Tarvitsenko vanhaa silmälasireseptiä näöntarkastuksessa?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Tanja kysyi 7.8.2015

Hei!

Olen menossa uudelle optikolle näöntarkastukseen, johon pyydettiin vanhojen silmälasieni vahvuustiedot.

Aiempi optikkoni lähetti sähköpostilla vain tiedot:
-1,50-0,50 0
-2,75-0,50 175

Sekä piilolinssit
-1,75
-3,00

Ovatko nämä tiedot riittävät, uutta näöntarkastusta varten?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Tanja!

Optikkosi lähettämät tiedot ovat riittävät uudelle optikolle.

Periaatteessa näöntarkastukseen voi mennä ilmankin nykyisten lasien tietoja. Tietojen puuttuessa voi optikko mitata nykyisten lasien voimakkuudet niin sanotun valontaittomittarin avulla.

Vanhojen lasien voimakkuus on hyvä tietää, jotta nähdään onko näkemisessä tapahtunut suuria muutoksia. Näin optikko pystyy kertomaan asiakkaalle kuinka paljon hänen näkö on muuttunut. Tämä on yleensä asia, joka luonnollisesti kiinnostaa asiakasta.

Vanhojen lasien tiedoista on hyötyä myös sen takia, että optikko voi näyttää koekehyksen avulla asiakkaalle miten hän näkee nykyisillä ja uusilla voimakkuuksilla.

Jossain tapauksissa myös linssin tyyppi ja materiaali olisi hyvä tietää varsinkin silloin mikäli asiakas on ollut erittäin tyytyväinen tai tyytymätön linsseihin.

Voimakkuustietojen lisäksi mukaan kannattaa ottaa myös vanhat lasit sekä käytössä olevien piilolinssien paketti, mikäli samalla on tarkoitus tehdä piilolinssisovitus. Paketista selviää linssin merkki ja optiset mitat.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa