Sziols urheilulasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Lomareissuilla minulla on silloin tällöin tapana poiketa optikkoliikkeissä katsomassa yleisesti erilaisia liikkeitä sekä tietenkin tapaamassa tuttuja. Näillä reissuilla oppii monesti uutta ja ennen kaikkea näkee uusia, upeita tuotteita.

Yksi uusi tuttavuus on saksalaiset Sziols urheilulasit, joiden linssivalikoima on todella laaja. Osa linsseistä on aurinkolasin linssien tummuudella eli nämä toimivat myös aurinkolaseina. Urheilulaseista on kuitenkin paikallaan puhua, koska linssiksi voidaan valita myös kirkas linssi. Lisäksi muotoilukin on hyvin urheilulasimainen.

Sziolsin urheilulaseissa on todella kaareva kehys. Tämä suojaa silmiä hyvin viimalta sekä kaikenlaisilta roskilta. Lisäksi lasit suojaavat luonnollisesti myös häikäistymiseltä ja UV-säteilyltä.

Lasit ovat kevyet ja ne mukautuvat hyvin kasvoille. Tämä on luonnollisesti tärkeää urheiluun suunnitelluissa laseissa.

Omien tarpeiden mukaan

Oma erikoispiirre Sziolsin X-Kross urheilulaseissa on se, että ne kootaan omien tarpeiden mukaan.
Käytännössä tämä toimii niin, että asiakas valitsee ensin kehysrungon useista eri värivaihtoehdoista. Tämän jälkeen kehykseen valitaan laajasta linssivalikoimasta omaan käyttöön sopivat linssit.

Asiakkaat kuulemma hankkivatkin yleensä kerralla useammat linssit kerralla erilaisiin käyttötarkoituksiin. Tätä edesauttaa se, että linssit ovat erittäin helposti vaihdettavissa.

Laseihin on saatavissa lisävarusteena kehyksen yläreunaan kiinnitettävää hikipanta sekä vaihdettavat nenätuet ja aisanpäät.

Optisesti laadukkaat, kestävät linssit

Omien testieni perusteella Sziolsin linssit vaikuttavat optisesti laadukkailta. Linssit ovat valmistettu kestävästä polykarbonaatista, mikä lisää luonnollisesti turvallisuutta.

Mallistosta löytyy useita erivärisiä linssejä. Värivaihtoehtoja on useita alkaen kirkkaista linsseistä aina tummiin, polarisoiviin aurinkolasitummuutta oleviin linsseihin. Osassa linsseistä on linssin reunassa ilmanottoaukot helpottamassa ilman kiertämistä, jotta lasit eivät huurtuisi.

Sziolsin lasit omilla voimakkuuksilla

Kaarevaan Sziolsin linssiin ei valitettavasti ole saatavissa omia voimakkuuksia. Tästä huolimatta voimakkuuksia tarvitsevan, Sziolsin laseja haluavan ei tarvitse luopua ajatuksesta tämän vuoksi.

Kehysrunkoon on mahdollista kiinnittää erillinen pidike eli adapteri. Tähän pystytään hiomaan omilla voimakkuuksilla olevat linssit.

Adapteriin on mahdollista hioa lähes minkälaiset voimakkuudet tahansa. Linssiksi suositellaan yksitehoisia tai rajallista, kaksitehoista linssiä.

Sziolsin urheilulasien hinnat

Sziolsin kehysrunko maksaa noin 110 – 140 euroa. Lisäksi linssien hinnat vaihtelevat ominaisuuksien mukaan 40-70 euron välillä.

Mikäli urheilulaseihin tarvitaan omat voimakkuudet, pitää asiakkaan hankkia linssien pidike eli adapteri. Tämä maksaa noin 50 euroa. Tietenkin tähän adapteriin tarvitaan vielä omilla voimakkuuksilla olevat linssit.

Sziolsin laseille tulee siis kohtuullisen paljon hintaa silloin kun tarvitaan omat voimakkuudet sekä hankitaan useammat linssit kerralla.

Toisaalta vaihtolinssien avulla on helppo rakentaa esimerkiksi erilaisiin harrastuksiin sopivat lasit. Vesille ja moottoripyöräilyyn voidaan valita vaikka polarisoiva linssi. Rullaluisteluun ja juoksuun voidaan ottaa puolestaan vähän vaaleampi sävy, jossa on ilman kiertämistä parantavat aukot linssissä.

Sziolsin urheilulaseja myy Suomessa kymmenkunta optikkoliikettä. Helsingin Optiikan sivuilta selviää jälleenmyyjäliikkeiden yhteystiedot.

Itse en ole vielä hankkinut Sziolsin laseja, mutta se on kovasti harkinnassa. Jos päädyn laseihin, kirjoitan myöhemmin vielä enemmän omia kokemuksiani laseista.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Moikka

  Kiitos asiallisesta jutusta. Ota yhteyttä niin hoidetaan sinulle Sziols urheilulasit testattavaksi.

  Ystävällisesti
  Teemu
  Helsingin Optiikka / Sziols

  • Hei,
   kiitoksia tarjouksesta!

   Olen kuitenkin päättänyt, että en ota vastaan minkäänlaisia tuotteita tämän blogin kautta. Kokisin näin olevani jollain tavalla “velkaa” tuotteesta, enkä osaisi kirjoittaa siitä halutessani rehellisesti. Tämä voi kuulostaa vähän oudolta, mutta on nyt kuitenkin jonkinlainen linjaus.

   Teidän tapauksessa tällä ei olisi edes merkitystä, koska omien ja muidenkin kokemusten perusteella tuote eli Sziolsin lasit, on oikeasti hyvä. Jatkan kuitenkin tällä linjalla eteenpäin tasapuolisesti kaikkien kanssa.

   Joka tapauksessa hyvä löytö teiltä nämä Sziolsin lasit!