Rekkakuskin näkö heikentynyt – voiko lääkäri ottaa kortin pois?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Heikki kysyi 12.12.2014

Olen 36 vuotias rekkamies. Tuntuu että ei enää nykysin varsinkin pimeällä nää pienten sivuteiden kylttejä kun vasta melkein kohdalla. Nuorempana kyllä näin jo jonkun matkan päästä.

Auttaako lasit asiaan vai onko hämäränäkö heikentynyt ja voiko silmälääkäri ottaa ajokortin pois jos ei näkökyky riitä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Heikki!

Lähes aina kun sinun iässäsi huomataan näön heikentyminen, on kyseessä vaaraton taittovirhe. Näin ongelma on erittäin todennäköisesti korjattavissa ihan silmälaseilla. Missään nimessä sinun ei kannata alkaa pelkäämään kortin menettämistä tämän takia.

Sen sijaan suosittelen kuitenkin ehdottomasti varaamaan ajan joko optikolle tai silmälääkärille näöntutkimukseen. Pienetkin taittovirheet voivat sumentaa näkemistä todella paljon. Luonnollisesti me jokainen toivomme, että ammattiautoilija näkisi mahdollisimman hyvin liikenteessä!

Sitten vielä tuosta ajokortin poisottamisesta. On tosiaan hyvin harvinaista, että sinun ikäisellä henkilöllä on jotakin sellaista ongelmaa silmissä, jota ei saada korjattua esimerkiksi silmälaseilla.

Kuitenkin jos ajoterveysvaatimukset eivät täyttyisi kohdallasi, lähtee tästä silmälääkäriltä ilmoitus poliisiviranomaiselle. Kaikkien lääkäreiden pitäisi jokaisella vastaanottokerralla miettiä täyttyykö ajoterveysvaatimukset tämän potilaan kohdalla.

Lisäksi ajoterveyttä arvioidaan vielä erillisissä ajokorttitarkastuksissa.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa