Silmälääkärin reseptiin pieni muutos?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Juuso kysyi 20.11.2015

Kävin silmälääkärissä ja sain seuraavat arvot:

od sf-1 cyl-3,5 ax95

os 0 cyl-2,5 ax105

Olen hankkimassa netistä merkkiaurinkolaseja vahvuuksilla ja niissä on cyl arvo maksimissaan -3. Onko ihan tuhoon tuomittu ajatus tilata tuolla cyl -3 arvolla lasit?

Edellisissä silmälaseissani oli arvo -3,25 muut arvot muuten samat. 

Ymmärrän kyllä että on hieman huonompi kuin nykyiset lasini, mutta onko huono ajatus?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Juuso!

Valitettavasti en voi optikkona suositella, että alat itse muokkaamaan voimakkuuksiasi.

Mikäli vähentäisit oikeasta silmästä hajataitteisuuden korjausta puolen numeron verran, eivät oikea ja vasen silmäsi olisi enää tasapainossa. Tämä voisi väsyttää molempia silmiäsi.

Silloin jos voimakkuutta halutaan muuttaa toisessa silmässä, pitäisi tasapainon säilymisen vuoksi optikon tai silmälääkärin toimesta varmistaa pitääkö toisenkin silmän voimakkuuteen tehdä muutoksia. 

En toki osaa sanoa tarkasti miten näkisit voimakkuuksilla, mikäli muuttaisit niitä. Luonnollisesti kuitenkin silmälääkärisi on määrännyt sinulle voimakkuudet. joilla pitäisi nähdä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Näin jo ajatuksena niiden muuttaminen ilman pakottavaa tarvetta ei näin optikkona tunnu oikein hyvältä.

Vaikka oikeassa silmässäsi on hajataitteisuutta varsin reilusti, on oikeanlainen voimakkuus mahdollista valmistaa myös aurinkolaseihin. Tämänkään takia en voi suositella arvojen muuttamista omatoimisesti.

Ihan kaikkiin kehyksiin ei ole kuitenkaan mahdollista saada linssejä noilla voimakkuuksilla.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa