Silmälasit rikki – miten pärjätä ennen uusien lasien saamista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Valitettavan monelle silmälasien käyttäjälle käy niin, että jos silmälasit rikkoutuvat, niin ilman laseja ei tahdo pärjätä mitenkään.

Voimakkuuksien ei tarvitse olla edes kovin isot, kun lasien puuttuminen vaikeuttaa tai tekee elämästä todella hankalaa.

Juuri tämän takia olisi hyvä, että silmälasien käyttäjillä olisi edes jonkinlaiset varalasit. Valitettavasti harvalla kuitenkaan on varalaseja. Niiden tarpeen huomaaminen ei juuri auta sen jälkeen kun lasit ovat jo rikki.

Pahimmillaan uusien lasien valmistumista joutuu odottamaan useamman viikon, joten tässä pari neuvoa miten tuon ajan voisi pärjätä.

Saisiko lasit korjattua edes väliaikaisesti?

Ensimmäiseksi kannatta varmistaa optikkoliikkeestä pystyisikö rikkoutuneet lasit korjaamaan edes väliaikaisesti siihen saakka kunnes uudet lasit valmistuvat.

Itse toivoisin kovasti, että optikkoliikkeeseen oltaisiin yhteydessä ennen tee-se-itse-viritelmien tekemistä.

Itselleni on tullut vuosien varrella vastaan laseja, jotka olisi voinut saada hetkellisesti kuntoon, ellei asiakas olisi päättänyt pelastaa tilanteen esimerkiksi liimaamalla tai tinaamalla lasejaan.

Piilolinssit tai valmislasit käyttöön

Yksi apu tilanteeseen voi olla väliaikainen piilolinssien käyttäminen. Tästä mahdollisuudesta kannattaa keskustella optikon kanssa, vaikka et olisikaan käyttänyt piilolinssejä aikaisemmin. Tarvittaessa piilolinssisovituksen saa yleensä hyvinkin nopeasti ja hyvällä tuurilla piilolinssit voi saada saman tien mukaan.

Myös valmislaseista voi olla apua joissakin tilanteissa, vaikka niiden voimakkuus ei olisikaan ihan vastaava omien lasien kanssa. Tästäkin kannattaa keskustella optikon kanssa.

Toimitusaika kannattaa kilpailuttaa

Optikkoliikkeiden toimitusajat kannattaa kilpailuttaa, koska niiden välillä voi olla hyvinkin suuria eroja.

Liikkeet, joissa on oma työpaja, pystyvät toimittamaan tarvittaessa lasit hyvinkin nopealla aikataululla jos kyseessä on varastolinssit. Parhaimmillaan lasit saattaa saada jopa seuraavaksi päiväksi. Toki silloin jos kyseessä on hiomolinssit kuten esimerkiksi moniteholasit, kestää lasien valmistuminen parhaimmillaankin reilun viikon.

Kirjoitus on julkaistu 23.04.2012 ja päivitetty 18.5.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa