Silmien siristäminen ja väsyneen näköiset silmät?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Tyttö kysyi

Hei

Olen 12-vuotias tyttö. Sain silmälasit 4-vuotiaana. En käyttänyt kunnolla laseja silloin. (minulla on hajataittoa) Ja kun en käyttänyt laseja hyvin, niin opin siristämään.

Kun menin esikouluun huomasin, että silmäni ovat oudon muotoiset ja todella “väsyneen” näköiset. Voin suurentaa silmiäni normaalin kokoisiksi, mutta sitten taas alan siristämään. Eli kun en katso peiliin, niin siristän.

Mutta tässä on outoa se, että en siristä “kunnolla” vaan oudosti, niin että en tunne siristäväni. Tämä asia on vaivannut minua esikoulusta asti. Voisiko tämä “automaattinen” siristäminen johtua siitä, että en käytä kunnolla laseja? Haluaisin tietää, miten saisin silmäni normaaleiksi.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tyttö!
Ihan tähän alkuun täytyy sanoa, että en luonnollisestikaan voi antaa mitään kovin varmoja vastauksia näin kun en pääse näkemään silmiäsi.

Vastauksen lopussa on muutamia lisäkysymyksiä. Kun vastaat niihin, niin voin vastata sinulle vähän paremmin.

Tosi monesti tilanne on kuitenkin niin, että ihminen itse pitää esimerkiksi silmiään aina ”väsyneen” näköisenä tms, mutta kukaan muu ei huomaa silmissä mitään ihmeellistä. Sama ilmiö toistuu monessa muussakin asiassa. Toisin sanoen me itse olemme monesti ihan turhan kriittisiä omaan ulkonäköön liittyvissä asioissa.

Joka tapauksessa on mahdollista, että henkilö joka ei näe kunnolla, oppii siristämään aavistuksen koko ajan saadakseen kuvan tarkaksi. Välttämättä henkilö ei edes huomaa siristävänsä.

Yleensä kaikki meistä pystyvät avaamaan silmänsä isosti auki. Kun olemme normaalisti, eivät silmät ole niin isosti auki.

Koska asia tuntuu vaivaavan sinua kovasti, kannattaa asiasta puhua ensimmäisenä vanhempien kanssa.

Onko sinulla tällä hetkellä käytössä silmälasit ja käytätkö niitä? Entä onko näkösi tutkittu milloin viimeksi?

Voisi olla paikallaan tutkia näkösi, jos edellisestä tarkastuksesta on kulunut aikaa. Samalla selviäisi se siristeletkö huonon näön vuoksi.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa