Silmälasit osamaksulla – katso eri ketjujen osamaksuvaihtoehdot

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Silmälasit ovat kohtuullisen kallis ostos ja niihin saattaa mennä suurikin summa rahaa yhdellä kertaa. Näin käy helposti etenkin silloin kun samassa perheessä on useampia silmälasien käyttäjiä ja samalla kertaa täytyy hankkia useammat silmälasit.

Silmälasejakaan ei ole kuitenkaan pakko maksaa yhdellä kertaa. Yleisimmät luottokortit käyvät suurimmassa osassa liikkeitä. Lisäksi eri ketjuilla on erilaisia osamaksumahdollisuuksia.

Ainakin isoimmissa ketjuissa luoton myöntää erillinen luottoyhtiö. Näin optikkoliike ei ole varsinainen luoton myöntäjä. Jotkut pienemmät optikkoliikkeet saattavat vielä nykyäänkin myydä silmälasit luotolla ilman mitään erillistä luottosopimusta. Käsittääkseni tämä on kuitenkin hyvin harvinaista.

Tähän alle olen kerännyt tietoa isoimpien optikkoliikeketjujen osamaksumahdollisuuksista. Tiedot ovat peräisin ketjujen nettisivuilta.

Instrumentarium

Instrumentarium tarjoaa kuuden kuukauden korotonta ja kulutonta luottoa. Minimiostos luotolla on 50 euroa ja pienin kuukausierä 40 euroa. Sivujen mukaan tilausvahvistusmaksu, mikä on 25% kauppasummasta, maksetaan liikkeeseen ja loppusumma voidaan maksaa 1-6 kuluttomassa ja korottomassa erässä.

Luoton myöntäjä on Lindorff. Erämaksulla ostetuista tuotteista kertyy K-plussapisteitä.

Lisätietoja Instrumentarium sivuilta.

Nissen

Nissen mainostaa sivuillaan maksimissaan kuuden kuukauden korotonta ja kulutonta luottoa.
Minimiostos luotolla on 50 euroa ja pienin kuukausierä 25 euroa. Esimerkiksi 100 euron ostos on mahdollisuus jakaa maksimissaan neljään kuluttomaan ja korottomaan kuukausierään.

Nettisivuilta ei selviä luotonmyöntäjä.

Lisätietoja Nissenin sivuilta

Silmäasema

Silmäasema tarjoaa nettisivujensa perusteella osamaksuun Silmäasema-tiliä, jonka avulla ostokset voi maksaa osissa. Tili tarjoaa kuusi kuukautta kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Valittavana on myös vaihtoehto maksaa ostos 12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Tällöin veloitetaan neljän euron tilinhoitomaksu kuukausittain.

Velka on mahdollista maksaa kokonaisuudessaan koska tahansa ilman lisäkuluja. Silmäasema-tilille tehty ostos kerryttää bonusta S-Etukortille.

Luotonmyöntäjä on Resurs Bank.

Lisätietoja Silmäaseman sivuilta.

Specsavers

Specsavers tarjoaa silmälasien osamaksuun Specsavers-rahoitusta. Rahoituksen avulla silmälasit voi maksaa kuluttomasti kuuden kuukauden maksuvaihtoehdolla. Myös tässä tapauksessa velan voi maksaa halutessaan nopeamminkin pois.

Lisätietoja Specsaverin sivuilta.

Synsam

Synsam tarjoaa sivuillaan korotonta maksuaikaa jopa kaksi vuotta. Tässä tapauksessa lyhennyksen lisäksi maksetaan kuitenkin kuukausittaista 3,2 euron käsittelymaksua. Lisäksi Synsam tarjoaa myös korolliset kolmen tai neljän vuoden maksuvaihtoehdot. Ilman korkoja ja kuluja Synsamilta saa kolmen kuukauden maksuvaihtoehdon.

Luotonmyöntäjänä on Resurs Bank. Luottoa on mahdollisuus hakea Synsamin nettisivujen kautta ennakkoon jo ennen liikkeessä asiointia.

Lisätietoja Synsamin sivuilta.

Osamaksun tai luoton saaminen saamisen edellytykset

Yleisesti sanoen luoton saamiseksi luottoyhtiö vaatii nuhteetonta maksuhistoriaa ja luottotietojen kunnossa olemista. Lisäksi vaaditaan säännölliset tulot sekä luonnollisesti luotonsaajan pitää olla täysi-ikäinen.

Jokainen luottoyhtiö määrittelee itse ehtonsa ja tekee päätöksen luoton myöntämisestä tai myöntämättä jättämisestä. Näin optikkoliike ei voi vaikuttaa asiaan millään tavalla.

Kuinka yleistä osamaksun tai luoton käyttäminen on silmälaseja ostettaessa

Minulle ei ole tiedossa minkäänlaista tilastoa siitä kuinka yleistä osamaksun tai luoton käyttäminen on silmälasiostoksissa. Tähän vaikuttaa paljon myös liikkeen sijainti ja se minkä tyylinen liike on.

Jonkin verran laseja ostetaan kuitenkin liikkeiden luototusjärjestelmillä varsinkin silloin jos lasien hankinta on tullut yllättäen esimerkiksi lasien rikkoutuessa.

Lisäksi monet jaksottavat lasien maksua hieman pidemmälle aikavälille maksamalla lasit jo olemassa olevalla luottokortilla.

Kirjoitus on julkaistu 9.8.2009 ja päivitetty 4.5.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa