, koska minun tapauksessa tähän ei ole mitään todellista tarvetta. Olenkin sitä mieltä, että aina turvallisempi valinta on olla menemättä saunaan piilolinssien kanssa.

Minullakin on kuitenkin käynyt esimerkiksi asiakas, jonka näkö ilman piilolinssejä on todella huono ja hän on kotona paljon pienten lasten kanssa ilman muita aikuisia. Tällöin saunassa on käytännössä mahdoton käydä ilman piilolinssejä, koska ilman piilolinssejä asiakas näki tarkasti ainoastaan 10-15 senttimetrin etäisyydelle.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa