Silmälasit ja piilolinssit kaihileikkauksen jälkeen

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Tassi kysyi 13.2.2019

Hei,

Minulla on leikattu molemmista silmistä ennenaikainen vanhuudenkaihi ja tavoiterefraktio molempiin silmiin on -2,5. Silmälääkäriaika odottaa muutaman viikon kuluttua.

Onko niin, että parhaiten minulle soveltuvat moniteholasit, jotta näen myös lukea laseilla? Mikä arvo tällöin on lukualueella?

Entäpä piilolinssit, onko moniteholinsseissä minulle soveltuvaa?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tassi!

Kun menet silmälääkäriin, niin saat joko silmälasireseptin tai luvan optikolle määrittää lasivoimakkuudet. Samalla voit pyytää silmälääkäriltä luvan optikolle sovittaa sinulle piilolinssit.

Silloin kun henkilön silmiä on leikattu, ei optikko saa sovittaa asiakkaalle piilolinssejä tai määrittää laseja, vaan tähän tarvitaan silmälääkärin lupa. Suurin osa yksityisistä silmälääkäreistä tekee lasimääräyksen tarkastuksen yhteydessä, mutta piilolinsseihin he eivät puutu. Julkisella puolella silmälasireseptiä ei tehdä, vaan silmälääkäri kirjoittaa optikolle luvan.

Silmälasireseptistä selviää tarvittava kaukovoimakkuus ja lähivoimakkuus. Myös lukualueen voimakkuuden tarve selviää tästä silmälasireseptistä.

Uskoisin moniteholasien olevan järkevin lasivaihtoehto sinulle.

Silmälääkärissä selviää myös se kuinka lähelle tavoitevoimakkuutta on päästy. Aina leikkauksessa ei välttämättä saavuteta tavoitevoimakkuutta.

Piilolinssi vaihtoehdoista kannattaa jutella optikon kanssa silmälääkärikäynnin jälkeen. Lähes kaikille löytyy sopiva piilolinssivaihtoehto.

Lisäksi sinun tosiaan kannattaa kertoa myös silmälääkärille, että olet kiinnostunut piilolinssien käytöstä.

Kaihileikkauksen jälkeen leikkaushaavojen ja silmän muutenkin pitää parantua kunnolla ennen piilolinssien käytön aloitusta. Silmälääkäri pystyy arvioimaan koska voit turvallisesti alkaa käyttämään piilolinssejä leikkauksen jälkeen.

Kaihileikkaus ei siis ole kuitenkaan este linssien käytölle.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa