Silmälaseja ja piilolinssejä koskevat nettikeskustelut

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Optikkoliikkeitä, silmälaseja, piilolinssejä ja optikoita koskevia nettikeskusteluita lukiessa itselleni ei yleensä tule ainakaan hyvä mieli.

Itse koen tekeväni työni hyvin ja laadukkaasti, mutta keskustelujen perusteella kaikki eivät sitä tee keskustelu on varsin kovaa ja koko alasta saa helposti negatiivisen kuvan kirjoituksia lukiessa.

Alalla on varmasti omat kipupisteensä, mutta toki tässäkin tulee myös muistaa se, että kynnys negatiivisen palautteen antamiseen on aina pienempi kuin positiiviseen. Lisäksi etenkin netissä korostetun negatiivisen oloinen keskustelu on toki yleistä monesta muustakin alasta.

Joka tapauksessa jokaisen optikon olisi hyvä käydä välillä lukemassa alaan liittyvää kirjoittelua. Omalla tavallaan se antaa ajattelemisen aihetta.

Jokainen optikko voisi katsoa peiliin ja miettiä tekeekö aina asiat niin hyvin kuin osaa. Myös liikkeiden ja ketjujen mainontaa ja markkinointia suunnittelevat henkilöt voisivat lukea netin keskusteluita. Tämä voisi antaa näkemystä siitä mikä alan mainonnassa ei miellytä kaikkia.

[ad#piilarit]

Keskusteluissa myös valitettavan paljon väärää tietoa

Eri nettikeskusteluissa on valitettavan paljon myös väärää tietoa liikkeellä. Oman kokemukseni mukaan harva optikko jaksaa oikaista keskustelupalstoilla olevia virheitä, vaikka kävisikin niitä lukemassa.

Itse osallistun keskusteluun aina välillä eri palstoilla etenkin jos keskustelussa annetaan todella väärää tietoa. Monesti tällöin on kyseessä värilliset piilolinssit tai crazy-linssit. Lisäksi vastailen aina välillä huolestuneiden äitien kysymyksiin silloin kun uskon pystyväni helpottamaan jotain osittain turhaakin pelkoa.

Toki blogini on tärkein kanava, jonka avustuksella pystyn tarjoamaan tietoa optisesta alasta yleensä ja oikaisemaan ainakin yleisempiä vääriä uskomuksia.

Hinnat yleinen harmituksen aihe

Merkitsevässä osassa nettikirjoittelua ovat myös silmälasien tai piilolinssien hinnat. Aika usein keskustelussa mainitaan korkeista hinnoista ja kerrotaan kuinka silmälasit tai piilolinssit saa netistä tai ulkomailta halvemmalla.

Keskustelujen perusteella tuntuukin, että halpa hinta on ratkaisevin tekijä silmälasien tai piilolinssien ostopaikkaa valitessa. Kuitenkin optikkoliikkeessä asiakkaat arvostavat myös laatua ja henkilökunnan osaamista, vaikka toki hintakin on tärkeä.

Tämän pohjalta itseäni mietityttääkin, että kirjoitteleeko palstoille korostetusti ryhmä, joka kokee vain hinnan ratkaisevaksi.

Itseäni harmittaa kaikista eniten kirjoitukset, joissa optikoita syytetään ahneiksi ryöstäjiksi, joiden ainoa tarkoitus on myydä asiakkaille mahdollisimman kalliita tuotteita. Koen tämän erittäin vahvasti loukkaukseksi omaa ammattietiikkani kohtaan. Optikkona teen hoitoalan työtä ja muodostan ammattietiikkani vahvasti tämän perusteella. Tähän ei sovi millään ajatus siitä, että pyrkisin tarjoamaan asiakkaalle tarkoituksellisesti kalleinta tuotetta, jos sen tarjoaminen ei ole perusteltua näkemisen tai vastaavan seikan takia.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Piilolinssit says

    Miten kummassa hinnasta voidaan valittaa? Piilolinssithän nimenomaan ovat edullisia, jos ne osaa oikeasta paikasta tilata. Allekirjoittaneella esimerkiksi on yötä-päivää -linssit ja ostan yleensä 6 kuukauden seteissä. Ei tule hinnaksi kuin joku 250-300 euroa vuodessa, jos laskee tuohon silmätipat ja linssinesteet + kotelot yms. päälle. Ei kovin paha ainakaan minun mielestäni! Ja kaikki tämä tähän hintaan vaikka vasen silmä vaatii vieläpä toorista! 🙂