Silmälaseilla näkeminen tarkempaa kuin piilolinsseillä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Anssi kysyi 16.11.2015

Moikka,

Olisi parikin kysymystä.

Miksi minusta tuntuu että näen laseilla tarkemmin kuin piilareilla, mutta toisaalta esim. tennismailan muoto näyttää hieman erilaiselta?

Olisin myös kysynyt onko muita vaihtoehtoja toorisille piilareille kuin Proclearin Toric XR?

Oikean silmäni arvot ovat silmälaseissa SF +4.00 CYL -3.25 AX 100. Vasemman silmäni arvot ovat silmälaseissa SF +2.74 CYL -1.25 AX 80 ja niihin löytyy muitakin vaihtoehtoja. Piilareissa +0.25 enemmän molemmissa.

Ja toimiiko toiset piilarit paremmin kuin toiset urheillessa?

Olisiko teillä suositella hyvää optikkoa juuri piilareiden valintaan Espoo-Helsinki akselilta?

Ja mitä mieltä olette nykypäivän laserleikkauksista? Esim. SMILE?

Olen 36 vuotta ja ekat lasit tajusin hankkia hieman alle vuosi sitten, ja oikea silmäni on vielä huonompi kuin nykyiset lasini.

Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Anssi!

On mahdollista, että näet piilolinsseillä ja silmälaseilla eri tavalla. Piilolinssien kanssa kuva toistuu esimerkiksi oikeamman kokoisena kuin silmälaseilla katsoen.

Toiset ihmiset näkevät piilolinsseillä tarkemmin ja toiset silmälaseilla. Osalla ihmisistä näkö on taas molemmilla korjausvaihtoehdoilla yhtä tarkkaa. 

Yksi syy näkemisen erilaisuuteen on se, että piilolinssit liikkuvat räpäytyksen mukana silmässä. Tämä voi vaikuttaa näkemiseen niin, että silmälaseilla tuntuu näkyvän paremmin.

Valitettavasti pelkkien voimakkuuksien perusteella minun on mahdoton sanoa löytyisikö joltain muulta valmistajalta paremmin silmääsi sopivia linssejä kuin käytössä olevat linssisi.

Joka tapauksessa oikeassa silmässäsi on hajataitonkorjausta sen verran reilusti, että harvasta linssistä löytyy niin isoa korjausta.

Nykyisten linssiesi valmistajalta Cooper Visionilta löytyy myös Biofinity linssi, mutta siinäkin hajataitteisuuden korjaus jää liian pieneksi. Novalensin Saphir linssi voisi olla linssi, jota sinulle kannattaisi kokeilla.

Valitettavasti en halua alkaa näin blogin kautta suosittelemaan ketään tiettyä optikkoa. Haluan uskoa, että jokainen suomalainen optikko tekee työnsä mahdollisimman hyvin. Toki eri liikkeiden myymistä tuotteissa voi olla eroja, joka vaikuttaa siihen mitä tuotteita optikko voi sovittaa sinulle.

Laserleikkauksiin en osaa ottaa kantaa ja nämä asiat menevät silmälääkärin osaamisalueen puolelle. Omille tuttavilleni, jotka miettivät silmien leikkausta sanon aina, että kannattaa ennen leikkauspöydälle menemistä pyytää kahden lääkärin mielipide siitä kannattaako silmät leikata ja mitkä ovat leikkauksen riskit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa