Ray-Ban aurinkolasit – aurinkolasibrändit joista pidän

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Ray-Banin aurinkolasit ovat uskoakseni edelleen Suomessa tunnetuin aurinkolasibrändi. Näin ainakin sillä perusteella, että mikäli asiakas kysyy heti liikkeeseen tullessaan jotain tiettyä aurinkolasimerkkiä, niin yleisimmin kyseessä on Ray Ban.

Lisäksi monet asiakkaista muistavat jotain Ray Banin malleja nimeltä kuten Wayfarer, Clubmaster tai Aviator.

Ray-Banin aurinkolasit 4152 820

Tässä Ray-Banin havannanruskeassa aurinkolasissa on tuulahdusta menneiltä vuosikymmeniltä (kuvassa malli 4152 820).

Itsekin kyllä pidän Ray-Banin aurinkolaseista. Silti olen onnellinen siitä, että ihmiset ovat oppineet ymmärtämään, että Ray-Ban ei ole ainoa laadukas ja trendikäs aurinkolasimerkki.

Mielestäni Ray-Banien suosio on omalla tavallaan kääntynyt hieman niitä vastaan. Osa ihmisistä kokee kyseisen mallin niin yleiseksi, että ei halua sitä hankkia. Toisaalta myös se, että mallisto on niin suosittu antaa aremmillekin ihmisille mahdollisuuden kokeilla trendikkäämpiä laseja. Tällä tarkoitan sitä, että he uskaltavat kokeilla Ray-Banin malleja paremmin, koska eivät koe niitä niin supertrendikkäinä.

Ray-Banin malliston etuna laajuus

Ray-Banin aurinkolaseista löytyy mielestäni helposti hyvin erilaisille ihmisille sopiva malli. Mallistosta löytyy uusinta muotia seuraavia uusia malleja maustettuna vanhoilla, uuden ilmeen saaneilla klassikoilla.

Moni malliston laseista käy mielestäni niin naisille kuin miehillekin. Lisäksi Ray Banin mallistosta kannattaa huomioida lasten mallisto, josta löytyy samaa henkeä kuin aikuisten mallistosta, mutta minikoossa.

Näin optikkona onkin aina välillä mukavaa myydä isälle ja pojalle tai äidille ja tytölle hyvin samannäköiset lasit, vaikka tämä ei olekaan ihan jokapäiväinen tapahtuma.

Lasten mallistosta löytyy myös pienikasvoiselle aikuiselle aurinkolasit, koska Ray-Baneissa kaikki lasten mallit eivät ole missään nimessä perinteisen lasten mallien näköisiä.

Lisäksi Ray-Banin valikoimissa on myös paljon polarisoivalla linssillä olevia aurinkolaseja.

[ad#piilarit]

Aviator – yksi tunnetuimmista malleista

Uskoisin että tunnetuimpiin Ray-Banin malleihin kuuluu pilottimalliset lentäjänlasit, eli Aviator-lasit.

Kyseiset lasit nousivat taas esille joitain vuosia sitten kun kyseinen malli nähtiin Michael Jacksonin kasvoilla.

Itsestäni tuntui aluksi hyvin vieraalta ajatus siitä, että pilottilasit ovat taas muotia, mutta pikku hiljaa silmä on taas tottunut tähän. Nyt tuntuisikin hyvin oudolta, jos mallistossa ei olisi pilottimalleja.

Pilottimallia on mielestäni uudistettu todella kivasti tähän päivään ja siitä löytyy omat mallinsa niin naisille ja miehillekin.

Ray Banin aurinkolaseja käyttävät julkkikset

Todella monet julkkikset ovat huomanneet Ray-Banien hienouden. Laseja on nähty esimerkiksi Drew Barrymoren, Barack Obaman, Lady Gagan ja Julia Robertsin päässä.

Lisäksi aikanaan kulttielokuva The Blues Brothersissa Ray-Baneilla oli näkyvä rooli.

Itselleni muistuu myös vanhemmista julkkiksista mieleen esimerkiksi Don Johnson Miami Vicessä ja Tom Cruice Top Gunissa, jotka käyttivät Ray-Banin aurinkolaseja.

Tämä kirjoitus kuuluu Aurinkolasibrändit – näistä pidän henkilökohtaisesti -kirjoitussarjaan.
Kaikki kirjoitukset eri aurinkolasibrändeistä:

Tilaa aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Tälläkin hetkellä pyörivässä Californication -sarjassa päähenkilöllä, Hank Moodyllä, on Ray-Banit. Mallia en muista.

 2. Hei Nay!
  Siitä onko Californication Hank Moodylla Ray-Banin aurinkolasit vai on keskustelu kovasti eri keskustelupalstoilla. Kyseessä on arveltu olevan Ray-Banin malli Highstreet 3301.

  Itse en ole seurannut tätä sarjaa ja katsomissani kuvissa en nähnyt linssissä Ray-Banin logoa. Näin en pysty sanomaan varmasti onko kyseessä kyseinen malli.

 3. Tuli heti mieleen että kun itse oon ollut kesätöissä optikkoliikkeessä useita vuosia sitten, niin silloinkin se oli RayBan se merkki jota asiakkaat selvästi useimmiten kysyivät, jos siis jonkun aurinkolasimerkin sanoivat 😀 Ja siihen aikaan ei RayBanin malliset aurinkolasit olleet kauhean in (vaikka joo,klassikko mallejahan niillä on) niin niitä ei ollut paljon valikoimassa.

  Mutta sitten mun kysymykseen. Oon käyttänyt yötäpäivää piilareita (B&L PureVision) useita vuosia ja täytyy sanoa että en oo ollut kauhea huolellinen niiden kanssa. Nyt jälkeenpäin huomasin, että viimeisen 6 kk aikana olen käyttänyt vain 4 paria linssejä, eli se 4 viikon maksimi pitoaika on ylittynyt… Kaduttaa hirveesti! Mä oon ollut kokonaan ilman piilareita nyt noin kuukauden. Alussa alkoi tulla verisuonia silmiin vähän, kävin silmälääkärillä ja sanoi että ei mitään hätää kaikki normaalia käytä vaan piilareita edelleen. Sit mulle vaan tuli lisää ja lisää suonia ja myös silmäkipuja. Viikko sit kun kävin silmälääkärillä niin verisuonet menee jo sarveiskalvolle ja piilareiden käyttökielto. Sain kostutustippoja (Ocular(?) ja yöksi joku geelimäinen). Mutta kuulemman ei hätää että olisin sokeutumassa. Kun sitä oon pelännyt ihan älyttömästi 🙁 Silmälääkäri sanoi että kostutustippoja pitää nyt käyttää ja sit 3 kk päästä käydä uudestään lääkärillä näyttää silmät. Mutta se ainakin mitä jäin silti miettii lääkärin rauhoitteluista huolimatta on, kun lääkäri sanoi että silmän pinta valkuaisen kohdalta on vähän harmahtava. Osaatko sanoa mistä se voisi johtua?? Itsekin näen vähän harmahtavuutta siinä, näin jo ennen tuota toista silmälääkärikäyntiä. Yleisesti ottaen tuntuu harmahtavalta ja on siinä esim ihan pieni harmaa piste. Lisäksi siis verisuonia on tosi paljon, tuntuu että välillä ne on ärtyneemmän näköisiä ja punoittavat enemmän, varsinkin aamuisin. Silmäkipuja on ajoittain, yleensä aamulla saattaa esim toista silmää särkeä lyhyen aikaa. Nyt ei oo muutamaan päivään onneksi särkyä ollut, mutta tänään on jotenkin “kuivan/epämiellyttävän” tuntuiset silmät olleet. Mietin vaan että mikäköhän näissä silmissä on vikana. Ja oikeesti pelkään että olen pilannut silmäni ja sokeudun 🙁 Kuitenkin kun linssi (yliaikaa käytetty) ei oo sit läpäissyt enää happea ja kaasuja jne, niin pakkohan sen on ollut silmää jotenkin vaurioittaa?

 4. Hei!
  Joitain vuosia sitten Ray-Banit olivat tosiaan hieman aikansa eläneen oloisia. Nykypäivänä mallisto kuitenkin seuraa mielestäni taas ajanhenkeä ja on muutenkin trendikäs. Tästä kertoo myös se, että monella maailman tähdellä on Ray-Banit käytössä.

  Hienoa että olet käynyt noiden silmäongelmiesi takia lääkärillä ja hän seuraa tilannetta. Piilolinssien kanssa ei tosiaan kannata leikkiä.

  Sokeutumista ei kuitenkaan kannata pelätä. Nyt asia on hoidossa ja varmasti opit tästä tapauksesta ja olet jatkossa huolellisempi linssien kanssa.

  Tästä harmaasta kohdasta silmässä minun on valitettavasti mahdotonta sanoa mitään näin näkemättä silmääsi.

  Nyt pidät vaan taukoa linssien kanssa ja etenet lääkärin ohjeiden mukaan, niin kaikki menee varmasti hyvin.

 5. Ok, kiitos vastauksesta. Sellaista vielä haluaisin kysyä, että huomasin tänään että mielestäni silmän sisänurkan osa, nimeltään vilkkuluomi, on jotenkin suurempi kuin ennen, molemmissa silmissä. Tiedätkö yhtään että mistä se voisi johtua, voiko johtua kostutustipoiista, jostain tulehduksesta tms? Näyttäisi että se tulisi sieltä enemmän esille kuin ennen on tullut.
  Tiedätkö yhtään sanoa että mitä oireita on ne mitä tulee, kun silmä kärsii hapenpuutteesta (liian kauan pidetyn piilarin takia)? Netistä kun olen löytänyt tietoja että voi sokeutua tai silmä voi mennä niinkin pahasti pilalle että koko silmämuna joudutaan poistamaan. Minua vaan jotenkin huolestuttaa, että mitä jos tilanteeni menisikin sellaiseksi. Kuitenkin viimeisen kuukauden aikana on silmissä tapahtunut niin paljon muutoksia.
  Silloin kun vielä käytin piilareita, niin muistan että minulla välillä sattui silmiin, mutta pidin silti piilareita. Onkohan silloin tapahtunut pahoja muutoksia silmissä? Voiko olla että silmistä löytyy vikoja vielä myöhemmin, joita ei vielä niistä ole näkynyt? Olen käyttänyt piilareita vuosikaudet, joista viimeiset 4-5 vuotta olen suurimmaksi osaksi ollut purevisionit silmissä. Mielestäni olen jo tänä syksynä huomannut punoituksen lisääntymistä silmissä, kun olen ollut ILMAN piilareita. Ja kun olen laittanut piilarit takaisin,niin punotus (verisuonet) on häipyneet.

 6. Hei xxx!
  Valitettavasti en voi netin välityksellä kommentoida silmiesi tilaa tämän tarkemmin, koska en pääse tarkastamaan silmiäsi.

  Sinuna olisin kuitenkin rauhallisin mielin, koska olet käynyt lääkärillä ja hän seuraa tilannetta. Lääkäri kyllä tietää miten silmiesi kanssa kannattaa toimia ja huomaa muutokset.

 7. Tumppi says

  Heips,

  Eräs valitettava tosiasia jota tosin ei juuri koskaan kuule ainakaan optisen alan ammattilaisten suusta (toisaalta tietysti ymmärrettävää koska kyse on jokapäiväisestä leivästä) on se että Ray-Ban ei ole ollut enää vuoden 1998 jälkeen entisellään. Eli tunnettu silmänhoitotuote- ja optiikkavalmistaja, amerikkalais-saksalainen Bausch&Lomb myi Ray-Ban tuotemerkin italialaiselle muotikonserni Luxotticalle vuonna 1999. Huomioitavaa tässä erityisesti on se “pikkujuttu”, että Bausch&Lomb myi pelkän tuotemerkin, siis brändin. B&L ei siis koskaan luovuttanut “salaisuuksiaan” kuinka maailman parhaita aurinkolaseja ja linssejä valmistettiin, kehitettiin ja testattiin useiden vuosikymmenien ajan. Eli kauppaan ei sisältynyt yksiäkään linssipatentteja eikä mitään muutakaan osaamista tai tietotaitoa, vaan ainoastaan pelkkä tuotemerkki.

  Hinnastahan toki tuota ei huomaa, koska Ray-Banit eivät suinkaan ole muuttuneet halvemmiksi, vaan pikemminkin päinvastoin. Valitettavasti kuluttaja huomaa sen laadussa, etenkin jos on mahdollisuus päästä vertaamaan vanhoja USA- Reiskoja ja nykyisiä italian-ihmeitä keskenään.
  Nykyinen mallistokin jo paljastaa osaamisen ja laadunvajeen.. Eli linssivalikoimat ovat vain murto-osan kokoiset, kun vertaa B&L:n aikaan. Esimerkiksi todelliset huippu- ja erikoislinssit ovat kadonneet tyystin valikoimista, koska nykyinen valmistaja ei pysty/osaa/halua tehdä niitä. Tällaisia linssejä olivat muunmuassa Bausch&Lombin valmistamat joka sään ja olosuhteiden Ambermatic- linssit sekä esim. Chromax- värikontrastilinssit. Nuo kaksi linssiä on muunmuassa sellaisia että miltään muulta valmistajalta ei ole tullut tähänkään päivään mennessä mitään vastaavaa. Eli väite että aurinkolasien linsseissäkin olisi menty valtavasti eteenpäin ei todellakaan pidä paikkaansa. Halpatuotanto ja sitä kautta maksimaalinen voitto osakkeidenomistajille on nykyisin prioriteetti numero 1. Valitettavasti tähän yhtälöön päästään laadun kustannuksella.

  Eli siinä mielessä kirjoittaja on aivan oikeassa että nykyisin on muitakin varteenotettavia vaihtoehtoja. Bausch&Lombin omistuksen aikaan (eli ennen vuotta 1999) kuluttaja saattoi jättää Reiskat ostamatta ainoastaan sen vuoksi ettei vain tykännyt merkistä tai mallistosta, mutta nykyisin kuluttaja voi jättää ne ostamatta myös sen vuoksi, että samaa tai jopa parempaakin laatua on tarjolla. Sääli, että nkyisiä Ray-Baneja pystytään markkinoimaan vain sen avulla että kenellä toinen toistaan turhemmalla julkkiksella kulloinkin sattuu ko. merkkiset lasit päässään olemaan. Nykyään voidaan tosiaankin puhua muoti- ja trendilaseista, ennen puhuttiin laatu- ja tyylilaseista. Vanhat USA- Reiskat ovat täysin ajattomat. Eli näyttävät nyt ja tulevaisuudessakin aina yhtä tyylikkäiltä, sekä ovat laadultaan täysin lyömättömät.

  Yleisesti haluaisin vielä lopuksi kommentoida tämän aiheen pääotsaketta, eli “aurinkolasibrändit joista pidän”. Tottahan varmasti alan ammattilaisena tiedät, että monikaan listallasi olevista brändeistä ei ole mikään varsinainen aurinkolasibrändi tai valmistaja, vaan noista moni on muotitaloja, joilla ei todellakaan ole omaa optisen alan tuotantoa. Odottaisin ammattilaiselta sellaista listaa, jossa on oikeita optisen alan toimijoita muotitalojen sijasta. Kiitos.

 8. Hei Tumppi!
  Tämän brändejä käsittelevän kirjoitussarjan olen halunnut kirjoittaa, koska koko ajan kasvava asiakaskunta etsii nimenomaan tiettyjä brändituotetta. Heitä ei sinällään kiinnosta esimerkiksi linssien laatu, vaan he haluavat vain tietyn merkkiset aurinkolasit.

  Asiakkaita kun on monenlaisia. Toiset tekevät valinnan linssien teknisten ominaisuuksien mukaan välittämättä muodista. Toisia puolestaan kiinnostaa vain ja
  ainoastaan muoti ja trendit ja sitten osa asiakkaista on tältä väliltä.

  Eli vaikka olen optisen alan ammattilainen tulee minun ottaa huomioon myös trendit. Suuret muotitalot ovat kuitenkin iso osa optista alaa.

  Loppuun voinee sanoa lisäksi vielä sen että jokaisessa tässäkin sarjassa mainituista laseista on kuitenkin monella mittarilla myös erittäin laadukkaat linssit.