Piilolinssit vaelluksella tai festareilla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Varsinkin kesäaikaan piilolinssiasiakkaat kyselevät säännöllisesti miten piilolinssien kanssa kannattaisi toimia tilanteissa, joissa linssien käsittely voi olla haastavaa. Esimerkiksi vaelluksilla tai festareilla huolellinen käsienpesu voi olla hankalaa tai lähes mahdotonta.

Yksiselitteistä vastausta tähän ei ole, mutta jatkuvakäyttöiset linssit ovat helpoin ratkaisu.

Jatkuvakäyttöinen linssi paras vaihtoehto

Mielestäni silloin kun linssien hygieeninen käsittely on mahdotonta, on ehdottomasti paras vaihtoehto jatkuvakäyttöinen piilolinssi, joka voi olla koko reissun ajan silmässä. Näin linssiä ei tarvitse käsitellä likaisilla käsillä.

Mukaan kannattaa kuitenkin aina ottaa varalle piilolinssineste, kotelo sekä silmälasit. Näin piilolinssit pystytään poistamaan silmistä, jos jotain yllättävää sattuu.

Käsienpesu suurin ongelma

Muiden linssien kanssa käsihygienia aiheuttaa ongelmia. Ennen linssien käsittelyä kädet on pestävä huolellisesti saippualla. Aina tämä ei kuitenkaan ole helppoa esimerkiksi vaelluksella kylmän tunturipuron vedellä. Yksi vaihtoehto on toki kiehuttaa vettä käsienpesua varten, mutta monesti tämä tuntuu vaivalloiselta.

Festareilla löytyy toki paremmin käsienpesupaikkoja. Näiden luokse meneminen voi kuitenkin jäädä tekemässä esimerkiksi pikkutunneilla.

Käsidesit ja piilolinssit

Erilaisia käsien desinfiointiaineita käyttäessä kannattaa muistaa, että piilolinssejä ei kannata käsitellä suoraan käsidesin käytön jälkeen. Käsiin jäänyt käsidesi siirtyy helposti silmiin ja voi aiheuttaa voimakasta kirvelyä. Osa käsideseistä voi myös värjätä piilolinssit.

Paras vaihtoehto onkin mielestäni puhdistaa kädet ensimmäiseksi käsidesillä ja tämän jälkeen pestä ne mahdollisimman huolellisesti vedellä ja saippualla. Tämän jälkeen piilolinssejä voi käsitellä turvallisin mielin.

Vaellukselle tai minne tahansa matkalle lähtiessä kannattaa ehdottomasti hankkia niin sanottu matkapullo piilolinssinestettä. Näin ei tarvitse kantaa ylimääräistä painoa mukanaan. Tärkeää on muistaa, että piilolinssinestettä ei saa siirtää itse mihinkään pikkupulloon. Tämä sen takia, koska piilolinssineste ei ole enää hygieenistä käyttää, jos se on siirretty alkuperäisestä pakkauksesta toiseen.

 Kirjoitus on julkaistu 2.8.2009 ja päivitetty 10.3.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa