Silmälasien linssi irtoaa pakkasessa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Prinsessa kysyi 24.1.2016

Ostin kesällä silmälasit ja ne on aivan ihanat.

Nyt kun pakkaset tuli niin toinen linssi putoaa ulkona. Kuuluu vain naksahdos ja linssi irtoaa. Mitähän olisi viisain tehdä??

Olen painanut linssin paikalle ja silmälasiliikkeessä korjattu, mutta rikkoutuvat aina uudestaan!

Harmittaa, kun en tiennyt niiden olevan pakkasen kestävät!

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Prinsessa!

Kyllä silmälasien linssin pitäisi pysyä luonnollisesti paikallaan myös pakkasessa.

Onko linssien tippumista tapahtunut vain pakkasessa vai onko tätä tapahtunut myös muuten? Periaatteessa kai linssin tippuminen voi johtua linssin supistumisesta pakkasessa.

Joka tapauksessa silmälaseja pitäisi kyllä tosiaan pystyä käyttämään pakkaskelissäkin ilman pelkoa linssin tippumisesta. Oman urani aikana ei ole tullut vastaan tämmöistä tapausta.

Tämä on ihan arvailua näin kun en pääse näkemään lasejasi. Voi kuitenkin olla, että linssi on hiottu hieman liian pieneksi kehykseen nähden ja linssi tippuu tämän takia.

Toki joskus voi olla myös niin, että silmälasien voimakkuus on sellainen, että se ei sovellu valittuun kehykseen. Tämmöisestä asiasta olisi pitänyt kuitenkin sanoa asiakkaalle kun hän on laseja hankkinut.

Sinun kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä vielä liikkeeseen, josta hankit lasit ja kertoa linssien tippuvan edelleen.

Toivottavasti löydätte ratkaisun asiaan optikkosi kanssa!

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

  1. Prinsessa says

    Vielä pakkasen pudottamasta linssistä…Putoaa ainoastaan pakkaselle ja voimakkuus linsseissä mitätön,pieni hajataiton korjaus ainoastaan. Vein lasit taas liikkeeseen ja lähtivät korjaamolle. Vanhoissa,metalli kehys laseissa oli linssin alla”siima”niin tätä ongelmaa ei ollut.
    Kiitos asiantuntevasta palstasta!!