Poliisin näkövaatimukset – minkälainen näkö poliisikouluun pyrkivällä pitää olla

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Poliisikouluun pyrkivien näkövaatimukset muuttuivat syksyllä 2012. Aikaisemmin hakijan värinäkö ei saanut olla oleellisesti heikentynyt ja lisäksi taittovirheen korjausleikkauksesta piti olla kulunut vähintään puoli vuotta.

Nykyään näitä vaatimuksia ei kuitenkaan enää ole.

Ainoa näkökykyyn liittyvä vaatimus on se, että näöntarkkuuden eli visus-arvon on oltava ilman silmälaseja tai piilolinssejä vähintään 0.2 molemmilla silmillä erikseen mitattuna. Korjatun näöntarkkuuden, eli lasien tai piilolasien kanssa mitatun näöntarkkuuden on oltava 1.0 erikseen mitattuna molemmille silmille.

Lisäksi näkökenttien tulee olla normaalit.

Miten näkökyky todistetaan?

Näkökyky todistetaan optikon tai silmälääkärin todistuksella ja valmiin todistuspohjan voi tulostaa Poliisiammattikorkeakoulun sivulta. Monessa optikkoliikkeessä on varmasti valmiinakin kyseisiä kaavakkeita.

Aikaa varatessa kannattaa kertoa, että tarvitsee todistuksen poliisikoulua varten. Tarkastukseen kannattaa ottaa mukaan mahdollisesti käytössä olevat lasit ja henkilöllisyystodistus.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa