Piilolinssit yksittäistä tapahtumaa, kuten omia häitä varten

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Varsin moni silmälasien käyttäjä ei haluaisi käyttää silmälaseja esimerkiksi omissa häissä, ylioppilasjuhlissa, tai jossakin muussa vastaavassa tilanteessa. Aina välillä optikkoliikkeeseen tuleekin asiakkaita, jotka haluaisivat piilolinssit yhtä tilaisuutta varten.

Piilolinssien käyttäminen vain todella satunnaisissa tilanteissa on kyllä mahdollista, mutta tällöin hyvä tietää seuraavat asiat.

Ihan ensimmäiseksi suosittelen ehdottomasti vierailua optikkoliikkeessä. Liian moni tilaa piilolinssit netistä edes käymättä optikolla, koska niitä on tarkoitus käyttää vain kerran.

Tämä ei ole kuitenkaan missään nimessä viisasta, koska piilolinssit tulee sovittaa silmään siitä huolimatta että niitä on tarkoitus käyttää vain kerran. Vain tällä tavalla voidaan varmistaa linssin sopivuus silmään.

Lisäksi henkilön pitäisi oppia käyttämään linssejä sujuvasti. Juhlapäivä voi mennä heti aamusta pilalle, jos piilolinssien laittaminen silmään ei onnistukaan aamulla. Parhaiten piilolinssien käytön oppiikin optikon opastuksella.

Kun piilolinssit halutaan käyttöön esimerkiksi omiin häihin, niin kannattaa muistaa olla tarpeeksi ajoissa liikkeellä. Välttämättä linssejä ei löydy suoraan optikkoliikkeen varastosta, vaan linssit on tilattava.

Lisäksi suosittelen aina asiakkaitani käyttämään piilolinssejä vähintään muutamana päivänä ennen juhlaa. Tämä on tärkeää, jotta silmät tottuisivat linsseihin. Myös linssien käsittelemistä, kuten silmään laittamista ja pois ottamista, kannattaa harjoitella etukäteen. Esimerkiksi hääyön voinee varmasti viettää muutenkin kuin yrittämällä saada piilolinssejä pois silmistä.

Pitkän juhlapäivän aikana on mahdollista, että piilolinssit ovat yhtäjaksoisesti melkein vuorokauden silmissä. Tällainen pitkä käyttörupeama saattaa aiheuttaa niin voimakasta kuivumisen ja hankauksen tunnetta silmissä, että linssit on poistettava silmästä kesken juhlahumun. Linssit voivat myös aiheuttaa silmien punotusta, mikä ei luonnollisestikaan ole kivaa esimerkiksi omissa häissä. Näidenkin syiden takia piilolinssien käyttöön kannattaa totutella etukäteen.

Yksi mietittävä asia piilolinssejä harkitessa on myös se, näyttääkö hääkuvissa omalta itseltään. Normaalisti aina silmälaseja käyttävä henkilö saattaa näyttää hääkuvassa “oudolta” piilolinssit silmässä.

Kirjoitus on julkaistu 19.8.2009 ja päivitetty 27.11.2013.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. jenni partanen says

  hei. olen menossa naimisiin ja haluaisi kovasti käyttää piilolinssejä hääpäivänä. ongelma onkin onko se mahdollista? minulla on diabeettinen retinopatia ja silmäni on leikattu ja laitettu silikonia pitämään verkkokalvoa paikallaan. toinen silmäni on jo sokea ja toista varten käytän kaksiteholaseja joissa todella paksut linssit. visus +0,4. joten onko minun mahdollista käyttää piilolinssejä ja millaiset niiden pitäisi olla?

 2. Hei Jenni!
  Kun toisessa silmässäsi ei ole näköä ja toisen silmän näkö ei ole normaali pitää sinun jo lainkin mukaan hankkia silmälääkäriltä lupa piilolinssisovitukseen.

  Optikko ei saa ilman silmälääkärin lupaa sovittaa linssejä, jos asiakkaalla on jokin silmäsairaus, muuten näköön vaikuttava sairaus tai silmää on operoitu.

  Diabeetikoilla silmän sarveiskalvon tuntoherkkyys voi olla alentunut ja tämä altistaa silmää tulehduksille ja vaurioille.

  Eli sinun kannattaa varata aika silmälääkärille, niin hän pystyy kertomaan voidaanko sinulle sovittaa piilolinssejä.

 3. mutta jos lupa tulee niin piilolinssejäkö löytyy näin huonollekin näölle? ei ole ideana siis täysin mahdoton?

 4. Hei Jenni!

  Kysymyksessäsi ei ole mainittu voimakkuuksiasi ja tuon visus-arvon perusteella niitä ei voi päätellä.

  Asiakkaalla on kuitenkin harvoin niin paljon voimakkuutta, että hänelle ei olisi mahdollista sovittaa minkäänlaisia piilolinssejä.