Testissä piilolinssien nettikauppojen asiakaspalvelu

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Piilolinssien nettikauppojen asiakaspalvelu voi olla osalle ihmisistä ainoa kontakti, jossa voitaisiin kertoa ja varoittaa piilolinssien käyttöön liittyvistä vaaroista.

Etenkin monet nuoret tilaavat netistä esimerkiksi värillisiä linssejä, vaikka optikko ei olisi ikinä tarkastanut näköä tai neuvonut piilolinssien käytössä ja huolehtimisesta.

Mielestäni olisikin todella tärkeää, että nettikaupat eivät missään tapauksessa antaisi asiakkaille väärää tietoa ja heidän tulisi muutenkin tuntea vastuunsa asiakkaistaan.

Päätinkin selvittää minkälaisia neuvoja piilolinssejä myyvät nettikaupat antavat asiakkaille ja jaetaanko niistä väärää tai virheellistä tietoa.

Liikkeet poimin satunnaisesti netistä ja kysyin muutamia kysymyksiä piilolinsseistä ja niiden hoitamisesta.

Vastauksia sain kaikkiaan kymmenestä piilolinssejä myyvästä nettikaupasta.

Itse ainakin yllätyin siitä kuinka osasta kaupoista asiakaspalvelua ei tarjottu suomeksi, vaikka kyseisillä kaupoilla olikin suomenkieliset sivustot.

[ad#piilarit]

1. Ketjun linssin nimellä tilaaminen

Eri optikkoketjut myyvät omalla nimellään linssejä, joita on saatavissa myös virallisella valmistajan nimellä. Piilolinssien nettikaupoille nämä ovat kuitenkin ongelmallisia, koska jotkut ketjut saattavat myydä kahdenkin eri valmistajan linssiä samalla nimellä.

Ensimmäisessä kysymyksessä kysyin mitkä linssit minun kannattaisi tilata kun minulla on käytössä erään ketjun jatkuvakäyttöiset piilolinssit, mutta nettikaupan valikoimasta ei löytynyt tätä.

Suurin osa nettikaupoista vastasi ihan oikein tähän kysymykseen, eli kysyi tarkempia tietoja linssistä antamatta minkäänlaista suositusta.

Muutama kauppa kertoi muutaman vaihtoehdon mikä kyseinen linssi voisi olla. Mielestäni tässä toimitaan jo väärin, koska tavallinen asiakas ei voi millään valita omin avuin oikeaa linssiä annetuista vaihtoehdoista.

Vain yksi kauppa antoi todella kyseenalaisen vastauksen. Vastauksessa kerrottiin, että he eivät tiedä mikä linssi on kyseessä, mutta suosittelivat kuitenkin nimellä tiettyä linssiä, koska silmälääkärin mielestä kaikki heidän linssit ovat yhtä hyviä.

2. Värillisten piilolinssien tilaaminen ilman optikolla käyntiä

Toisessa kysymyksessä kysyin voinko tilata värilliset piilolinssit ilman vahvuuksia käymättä optikolla, koska en tarvitse vahvuuksia.

Vain neljä nettikaupoista suositteli ensimmäiseksi optikolla käyntiä, mikä on mielestäni ainoa oikea suositus tämmöiseen kysymykseen.

Yhdessä vastauksessa todettiin optikolla käynnin olevan turhaa, koska näössä ei ole vikaa. Toisessa taas sanottiin että tilaaminen on toki mahdollista kunhan vain asiakas muistaa vastuun näön tarkastamisesta olevan asiakkaalla. Mielestäni nämä molemmat ovat jo erittäin arveluttavia neuvoja.

3. Piilolinssinesteen valinta ja käyttö

Viimeisessä kysymyksessä kysyin suositusta piilolinssinesteeksi, koska en löytänyt valikoimasta käytössäni olevaa nestettä. Samalla kysyin myös tuleeko piilolinssineste vaihtaa aina uuteen piilolinssikotelossa, mikäli siellä olisi vanhaakin nestettä jäljellä.

Tähän kysymykseen tuli kaikista ammattitaitoisimmat vastaukset. Yksikään kauppa ei suositellut linsseille sopimatonta nestettä ja suurin osa pyysi ottamaan yhteyttä omaan optikkoon nesteeseen liittyvissä kysymyksissä. Myös annetut hoitosuositukset olivat oikein.

Yhteenveto

Saamani vastaukset vahvistivat käsitystä siitä, että yleisesti ottaen piilolinssien nettikauppojen asiakaspalvelu osaa antaa oikeita vastauksia. Osasta kaupoista saattaa tulla kuitenkin myös suorastaan vaarallisia ohjeita.

Näiden vastausten ja aikaisempien kokemusten perusteella suurimmat ongelmat liittyvät värillisten, ilman vahvuuksia olevien piilolinssien tilaamiseen. Käsittääkseni etenkin nuoret tilaavat näitä netistä paljon. Mielestäni tällöin liikutaan kuitenkin vaarallisilla vesillä, mikäli optikko ei ole ikinä tarkistanut näiden nuorten silmiä eikä piilolinssin käsittelyyn ole saatu ohjeita.

Aikaisemmin olen kirjoittanut kirjoitukset piilolinssien tilaamisesta netistä sekä värillisistä piilolinsseistä.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa