Pitkän vaihtovälin piilolinssit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Pitkän vaihtovälin piilolinsseillä tarkoitetaan linssejä, joiden vaihtoväli on 3-12 kuukautta.

Nykyään pitkän vaihtovälin linssejä ei enää juurikaan käytetä. Lähinnä ne tulevat kyseeseen silloin kun lyhyen vaihtovälin linsseistä ei löydy riittävän isoa voimakkuutta, oikeaa kaarevuutta tai halkaisijaa.

Kolmen kuukauden vaihtovälin linssejä löytyy silikonihydrogeelistä valmistettuina. Käsittääkseni kaikkien 6-12 kuukauden vaihtovälillä olevien linssien materiaali on perinteinen hydrogeeli. Tällöin ongelmana on se, että hydrogeelimateriaali on hapenläpäisyltään paljon huonompi kuin silikonimateriaalit.

Hapenläpäisy ja työläs linssien puhdistus ovatkin juuri syyt siihen miksi näitä linssejä ei enää juurikaan käytetä.

Puhdistukseen ei yleensä riitä niin sanottu “yksinestesysteemi”, vaan siinä tarvitaan erillisen pintapuhdistusnesteen lisäksi niin sanottuja proteiininpoistotabletteja.

Pitkän vaihtovälin linssit ovat päiväkäyttöisiä linssejä, eli niiden kanssa ei saa nukkua.

Kenelle pitkän vaihtovälin linssit sopivat?

Nykypäivänä suosittelen pitkän vaihtovälin linssejä ainoastaan silloin kun lyhyen vaihtovälin linsseistä ei löydy sopivaa vaihtoehtoa.

Itse asiassa viimeisen vuoden aikana lähes kaikki sovittamani pitkän vaihtovälin linssit tulivat asiakkaille, joille ei löytynyt lyhyen vaihtovälin linsseistä sopivaa voimakkuutta tai muita mittoja.

Loput pitkän vaihtovälin linssit olivat värillisiä linssejä.

Hinnaltaan pitkän vaihtovälin linssit ovat aavistuksen edullisempia lyhyen vaihtovälin linsseihin verrattuna kun puhutaan perusvoimakkuuksista. Erikoisvoimakkuudet, joita ei ole edes olemassa lyhyen vaihtovälin linsseissä, voivat olla kustannuksiltaan selkeästi arvokkaammat. Linssien hinnan lisäksi tulee huomioida myös linssien puhdistamiseen menevät kulut.

Tärkeä huomioitava seikka on se, että pitkän vaihtovälin linssi ei ole silmän kannalta turvallisin vaihtoehto silloin kun niiden materiaali on perinteinen hydrogeeli.

Kirjoitus on julkaistu 03.03.2009 ja päivitetty 15.1.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa