Toinen optikko määräsi prismalasit – toinen ei?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki Andy kysyi 4.12.2015

Kävin hiljattain ekakertaa optikolla. Hän sanoi että +0,5 ja pienin mahdollinen taittovika löytyi. En ostanut reseptiä sieltä, koska en löytänyt kivoja kehyksiä.

Liikkeessä jossa oli kivat kehykset, kuului näöntarkastus ja kävin. Tämä optikko sanoi, että +0,5 ja piilokarsastus, määräsi prismalinssit.

En kehdannut sanoa että kävin just toisella optikolla. Kyselin vaan onko sama asia se karsastus ja taittovika. Ei kuulemma ole. 

Pitäisikö mennä kolmannella optikolle? Miten tämä selittyy.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Andy!

Valitettavasti en pysty sanomaan miksi toinen optikko on määrännyt sinulle prismalasit ja toinen ei.

Toki on ihan normaalia, että kahden eri tutkimuksen välillä voi olla eroa. Periaatteessa myös molemmat tutkimukset voivat olla ihan oikeita. Toinen optikko on voinut olla sitä mieltä että sinulla on piilokarsastusta niin vähän, että se ei vaadi prismakorjausta. Toisen optikon mukaan prismakorjaus helpottaisi näkemistäsi.

Mielestäni tämmöisessä tilanteessa kannattaa aina kertoa rehellisesti, että on vasta käynyt tarkastuksessa ja näyttää tulokset. Näin optikko pystyy perustelemaan miksi hän laittaisi kyseisen lasikorjauksen sinulle laseihin verrattuna toiseen tulokseen.

On ihan mahdollista, että jos käyt kolmannessa tarkastuksessa, niin saat siitäkin hieman erilaisen tuloksen.

Käsitin kysymyksestäsi, että et ole vielä hankkinut silmälaseja. Jos löysit toisesta liikkeestä mieleiset kehykset, kannattaa sinun käydä siellä uudestaan ja kertoa erilaisista tutkimustuloksista. Näin optikko pystyy perustelemaan sinulle miksi hän valitsisi sinulle primalasit.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa