Silmien mukautumista helpottavat linssit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Silmien mukautumista helpottavat linssit ovat linssityyppi, joka on tullut Suomen markkinoille vajaa kymmenen vuotta sitten. Linsseille ei ole muodostunut vieläkään yhtä tiettyä nimitystä, jota suurin osa alan ihmisistä käyttäisi. Itse puhun silmien mukautumista helpottavista linsseistä. Lisäksi näitä kutsutaan myös Antistress-linsseiksi, yksilölliseksi yksitehoiksi tai nuorisomonitehoiksi.

Kyseessä on joka tapauksessa kaukolasilinssi, joka helpottaa lähelle katsomista.

Linssi on suunniteltu nuorille, 20-40-vuotiaille aikuisille, joilla on ongelmana katseen tarkentaminen lähelle tai silmien väsyminen tarkassa lähikatselussa.

Silmän mukautumista helpottavassa linssissä yläreuna on kaukovoimakkuutta. Linssin alareuna on miinuslaseissa 0,50-0,75 dioptriaa miedompi kuin kaukovoimakkuus ja pluslaseissa 0,50-0,75 dioptriaa vahvempi kuin kaukovoimakkuus. Linssin yläreunan kautta erottuu kaukana olevat kohteet ja alareunan voimakkuudella näkee lähelle.

Kyseiset linssit antavat energiaa silmille, eli silmät jaksavat mukautua paremmin eri etäisyyksille katsomiseen.

Asiakkaillani hyviä kokemuksia

Itselläni on todella hyviä kokemuksia kyseisistä linsseistä asiakkaideni kautta. Esimerkiksi lukulaseja käyttävät opiskelijat ovat saaneet tästä linssistä suuren avun silloin kun lukulaseilla kauas katsominen on ollut hankalaa.

Toinen hyvä kohderyhmä on aikuisnäön kynnyksellä olevat henkilöt, joilla on pieniä ongelmia lähelle näkemisessä, mutta ei vielä kuitenkaan tarvetta monitehoille.

Monesti alkavassa aikuisnäköiässä oleville asiakkailla on pienempi kynnys siirtyä silmien mukautumista helpottaviin linsseihin kuin monitehoihin. Monitehot kuulostavat kuitenkin monien mielestä “vanhojen ihmisten laseilta”.

Hinnaltaan silmien mukautumista helpottavat linssit ovat jonkin verran kalliimmat kuin perusyksitehot, mutta edullisemmat kuin monitehot.

Silmien mukautumista helpottavien linssien tuotemerkkejä ovat esimerkiksi Nulux Active tai Antifatique.

Kirjoitus on julkaistu 20.2.2012 ja päivitetty 12.5.2014.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Hei!
  Kirjoitin aiemmin väärään kohtaan eli “Voiko näöntarkastuksessa huijata.”
  Anyway aiheena oli syväterävälinssit.Sain kahdet yksien hinnalla ja olin erittäin tyytyväinen laseihin lähinnä työkäytössä.
  Hajataitesilmäni kuitenkin jatkoi “vetämistä” ilman laseja tv:n katselussa ja autolla ajaessa.Syväterävälasit eivät sovellu autolla ajamiseen ja tv: katselukin oli ongelmallista,koska vielä vähän kauemmas katsomisen alue oli laseissa kovin kapea.
  Sain takuuvaihtona toisiin laseihin Nulux active linssit.Minun ongelmanihan ei ole niinkään huono näkö vaan silmien huonohko yhteistyö tarkennuksessa.Tämä johtunee tarkan työn tuomasta näön rasittuneisuudesta.
  Nyt onnistuu tv:n katselukin erittäin hyvin!Halusin kertoa tämän,jotta muut osaisivat kysellä vaihtoehtoja.

 2. Hei Kaaka!
  On totta että syväterävät lasit eivät sovellu autoiluun tai muuhunkaan tarkkaan kaukokatseluun.

  Tämä on asia, jonka optikon pitäisi kertoa automaattisesti asiakkaalle.

  Hyvä että löysit sinulle sopivat lasit!