Piiloset BioDrop MD –kostutustippa sopii myös piilolinssien käyttäjille

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

BioDrop MD on kohtuullisen uusi tuttavuuteni kostutustippojen saralla. Kyseessä on Turun kupeessa Liedossa Piilosetin tehtaalla valmistettu säilöntäaineeton silmien kostutustippa, jolla on Suomalainen avainlipputunnus. Lisäksi kostutustipalla on Allergia- ja astmaliiton tunnus.

BioDrop MD -tippaa myydään 10 ml:n pikkupullossa ja aine on tarkoitettu kuivien silmien hoitoon. Kostutustippa sisältää hyaluronaania, joka poistaa kuivasilmäisyysoireita ja suojaa silmän sarveiskalvon ulointa epiteelikerrosta. Tipassa ei ole mitään yleisesti yliherkkyyttä aiheuttavia ainesosia, säilöntäaineita eikä kasvi- tai eläinperäisiä osia. Piilosetin valmistamien tuotteiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinkokeita.

Tippaa voidaan käyttää piilolinssien kanssa tai ilman piilolinssejä.

Kyseessä on ainakin optikkoliikkeissä myytävä kostutustippa, jonka ostamiseen ei tarvita reseptiä. Tipan voi siis hankkia optikon suosituksesta tai ihan omien tuntemusten perusteella. Oireista ja ongelmista kannattaa kuitenkin kertoa optikolle. Tällöin optikko pystyy suosittelemaan juuri sinulle sopivaa valmistetta.

Omat kokemuksen positiivisia

Henkilökohtaisesti olen itse kokeillut tippaa muutaman viikon ajan. Itselläni valmiste on toiminut hyvin.

Myös osa asiakkaistani on käyttänyt tätä tuotetta. Asiakkailtani olen ehtinyt jo saamaan myös palautetta tuotteesta. Itse valmiste on toiminut hyvin, mutta muutama asiakas on hieman moittinut pullon muotoa.

Pullon suuaukko on erilainen kuin monessa muussa valmisteessa. Tämän johdosta myös itselläni oli aluksi hieman haastetta saada laitettua tippa silmään ilman, että ripset koskettavat pulloa. Oikean tekniikan löytyessä onnistuu tämänkin tipan laittaminen silmiin kuitenkin helposti.

Kyseinen pullomalli tai silmätipan annostelija on käsittääkseni tuttu aikaisemmin steriileistä ja säilöntäaineettomista silmälääkevalmisteista.

Tuotetta on saatavissa hyvin varustelluista optikkoliikkeistä ympäri Suomea. Ostopaikasta riippuen 10 ml:n pullon hinta on noin 10-15 euroa. Yhdestä pullosta saadaan noin 200 tippaa. Pullo on avauksen jälkeen käyttökelpoinen kolmen kuukauden ajan.

Kuivista silmistä kärsivän kannattaa käyttää tippaa 2-5 kertaa päivässä. Toisille riittää kun tippaa laittaa aamulla ja illalla, mutta monet joutuvat käyttämään tippaa myös 1-3 kertaa päivän aikana.

Aamuin illoin käytössä pullo riittää lähes kaksi kuukautta. Jos tippoja käyttää 3-5 kertaa päivässä, kestää pullo noin kuukauden.

Sopii myös eläimille

Myös lemmikkieläimet voivat kärsiä kuivasilmäisyydestä. Kyseinen tippa soveltuu myös lemmikeiden kuivien silmien hoitoon.

Tästä minulla ei ole kuitenkaan omakohtaisia kokemuksia. Ainakaan toistaiseksi minulla ei ole ollut yhtään lemmikkieläintä asiakkaana:)

Osassa optikkoliikkeistä panostetaan kuivasilmäisyyden hoitoon

Tähän loppuun vielä muistutuksen sana yleisesti kostutustipoista ja kuivasilmäisyydestä.

Nykypäivänä Suomesta löytyy jo useita optikkoliikkeitä, jotka ovat panostaneet kuivasilmäisyysongelman hoitoon. Näissä liikkeissä optikot tutkivat jokaisen näöntarkastuksen yhteydessä asiakkaan silmät silmämikroskoopilla. Tämän tutkimuksen pohjalta he osaavat suositella kuivista silmistä johtuviin oireisiin juuri oikeanlaisia, kostuttavia valmisteita.

Osassa optikkoliikkeissä saattaa olla myynnissä useita erilaisia kostuttavia tippoja sekä erilaisia omega-rasvahappovalmisteita.

Lue myös kirjoitukseni Kuivat silmät ja piilolinssit.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa