Sumea näkö piilolinsseillä ja valuvat silmälasit?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Mizzuliini kysyi 29.1.2015

Mistä tämä voi oikein johtua kun yritin aloittaa piilolinssien käytön mutta niiden kanssa näköni menee niin sumeaksi että en näe sitäkään vähää mitä ilman linssejä.

Ei oikein auta mitkään räpytykset tai muut, vaiva tulee heti kun laitan linssin silmään. Tätä on jo muutamakin optikko ihmetellyt mutta kukaan ei keksinyt syytä.

Ei ole kuivat silmät eikä myöskään silikonittomat linssit auttaneet, erinlaisia ollaan kokeiltu mutta ei mitään apua.

Haluaisin niin paljon mielummin käyttää piilolinssejä kun silmälasit vain kokoajan valuvat pois päästäni vaikka kuinka liikkeessä kiristeltäisiin. Ihoni on kai niin rasvainen että valuvat nenän päältä.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Mizzuliini!

Valitettavasti minun on mahdoton sanoa mitään varmaa tuosta näön sumeudesta piilolinssien kanssa näin kun en pääse tutkimaan näköäsi.

Ensimmäiseksi tulee mieleen, että minkälaiset voimakkuudet sinulla on? Mietin, että voisiko voimakkuus selittää ongelmaa jollain tavalla.

Entä oletko kuitenkin kokeillut olisiko kostuttavasta tipasta jotain apua, vaikka silmäsi ei olekaan luokiteltu kuiviksi?

Mitä muuten optikot, joiden luona olet käynyt, ovat sanoneet ongelmasta. Onko heillä ollut mitään arviota siitä mistä ongelma voisi johtua?

Sitten vielä tuohon silmälasien istuvuuteen kasvoilla.

Oman kokemukseni mukaan silmälasit saadaan kyllä istumaan kasvoille, vaikka joskus se voi vaatiakin enemmän työtä. Jos siis sinulle on valittu alun perin oikean kokoiset kehykset, saadaan ne kaiken järjen mukaan myös istumaan kasvoille.

Toki välillä vastaan tulee asiakkaita, joille on valittu alun perin väärän kokoinen kehys asiakkaan kasvoihin nähden. Tällöin kehystä ei välttämättä saada istumaan minkäänlaisella taivuttelulla. Tämmöisissä tapauksissa kyseessä on yleensä aina netistä ostetut kehykset. Optikkoliikkeessä optikon ja myyjien ihan perusammattitaitoon kuuluu oikeankokoisen kehyksen valitseminen asiakkaalle.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa