Toimeentulotuki ja silmälasit?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin.

Nimimerkki Väliinputoaja kysyi 23.8.2014

Olen yksinelävä, 52-vuotias pitkäaikaistyötön, minun ei kuitenkaan ole katsottu kelpaavan toimeentukiasiakkaaksi.

Minulla on ollut miinuslasit 9-vuotiaasta lähtien ja nykyiset silmälasit ovat kaksitehot, vahvuus on noin -9,5. Linssien voimakkuuden vuoksi tarvitaan ehdottomasti myös ohennusta.

Nykyiset lasit ovat käytössä jo kahdeksatta vuotta eikä näillä tuloilla ole mitään mahdollisuuksia ostaa uusia. Mitkä ovat mahdollisuudet saada toimeentulotukea uusiin silmälaseihin?

Entä millainen vaihtoehto on laser? Onko se työttömän ulottumattomissa?

Kiitos vastauksesta.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei!

Mielestäni sinun kannattaa kysyä sosiaalitoimistosta olisiko sinun mahdollisuus saada tukea silmälasien hankintaan. Valitettavasti en kuitenkaan osaa sanoa tarkalleen minkälaiset heidän kriteerit ovat.

Usealla paikkakunnalla kaupunki on kilpailuttanut optikkoliikkeet ja tehnyt sopimuksen silmälassien hankinnasta tietyistä liikkeistä.

Yleensä maksusitoumuksella hankittavat lasit ovat aivan peruslinsseillä ilman ohennuksia ja pinnoitteita. Lisäksi kehyksen hinnalla on asetettu enimmäishinta.

Voi myös olla niin, että sosiaalitoimisto pyytää hankkimaan kustannusarvion silmälasien kustannuksista optikkoliikkeestä. Tässäkin tapauksessa kehykselle on määritelty maksimihinta ja linssien tulisi olla niin sanotut peruslinssit.

Sinun voimakkuuksilla uskoisin, että optikko kirjoittaa lausuntoon erikseen maininnan ohennettujen linssien tarpeesta. Ainakin itse kirjoitan kustannusarvioon lisämaininnan, jossa suosittelen vahvojen voimakkuuksien johdosta ohennettua linssiä.

Laserleikkaukseen ei käsittääkseni ole minkäänlaista mahdollisuutta saada tukea sosiaalitoimesta, koska laserleikkaus katsotaan ikään kuin “kauneusleikkaukseksi”. Julkisella puolella taittovirheleikkauksia tehdään vain jos leikkaukselle on lääketieteellinen syy.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Jätä oma kysymyksesi  tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa