Silmälaseihin tottuminen hankalaa muuttumattomista voimakkuuksista huolimatta

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Likinäkö ja piilokarsastus kysyi 28.6.2014

Hei, kysyin aiemmin ylikorjauksen vaikutuksesta piilokarsastukseen ja olen nyt pitänyt uusia lasejani n. 3kk, joissa pitäisi olla täsmälleen samat arvot kuin vanhoissa laseissa, joilla näin moitteettomasti. Olen pitänyt uusia laseja koko ajan lukuun ottamatta tietysti tilanteita, joissa käytän lukulaseja.

Minulla on ollut siitä lähtien hankaluuksia kun sain ne uudet lasit, joissa ensin oli liikaa miinusta toiseen silmään.

Linssi vaihdettiin ja oireet jatkuivat, olen ollut kärsivällinen, mutta nyt alan huolestua. Silmien jännitys ei vaan helpotu, uusissa laseissa olo tuntuu siltä kuin silmiä vetäisi, joutuu tekemään työtä enemmän ja silmät väsyvät, ovat ärtyneet, vuotavat helpommin, jopa särkevät.

Pari päivää sitten otin käyttöön vanhat lasini ja olo helpottui. Mistä tämä voisi johtua? Kysyin optikolta vähän sen jälkeen kun linssit oli vaihdettu, ovathan ne varmasti samat linssit, koska tunsin em. oireita.

Minulle tuli epäluottamus ko. optikkoa kohtaan enkä ole uskaltanut käydä liikkeessä. Linssityyppi ja vahvuudet piti vastata vanhoja ja optikolla on tieto siitä, että  minulla vaikea tottua muutoksiin. (Monitehot ei esim. sovi.)

Olo on sen verran epämukava, että esim. autolla ajaessa huomio saattaa kohdistua enemmän silmien epämukavaan/epätodelliseen oloon kuin liikenteeseen! (Laseihin vaihdettiin nenätyynyt ja säädöt on tehty, ei paina tai purista)

Kiitos vastauksesta.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Todella harmillista, että sinulla on ongelmia lasiesi kanssa.

Poikkeaako nykyinen kehyksesi entisestä kehyksestä vai ovatko kehykset lähes samankokoiset ja muotoiset?

Joskus kehyksen kokoeroon totuttelu voi aiheuttaa kuvailemasi kaltaisia oireita. Luonnollisesti tottumisen olisi pitänyt kuitenkin tapahtua kolmen kuukauden aikana.

Valitettavasti en osaa oikein suositella muuta kuin kertomaan vielä kerran ongelmistasi optikolle. Ainakaan itse en pahastu missään nimessä tämmöisissä tapauksissa. On aina molempien etu, että asiakkaan ongelmiin löydetään ratkaisu.

Jos kuitenkin koet hyvin hankalaksi mennä samalla optikolle, on toki mahdollista käydä toisella optikolla ja pyytää mittaamaan molempien lasien voimakkuudet. Näin saisit varmistettua, että linssit ovat varmasti samanlaiset.

Toivottavasti löydätte ratkaisun ongelmiisi!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa