Sokean silmän peittäminen silmää peittävällä silmälasin linssillä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Rodeo kysyi

Toinen silmäni on sokea ja on erilainen kuin näkevä. Kysyn onko sellaisia silmälaseja jotka tavallaan peittävät silmäni toisilta ihmisiltä mutta itse näkisin hyvin.

Muistan että spedellä oli lasit jotka olivat jotenkin sinertävät yläreunasta ja hänen silmiään ei oikein näkynyt. Itselläni on silmälasit, tummenevat, mutta kirkkaat sisällä.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Rodeo

Silmälasilinsseihin on mahdollista tehdä pieni värisävy joko tasavärisenä tai liukuvärjättynä. Tasavärissä koko linssissä on esimerkiksi 20%:n väri. Liukuvärjätyssä linssin yläreunassa voi olla esimerkiksi 20%:n väri, joka vaalenee linssin alareunaan nollaan prosenttiin. Tämä värjäys saa aikaan sen, että silmäsi eivät näy ihan niin selvästi kuin kirkkaiden lasien läpi.

Tämmöinen kosmeettinen väri voi aavistuksen sumentaa näkemistä hämärässä. Jos ihminen esimerkiksi ajaa paljon pimeässä, niin en suosittelisi tämmöistä linssiä. Muuten väriä ei juuri huomaa, kun siihen tottuu.

Värjäys maksaa yleensä 20-30€ lisää yksittäisen linssin hinnan päälle eli laseihin tulee lisäkustannusta noin 40-60€. Valitettavasti linsseihin ei ole mahdollista lisätä väriä jälkikäteen.

Värisävyvaihtoehtoja ja värin tummuusasteita löytyy erilaisia eri valmistajilta. Yleisimmät värit ovat ruskea, harmaa, vihreä sekä sininen.

Sinun kannattaa käydä kyselemässä asiasta optikkoliikkeessä. Ainakin osasta liikkeistä löytyy värimalleja linsseistä. Näin näet värit ja liukuvärjäyksen luonnossa ja pääset katsomaan linssin läpi. Näin näet myös miten se peittää silmää.

Itse en juuri edes muista Spedeä, mutta kollegan ja netistä etsittyjen kuvien perusteella Spedellä oli juuri tämmöiset liukuvärjätyt linssit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa