Silmälasikotelo tai aurinkolasikotelo

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Silmälasi- tai aurinkolasikotelon tehtävänä on luonnollisesti silmälasien suojaaminen silloin kuin lasit eivät ole kasvoilla. Valitettavan harva etenkin silmälasien käyttäjä kuitenkin käyttää silmälasikoteloa, koska lasit ovat ”aina” kasvoilla.

Todellisuudessahan näin ei ole, koska esimerkiksi harva meistä nukkuu lasit päässä. Tällöinkin silmälasit kannattaisi periaatteessa laittaa koteloon sen sijaan, että lasit ovat suojaamatta yöpöydällä. Itsellenikin on tullut korjattavaksi asiakkaiden laseja, jotka ovat saaneet kolhuja tippuessaan yöpöydältä. Olenpa korjannut myös silmälaseja, joita perheen lemmikkieläin on päättänyt maistaa yön aikana.

Tässä yhteydessä täytyy kuitenkin myöntää, että omatkin silmälasini lojuvat eri paikoissa ilman koteloa. Välillä lasejani löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista.

Joka tapauksessa silmälasi- tai aurinkolasikoteloa tulee ehdottomasti käyttää ainakin silloin kun laseja kuljetetaan mukana. Ilman koteloa lasit naarmuuntuvat tai vääntyvät hyvin helposti kuljetuksen aikana.

Mistä silmälasi- tai aurinkolasikoteloita saa?

Silmälasi- tai aurinkolasikotelo tulee yleensä ainakin merkkikehysten osalta lasien mukana. Siitä ei siis veloiteta erikseen.

Lisäksi monet liikkeet antava laseilla yleensä jonkinlaisen suojapussin tai jopa kovan kotelon kaupan päälle, vaikka niihin ei omaa koteloa kuuluisikaan. Luonnollisesti koteloita myydään myös erikseen optikkoliikkeissä.

Esimerkiksi naisten brändikehysten kotelot voivat olla todella upeita ilmestyksiä. Osa koteloista on jopa niin upeita, että olen nähnyt optikkokollegoiden käyttävän silmälasikoteloa iltalaukkuna.

Lisäksi etenkin aurinkolaseille löytyy esimerkiksi eri harrastuksista teemoja saavia koteloita. Yksi omasta mielestäni hauska kotelo oli koripallon värinen ja kuvioinen kotelo, jonka materiaali tuntui käteen hyvin samalta koripallon kanssa. Yleensä näitä taidetaan myydä kuitenkin pääasiassa netin kautta.

Kaupan päälle tulevat liikkeen omat kotelot tai pehmeät suojapussit ovat yleensä varustettu liikkeen logolla.

Myytävien koteloiden osalta mallit ja kuosit vaihtelevat liikkeittäin. Perusmallin kovan kotelon hinta alkaa noin viidestä eurosta ja nahkaiset kotelot voivat maksaa useita kymppejä.

Silmälasikoteloa ostaessa kannattaa ottaa mukaan ne silmälasit tai aurinkolasit, joille koteloa on ostamassa. Silloin pystytään varmistamaan, että kotelo on oikean kokoinen laseille. Esimerkiksi monet kaarevat aurinkolasit eivät mahdu läheskään kaikkiin koteloihin.

Koteloiden myynti on kuitenkin varsin vähäistä optikkoliikkeissä. Tämä johtuu varmasti siitä, että lähes aina silmälasien tai aurinkolasien mukana tulee jonkinlainen kotelo mukana. Lisäksi silmälasikotelo on tuote, johon asiakkaat eivät yleensä halua panostaa.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa