Silmälasien kehykset harmaantuneet 1,5 vuoden käytön jälkeen – onko tämä normaalia?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Eve kysyi 9.9.2015

Hei!

Ostin noin 1,5 vuotta sitten silmälasit muovikehyksillä ja noin vuoden käytön jälkeen aloin huomaamaan pieniä pintavaurioita kehyksissä. Tämän jälkeen vauriot on pahentuneet kiihtyvällä tahdilla niin, että nykyään alunperin tummanruskeat kehykset ovat lähes kauttaaltaan harmaantuneet. Kehykset näyttävät kauhealta.
Kävin tätä kysymässä kesällä liikkeestä, josta lasit alunperin ostin, mutta heidän mielestään se oli normaalia eikä asialle voi mitään. Sen jälkeen olen yrittänyt etsiä tietoa aiheesta ja vaikuttaa siltä, että näin aikaisin ja nopeasti harmaantuminen on jonkinlainen valmistuvirhe?

Mielestäni myös silmälasien pitäisi kestää käytössä pidempään kuin reilu vuosi ja aiemmat lasini ovatkin pysyneet hyvinä 3-5 vuotta. Olisiko minulla oikeus hakea jonkinlaista hyvitystä tällaisesta lasien pilaantumisesta?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Eve!

Näkemättä lasejasi minun on kuitenkin valitettavasti mahdoton sanoa voisiko kehyksen harmaantuminen olla normaalia kulumista vai onko tuotteessa virhe.

Joskus ulkoiset tekijät, kuten esimerkiksi hiusmuotoilutuotteet, kuumat höyryt, kuuma vesi, hiki tai muut ihon eritteet voivat aiheuttaa harmaantumista.

On myös mahdollista, että kehyksen materiaali ei ole niin laadukasta kuin aikaisemmissa laseissasi on ollut.

Monesti muovisilmälaseissa käytetään materiaalia nimeltään selluloosa-asetaatti, joka on puuvilla- ja puukuitupohjainen polymeeri.

Asetaattilevyjen pitäisi saada ”kypsyä” puolesta vuodesta vuoteen ennen kuin kehystehdas alkaa valmistaa niistä kehyksiä.

Materiaalin säilytys kuitenkin maksaa ja varsinkin edullisemman luokan kehyksien kohdalla saattaa olla, että materiaalia ei ole kypsytetty tarpeeksi kauan. Tämän takia kehys saattaa menettää muotonsa helpommin, eikä kehyksen huokoinen pinta sulkeudu kunnolla kehyksen kiillotusvaiheessa.

Tämä taas aiheuttaa sen, että kehys alkaa harmaantua nopeammin kuin laadukkaammasta materiaalista valmistetut kehykset.

Muistatko suunnilleen kuinka paljon kehyksesi maksoivat ostohetkellä?

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa