Pilot aurinkolasit omilla voimakkuuksilla – liikaa miinusta?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Liikaa miinusta kysyi 6.7.2015

Minulla tekisi mieli ostaa pilotmalliset aurinkolasit omilla vahvuuksilla. Kyseisen mallin linssien koot ovat aika suuria ja tarvitsen -3,25 korjauksen.

Osaatko sanoa kuinka paksut linsseistä tulisi Aviator 58mm malliin 1.67 ohennuksella ?

Silmäteräväliäni en tiedä, mutta jos noin suurinpiirtein puhutaanko 5mm vai ylikin linssinpaksuudesta.

Kovasti ilahdun jos vastailet.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Valitettavasti en pysty vastaamaan varmasti paljon linsseille tulisi vahvuutta näin netin kautta, kun en tiedä esimerkiksi silmäteräväliäsi. Jos veikkaisin aika karkealla skaalalla, niin uskoisin vahvuuden olevan 4-8 millimetrin luokkaa.

Osassa optikkoliikkeissä on mahdollisuus vertailla ja laskea todella tarkasti linssin paksuudet erilaisilla linssivaihtoehdoilla. Tällöin apuna käytetään niin sanottua linssintilausohjelmaa. Ohjelmaan syötetään voimakkuustiedot ja optiset mittatiedot. Kehyksen muoto huomioidaan myös ja tämä tapahtuu piirtämällä muoto niin sanotun piirturin avulla.

Optikkoliikkeen henkilökunnan pitäisi pystyä auttamaan sinua tässä asiassa ainakin jos heillä on käytössään tämmöinen tilausohjelma.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa