Värilliset piilolinssit vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Värillisiä piilolinssejä on saatavissa vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia. Tässä kirjoituksessa olen kertonut perustiedot optikon silmin värillisistä linsseistä sekä siitä miten ne vaikuttavat eri värisiin silmiin.

Vihreän silmän muuttaminen ruskeaksi.

Vaaleanvihreän silmän saa helposti muutettua tummanruskeaksi. Kuva: Custom Contacts

Värillisillä linsseillä silmät saadaan muutettua kokonaan erivärisiksi. Linssejä käytetäänkin usein asusteena, vaikka tarvetta ei olisikaan näönkorjaukselle.

Värilliset piilolinssit kiinnostavat omien asiakkaideni perusteella etenkin nuoria, alle 20-vuotiaita naisia sekä toisaalta aikuisia, noin 50-vuotiaita naisia.

Selvästi eniten värillisiä piilolinssejä kysellään pikkujouluja varten, mutta muitakin käyttötarkoituksia löytyy.

Erikoisin tarina värillisiin linsseihin ihastuneesta asiakkaasta on nainen, joka ei voinut näyttäytyä miesystävälleen ilman piilolinssejä, koska mies oli kehunut ensitreffeillä naisen silmien väriä. Tarina ei kuitenkaan kerro miten suhde eteni ja missä vaiheessa miehelle selvisi silmien värin olleen piilolinssien ansiota.

Silmän oma väri vaikuttaa siihen minkälainen vaikutus värillisellä linssillä saadaan.

Läpikuultavina ja peittävinä

Värilliset linssit voidaan jakaa karkeasti kahteen luokkaan, eli läpikuultaviin ja peittäviin linsseihin. Yleensä peittävät linssit ovat valmistettu niin sanotulla opaque-värjäyksellä.

Läpikuultavalla linssillä korostetaan silmän omaa väriä. Näitä käytetään silloin kun tarkoituksena on korostaa silmän omaa väriä värin vaihtamisen sijaan. Tällaisilla linsseillä muutos on yleensä hillitty ja luonnollinen. Tällöin asiakas ei yleensä halua, että hänen piilolinssit huomataan.

Peittävillä linsseillä puolestaan halutaan saavuttaa voimakkaampi muutos, eli tällöin kyseessä on yleensä silmän oman värin muuttaminen jonkin toisen väriseksi. Peittävä linssi pyrkii jäljittelemään normaalia värikalvon väritystä, jotta silmä näyttäisi edelleen luonnolliselta.

Peittävillä linsseillä saadaan muutettua jopa ruskeasilmäisen silmien väri.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia

Värillisiä piilolinssejä on saatavissa vahvuuksilla ja ilman vahvuuksia. Useat nettikaupat myyvät vain ilman vahvuuksia olevia linssejä. Uskoakseni nettikaupan lisääntyminen on kasvattanut myös ilman vahvuuksia olevien värillisten linssien myyntiä.

Värillisiä linssejä on saatavilla kertakäyttölinsseinä, lyhyen vaihtovälin eli kuukauden linsseinä sekä pitkän vaihtovälin linsseinä.

Hinnaltaan värilliset linssit ovat jonkin verran kirkkaita kalliimmat.

Monitehopiilolinssejä sekä hajataitteisuutta korjaavia toorisia piilolinssejä on saatavissa Novalensin Artvision sarjasta. Näistä uutuustuotteista tulen kirjoittamaan ihan oman kirjoituksen tulevaisuudessa.

Eri värejä ja värisävyjä löytyy lukuisia

Erilaisia värejä on lukuisia kuten sininen, vihreä, turkoosi, ruskea ja niin edelleen. Lisäksi eri valmistajien linssien saman väriset linssit voivat olla värisävyltään hyvinkin erilaisia. Markkinoilla on siis todella monen värisiä linssejä ja sävyjäkin löytyy lukuisia.

Suomessa suosittuja ovat etenkin kaikki ruskean sävyiset linssit.

Mikäli valmiiksi värjätyistä linsseistä ei löydy sopivaa linssiä tai väriä apu löytyy suomalaiselta Novalensilta. Novalens värjää lähes kaikkia Suomessa myytäviä CE-merkittyjä pehmeitä piilolaseja ja eri värejä löytyy parikymmentä. Osasta väreistä on saatavissa myös eri tummuusasteita.

Novalensin valikoimasta löytyy myös kertakäyttöinen värillinen piilolinssi, jonka yksi värivaihtoehto on kauniin ruskeaan värinen.

Hauskoja efektejä saadaan esimerkiksi keltaisella, oranssilla tai punaisella linssillä.

Värillisten piilolinssien vaikutusta hankala arvioida ilman piilolinssisovitusta

Netin keskustelupalstoilla kysellään aika paljon värillisistä linsseistä ja siitä miten ne muuttavat silmän väriä. Ihmisiltä jää kuitenkin helposti huomaamatta, että silmän omalla värillä on erittäin suuri vaikutus siihen minkä väriset silmät linsseillä saadaan aikaan.

Esimerkiksi vaalean siniset silmät saa näyttämään lähes aina ruskeilta ruskeilla linsseillä. Samat linssit eivät kuitenkaan muuta tummansinisiä silmiä läheskään yhtä ruskeiksi.

Mielestäni on todella hankalaa sanoa ilman piilolinssisovitusta miten linssit vaikuttavat erivärisiin silmiin. Työssäni tulee vastaan aina välillä tilanteita, jolloin uskon asiakkaan silmän muuttuvan halutun väriseksi tietyn värisellä linssillä. Kuitenkin linssiä sovitettaessa muutoksen huomaakin olevan odotetusta poikkeava.

Tämän takia ei siis kannata odottaa varmaa vastausta, jos kysyy vaikkapa keskustelupalstalla suosituksia linssien väreistä omaan silmänväriin pohjautuen.

Joskus myös asiakkaan mieli muuttuu värin suhteen hänen nähdessään linssit silmässä. Mielikuva väristä on voinut olla ihan erilainen tai väri ei välttämättä sovi asiakkaan muuhun värimaailmaan eli ihon ja hiusten väriin.

Vaikutus erivärisiin silmiin

Vihreä värilinssi

Hyvin luonnollisen näköinen vihreäksi muutettu silmä. Kuva: 9mm SFX

Vaikka värillisten piilolinssien lopullista vaikutusta silmiin on hankala sanoa ilman sovittamista, voi vaikutuksesta sanoa kuitenkin jotakin yleistä. On kuitenkin muistettava, että silmän oma värin lisäksi myös tummuusaste vaikuttaa lopputulokseen.

Vaaleasilmäisen väri muuttuu helpoiten

Mitä vaaleampi silmän oma väri on, sen helpommin sen väriä saa muutettua. Vaaleansininen, vaaleanvihreä tai harmahtava silmä saadaan muutettua piilolinsseillä yleensä lähes minkä väriseksi tahansa.

Värillisellä linssillä voidaan helposti korostaa myös silmien omaa väriä.

Tummempien silmien väri hankalampi

Tummansiniset, tummanvihreät, harmaat sekä vaalean ruskeat silmät ovat jo hankalampi muuttaa toisen värisiksi. Tummasilmäisen kannattaa ehdottomasti valita iirisväritekniikalla, eli niin sanotulla opaque-värjäyksellä valmistettuja linssejä. Valitettavasti kyseiselläkään tekniikalla tummasilmäinen ei saa itselleen aivan vaaleita silmiä. Muutos ei myöskään ole koskaan yhtä suuri tai luonnollisen näköinen niin kuin vaaleasilmäisellä.

Monesti ongelmaksi tummien silmien värin muuttamisessa tulee asiakkaan odotukset. Joskus tummasilmäiset saattavat haluta esimerkiksi samanväriset silmät kuin sinisilmäisellä blondiystävällä on. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ainakaan yleisesti myynnissä olevilla linsseillä.

Tummanruskeat silmät

Suomessa aika harvalla on todella tummanruskeita silmiä. Varmasti osaksi tämän takia monet haluavatkin muuttaa silmiensä värin tummanruskeiksi.

Osa tummanruskeat silmät omistavista haluaa kuitenkin muuttaa silmiensä väriä, mutta mielestäni niitä on lähes mahdotonta muuttaa yleisesti myynnissä olevilla linsseillä.

Iirisväritekniikalla värjätyillä linsseillä silmään saadaan aavistus toista sävyä, mutta väri on todella harvoin luonnollinen. Yksi vaihtoehto on niin sanotut crazy-linssit, mutta niissä olevat värit eivät ole kovin luonnollisia. Parhaiten tummanruskeat silmät saadaan muuttumaan erikoisvärjätyillä linsseillä, mutta näitä en ole nähnyt ainakaan optikkoliikkeissä myynnissä Suomessa.

Tarkemmin olen kertonut ruskeista piilolinsseistä kirjoituksessani Ruskeat piilolinssit – miten saan ruskeat silmät?

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Mustuaisen kohta yleensä värjäämätön

Ruskea silmä muutettu siniseksi.

Näin iso muutos saadaan aikaan vain erikoislinsseillä. Kuva: Custom Contacts

Värillisten linssien kanssa tulee muistaa, että suurimmassa osassa linssejä mustuaisen kohta on värjäämätön. Oman mustuaisen koko ratkaisee tuleeko tästä värjäämättömästä kohdasta silmien oma väri esille.

Joistakin linsseistä on saatavissa myös läpivärjättyjä linssejä, eli myös mustuaisen kohdalla on väri. Tällaisten linssien kanssa kannattaa muistaa, että linssi värjää jonkin verran maailmaa ja näin ollen heikentää kontrastia. Esimerkiksi vaateostoksilla kannattaa muistaa läpivärjättyjen linssien kanssa, että linssi saattaa muuttaa aavistuksen vaatteiden värisävyä.

Olen kirjoittanut oman kirjoituksen värillisten piilolinssien hankkimisesta: Värillisten piilolinssien hankkiminen – netistä vai optikolta?

Kirjoitus on julkaistu alun perin 3.2.2010 ja päivitetty 29.8.2013. Tällöin lisäsin kirjoitukseen muun muassa maininnan monitehopiilolinsseistä sekä hajataitteisuutta korjaavista toorisista piilolinsseistä.

Artikkelin kuvien julkaisemiseen on saatu lupa näiltä sivustoilta: 9mm SFX ja Custom Contacts.

Tilaa värilliset piilolinssit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. mistä sais värilliset one day plussalinssit? jos ei oo ni miks ei

 2. Hei Fia!
  Valitettavasti en tiedä valmistajaa, joka tekisi värillisiä kertakäyttölinssejä plusvoimakkuudella. Tämä johtunee siitä, että yleisesti pluspuolen piilolinsseille on vähemmän kysyntää.

  Kuukauden vaihtovälin linssejä on saatavilla värillisinä plusvoimakkuudella, mikäli niistä on sinulle apua.

 3. Sweety says

  Kuinka suurilla voimakkuuksilla värillisä linssejä on saatavilla? Voimakkuuksia minulla on -10.75 ja -9.50.

 4. Hei Sweety!

  Varsin monella valmistajalla värillisiä linssejä on saatavissa ainoastaan -6,00 tai -8,00 dioptriaan asti.

  Itselleni tulee mieleen ainoastaan Novalensin valikoimasta löytyvät lyhyen ja pitkän vaihtovälin linssit, joista löytyy voimakkuuksia -10 asti.

  Ovatko kertomasi voimakkuudet silmälasi- vai piilolinssivoimakkuudet?

  Jos kyseessä on silmälasivoimakkuudet, on erittäin todennäköistä, että piilolinssien voimakkuudet ovat miedommat. Tällöin piilolinssien voimakkuudeksesi voisi tulla -10 tai vähemmänkin.

  Mikäli arvosi ovat piilolinssivoimakkuudet voit silti kokeilla -10 voimakkuudella olevia linssejä.

  Näilläkin näöstäsi voidaan saada riittävän tarkka toki käyttötarkoituksestakin riippuen. Ampuharrastukseen näöntarkkuus tuskin riittää, mutta illanviettoon ravintolaan tarkkuus voisi olla ihan sopiva:)

  Mikäli piilolinssireseptin ja silmälasireseptin eroavaisuudet eivät ole ennestään tuttu asia, olen kirjoittanut siitä oman kirjoituksen Piilolinssiresepti ja silmälasiresepti

 5. unelma says

  Paljonko suurinpiirtein tulisi hintaa:
  ruskeat piilarit (siniset silmät, jotka eivät vaaleat, mutteivät älyttömän tummatkaan) vahvuuksilla -2.25 ?
  Saisiko myös kk-linssien / pitemmän aikavälin tms. linssien ~hinnat? 🙂

  Kiitos !

 6. Sweety says

  Ai niin joo mainitsin epähuomiossa lasieni voimakkuudet, piilareissa ei siis tosiaan ole mulla noin paljoa (heh, vaikka paljonhan niissäkin on…).
  Kiitos vastauksesta, kiva tietää että värillset ei ole poissuljettu juttu!

 7. Hei Unelma!

  Minun on erittäin hankala sanoa kovin tarkkoja hintoja näin, koska hinnat vaihtelevat linssien merkistä ja ostopaikasta riippuen.

  Kuukauden vaihtovälin ruskeat linssit maksavat noin 30-60 euroa parilta ja pidemmän vaihtovälin linssit asettuvat varmasti hintahaarukkaan 80-160 euroa.

 8. Sofia says

  Hei!
  Ostin vuosi sitten värilliset ruskeat piilolinssit ilman käymistä missään piilolinssitarkastuksessa ensin. Linssit eivät tietenkään tuntuneet kovin hyviltä, joten niiden käyttö jäi erittäin vähäiseksi. Nyt haluaisin taas kovasti värilliset piilolinssit, ja kysyisinkin, voiko optikolle mennä piilolinssitarkastukseen jos aikoo käyttää vain vahvuuksettomia linssejä? Ja, kun menee piilolinssitarkastukseen, pitääkö olla ne “omat” piilolinssit siellä mukana? Mitä luultavimmin tilaisin piilolinssit netistä, joten en viitsisi tilata mitään ennenkuin tiedän että piilolinssit varmasti sopii silmilleni.
  Mitä kaikkea tälläisessa piilolinssitarkastuksessa sitten tehtäisiin? Näköni on hyvä, eli en tarvi piilolinssejä vahvuuksilla.

 9. Hei Sofia!
  Ilman muuta voi ja pitääkin käydä piilolinssisovituksessa, vaikka aikoisi käyttää vain ilman vahvuuksia olevia piilolinssejä.

  Piilolinssisovituksessa tarkastetaan muun muassa näkösi, tutkitaan mikroskoopilla silmän etuosat, mitataan silmän pinnan kaarevuus ja sovitetaan silmääsi sopiva piilolinssi sekä opastetaan piilolinssien käyttämisessä.

  Tästä olen kirjoittanut tarkemmin kirjoituksessa Hyvä piilolinssisovitus.

  Kannattaa myös muistaa, että voit tilata vain ja ainoastaan sen linssin netistä mikä sinulle on sovitettu optikolla. Et siis voi muuttaa itsenäisesti linssiä toiseksi, vaikka linssin mitat olisivatkin samat. Mittojen lisäksi myös linssin materiaali ja valmistustekniikka vaikuttavat linssin istuvuuteen.

  Sinun kannattaa varata aika optikolle ja kertoa olevasi kiinnostunut värillisistä piilolinsseistä ilman vahvuuksia. Tällöin optikko pystyy kertomaan minkälaisia linssejä heiltä on saatavissa jne.

  Kannattaa myös huomioida, että optikkoliikkeistä ei ole saatavissa kaikkia nettikauppojen linssejä ja vastaavasti kaikkia optikoiden myymiä linssejä ei saa nettikaupoista. Eli mikäli haluat jonkin tietyn värisen linssin jota optikkoliikkeestä ei saa, mutta haluat varmistua linssin sopivuudesta, joudut tilaamaan linssin omalla riskillä ja menemään sen kanssa optikolle varmistamaan linssin sopivuuden silmiin.

  Mikäli sinulla on näistä vuosi sitten netistä ostetuista linsseistä tietoja (esim paketti), kannattaa ne ottaa optikolle mukaan.

 10. Hei!
  Kävin joskus vuosia sitten sovittamassa piilareita optikolla tarkoituksenani hankkia värilliset piilarit. Silloin idea painui unohduksiin, mutta nyt innostuin uudestaan ja tilasin netistä värilliset piilarit tuoreilla vahvuuksillani. Oikean silmän piilarin saan ongelmitta silmään eikä se tunnu yhtään, mutta vasemmassa silmässä piilari ei ole koskaan hyvin. (Silmissä on eri vahvuudet). Vasemmassa silmässä ei tunnu pelkästään roskan tunne vaan piilari myös liikkuu silmän mukana. Esimerkiksi silmänräpäyksen jälkeen näen, kuinka piilari “palaa” oikealle paikalleen. Paremmin en osaa asiaa selittää…Näen piilarin kanssa normaalisti, paitsi välillä linssin väärä sijainti sumentaa näköä.

  Keksitkö mitään, mikä voisi aiheuttaa tällaista?

  Kiitos ja lumista vuodenloppua!

 11. Hei Maya!
  Mitä tarkoitit tarkalleen noilla “tuoreilla vahvuuksillasi”? Eli kävitkö optikon tekemässä piilolinssisovituksessa näitä uusimpia värillisiä piilolinssejä varten vai tilasitko linssit silmälasien vahvuuksien perusteella?

  Kuvailemasi perusteella vasemman silmän linssi ei luultavasti istu kunnolla. Välttämättä myöskään se, että oikean silmän linssi ei tunnu silmässä miltään, ei kerro sitä onko linssi silmääsi sopiva. Esimerkiksi liian tiukka linssi voi tuntua silmässä ihan hyvältä, vaikka se estääkin samalla veren kulkemisen silmän pintaverisuonissa.

 12. Saara says

  Hei
  Löysin tällaiset linssit netistä.
  Haluaisin tilata ne, mutta en tiedä onko se turvallista.
  Onko ns.pitkäkäyttöisten linssejen käyttäminen turvallista?
  Käytän itse kertakäyttölinssejä ja niiden kanssa ei ole ollut ongelmia.
  Olisi kiva jos auttaisit!

  http://www.pinkyparadise.com/webshaper/store/viewProd.asp?pkProductItem=50

 13. Hei Saara!
  En voi missään nimessä suositella sinua tilamaan linssejä ilman asianmukaista piilolinssisovitusta.

  Vaikka sinulle olisikin sovitettu kertakäyttölinssit, niin jokainen linssityyppi tulee sovittaa erikseen silmään ja varmistua sen sopivuudesta.

  Sinällään pidemmän vaihtovälin linssien käyttö on turvallista, jos kyseinen linssi on todettu optikon tai silmälääkärin toimesta silmillesi sopivaksi.

  Sinun kannattaa siis käydä optikolla keskustelemassa erilaisista linssivaihtoehdoista.

 14. Jezba says

  minulla on keski vihreät silmät ja haluaisin ruskeat piilolinssit, mutta minun optikko sanoi että en voi ottaa värillisiä koska minulla on hajataitetta vai miten se nyt sanotaan 😀 mutta eikö muka värillisiä piilareita ole tehty hajataitteisille silmille? o:

 15. Hei Jezba!
  Hajataitteisuutta korjaavia piilolinssejä kutsutaan toorisiksi piilolinsseiksi, eikä niitä tosiaan tietääkseni löydy värillisinä normaalivalikoimista.

  Uskoakseni kuitenkin Novalens värjää myös toorisia linssejä.

  Yleensä ainakin yksityiset, ketjuihin kuulumattomat liikkeet myyvät Novalensin linssejä. Yksityisten liikkeiden lisäksi myös osa ketjuihin kuuluvista myy heidän tuotteitaan.

  Sinun kannattaa siis kysyä asiaa kotipaikkasi optikkoliikkeistä.

 16. Dimma says

  Heips

  Olen tänään menossa kysymään optikkoliikkeestä ensimmäisten piilarien ostosta. Olen kohta 13, joten uskoisin että pystyisin niitä hyvin jo käyttämään. Innostuin tästä ajatuksesta oikeastaan kaveriltani, jolla on myös piilolinssit ja hän on saman ikäinen.

  Miten niitä ns. hoidetaan? Serkullani oli ennen silmäleikkausta piilolinssit (muistaakseni kertakäyttöiset) ja hän laittoi niihin aina sellaisia tippoja. Liittyivätköhän nämä kostuttavat tipat piilareihin vai yleiseen silmien kuivuuteen? Käytetäänkö piilarien kanssa yleensä kosteuttavia tippoja?

  Ja sitten: Tekeekö optikko piilarit, vai otetaanko ne suoraan jostain kaupan hyllyltä? Minulla on miinusta silmissä 1,50 viimeisen käynnin mukaan mikä tapahtui tänä vuonna.

  Entä jos haluisinkin värilliset piilolinssit? Tehdäänkö nekin sitten erikseen? Jos näin on, niin onko optikkoliikkeissä laaja valikoima värien suhteen? Minulla ei ole oikein käsitystä, miten se menee…

  Kiitos jo etukäteen vastauksesta ♥

 17. Dimma says

  Moi taas kerran

  Kävin siis tänään optikolla. Hän sanoi, että piilarit saadaan suoraan hyllystä, myös värilliset. Kuulemma kertakäyttöiset normaalit maksavat 30-50e riippuen monta piilariparia ottaa.

  Sitten hän sanoi myös, että jopa 7-vuotias voi käyttää piilolinsseja ja heillä se on ns. se ikäraja. Omasta mielestäni 7v. on ehdottomasti liian nuori! Mikä sinun näkemyksesi on?

 18. Hei Dimma!

  Moni asia sai varmasti selvityksen kun kävit optikolla.

  Optikko ei tosiaan valmista itse piilolinssejä, vaan ne tulevat tehtaalta valmiina liikkeeseen.

  Eri liikkeiden valikoimissa on eroja. Kaikista liikkeistä ei välttämättä löydy suoraan piilolinssejä varastosta vaan ne tilataan muutaman päivän toimitusajalla liikkeeseen. Tämä johtuu esimerkiksi siitä, että pienellä paikkakunnalla piilolinssien myynti on vähäisempää eikä ole kannattavaa varastoida kaikkia mahdollisia tuotteita omassa varastossa.

  Värillisten piilolinssien valikoimakin riippuu hyvin pitkälti liikkeestä. Osassa liikkeissä on laajakin valikoima värillisiä linssejä ja kaikissa liikkeissä niitä ei ole ollenkaan.

  Linssien hoito riippuu siitä minkälaisia linssejä käytetään.

  Kertakäyttölinssi ei vaadi puhdistusta, kun taas kuukauden vaihtovälin linssi vaatii.

  Optikko opastaa sinulle tämänkin asian piilolinssisovituksessa.

  Kostutustippojen tarve ei liity sinällään piilolinsseihin vaan kuiviin silmiin. Tietenkin piilolinssit voivat lisätä silmän kuivuutta, jolloin tarvitaan kostuttavia tippoja. Kaikki eivät kuitenkaan tarvitse niitä vaikka käyttäisivätkin piilolinssejä.

  Piilolinssien hankintaan ei ole mitään tarkkaa ikärajaa milloin linssejä voisi alkaa käyttämään. Oman kokemukseni mukaan monet aloittavat linssien käytön 12-15-vuotiaana.

  Seitsemänvuotiaalle en suosittelisi missään tapauksessa piilolinssejä jatkuvaan käyttöön. Joissain harrastuksissa piilolinssit voisivat kuitenkin tulla kysymykseen mikäli sankalasien käyttö olisi kerta kaikkiaan mahdotonta.

  Olen kirjoittanut oman kirjoituksen aiheesta: Minkä ikäisenä piilolinssien käyttämisen voi aloittaa?

  Lisäksi olen kirjoittanut paljon eri kirjoituksia piilolinsseistä. Kirjoitukset löytyvät helpoiten sisällysluettelosta Piilolinssit-otsikon alta.

  Kysy ihmeessä lisää jos joku asia jäi mietityttämään!

 19. Jonna says

  Hei,
  löysin netistä juuri haluamani värilinssit mutta sitä linssiä oli vain vahvuudella olevia. Minä en kuitenkaan tarvi vahvuuksia mutta voinko tilata miedoimmilla vahvuuksilla olevat ja käyttää niitä satunnaisesti?

 20. Hei Jonna!
  Väärän voimakkuuden käyttäminen silmälaseissa tai piilolaseissa saattaa rasittaa silmää ja aiheuttaa silmien väsymystä tai päänsärkyä.

  Lisäksi pienikin voimakkuus sumentaa näköä aiheuttaen pientä epätarkkuutta silloin kun et tarvitse vahvuuksia.

  Kirjoituksestasi ymmärsin, että optikko ei ole sovittanut sinulle löytämääsi linssiä. Myös ilman vahvuuksia olevat linssit tulisi sovittaa optikon toimesta silmään.

  Itse et pysty arvioimaan linssin istuvuutta silmässä, koska esimerkiksi liian tiukka linssi voi tuntua hyvältä, mutta se voi estää verenkiertoa silmän pinnan pienissä verisuonissa.

  Suosittelisin ehdottomasti piilolinssisovitusta optikon luona, jotta saisit linssit jotka varmasti sopivat silmiisi.

 21. Minna-Maria says

  Hei ! Haluaisin tietää, mistä tämän artikkelin toisen kuvan vihreät piilolinssit on saatavissa ? väri on täydellinen ja haluaisin ostaa tuollaiset, kaikenlaisista piilolinsseistä on kokemusta. Eli osaako kukaan kertoa kyseisten piilolinssien ostopaikkaa ? Kiitos etukäteen 🙂

 22. Hei Minna-Maria!
  Kyseissä kuvassa olevan vihreän linssin valmistaja on 9mm SFX. 9mm SFX:ltä löytyy erilaisia erikoisefekti piilolinssejä ja tällöin yksittäisetkin linssit voivat olla melko kalliita.

  Tietääkseni kuitenkaan mikään taho ei tuo kyseisiä linssejä Suomeen. En voi myöskään suositella värillistenkään linssien tilaamista suoraan ulkomailta, kosta tällöin joutuisit tilaaman linssit ilman sovitusta. Tällöin on suuri riski, että linssit eivät soveltuisikaan silmillesi.

 23. Vilma says

  Hei
  haluaisin hankkia itselleni värilliset piilolinssit koulujen loppumista varten. Minulla on varattu aika ensi viikolle optikolle mutta aloin huolestua että ehdinkö saada piilarit varmasti ennen 2.6?

 24. Hei Vilma!
  Sinun kannattaa vielä varmistaa optikoltasi ennen tarkastusta onko heidän kautta saatavissa linssit tällaisella aikataululla.

  Uskoisin sinun kuitenkin saavan linssit käyttöösi ennen koulujen loppumista, vaikka ne pitäisi tilatakin jostakin. Osasta liikkeistä värillisiä linssejä löytyy myös suoraan hyllystä.

 25. Hei! Minulla on aika tummanruskeat silmät, ja haluaisin vaaleansiniset silmät! Täsmälleen tuollaiset kuin tuossa kuvassa missä on before ja after ruskeista silmistä. Mistä nuo siniset linssit ovat ostettu? Nuo ovat juuri täydellisen vaaleat 🙂

 26. Hei Sini!
  Kuvassa olevat linssit ovat Custom Contacts nimisen firman valmistamat linssit. Tietääkseni mikään firma ei tuo kyseisiä linssejä Suomeen.

  Kyseessä on tosiaan erikoislinssit, joiden hinta voi olla huomattavan suuri.

  Valitettavasti en osaa neuvoa olisiko Suomesta saatavissa mistään noin voimakasta värin muutosta aiheuttavia linssejä.

 27. Karamelli says

  Hei! Haluaisin kysyä, että kuinka paljon pitää laittaa piilolinssinestettä niiden koteloon?

 28. Hei Karamelli!
  Piilolinssikoteloon pitää laittaa nestettä niin paljon että linssit peittyvät reilusti nesteen joukkoon. Osassa koteloissa saattaa olla merkkiviiva, johon asti nestettä tulee laittaa.

  Tarkkaa määrää on hankala sanoa, mutta mielestäni vähintään noin 3/4 kotelosta on hyvä täyttää nesteellä.

 29. Sarah says

  Moikka! tilasin piilarit liikkeestä. minulla on hajataittoa, mutta minulle tilattiin piilarit missä sitä on korjattu niin pitkälle kuin mahdollista. silmieni väri on keskivihreä. tilaamani piilarit ovat värilliset, muttei paljon värjätyt, jos niin voi sanoa. väri on harmaan sininen. mitä luulisit, että millainen lopputuloksesta tulee? olisiko mitään mahdollisuuksia, että väri vaalenisi?

 30. Hei Sarah!
  Ymmärsinkö oikein että sinulle tilattiin optikkoliikkeestä värilliset linssit?

  Eikö väriä sovitettu silmääsi? Ainakin itse pyrin siihen, että värillisten linssien väri sävy varmistetaan silmässä. Ilman tätä sovitusta lopputulosta on yleensä mahdoton sanoa varmasti.

  Suurimmasta osasta linssejä on saatavissa sovituslinssit, joilla väri voidaan sovittaa. Toki kaikki asiakkaat eivät tätä värin sovitusta kaipaa, vaan he valitsevat mielialan mukaan erivärisiä linssejä käyttöön.

 31. Pöö says

  Hajataitteisuus ja monitehoisuus: http://www.novalens.fi/ArtVisio%3A140 Novalensillä näköjään löytyy ArtVision-sarjasta toorinen ja moniteho?

 32. Hei Pöö!
  Kiitoksia vinkistä! Nämä linssit olivatkin jääneet minulta kokonaan huomaamatta. Pitää päivittää kirjoitus uudellaan. Ehkäpä voisin kirjoittaa näistä linsseistä myös omat kirjoitukset.

 33. Elina says

  Hei, olen 15-vuotias ja olen käyttänyt optikolta hankittuja Ciba Visionin Dailies Aqua Comfort Plus -linssejä epäsäännöllisesti runsaan vuoden ajan. Käytän kuitenkin lähes koko valveillaoloajan silmälaseja (kumpikin puoli -4.5, erityisempiä vaivoja), jotka on uusittu vastaamaan vahvuuksia viime marraskuun lopussa.

  Hankkiessani piilolinssit ensi kertaa minulle ei tehty piilolinssisovitusta, vaan ainoastaan katsottiin silmälasireseptiä. Nyt käyttämäni linssit ovat -4.0, eivätkä ole tuntuneet pahalta. Jälkitarkastuksiin tai kontrollikäynteihin ei myöskään neuvottu. Minulle ei näytetty, miten laittaa linssit silmiin tai ottaa pois, ja muutaman ensimmäisen kerran se tuotti hieman vaikeuksia, vaikka sujuukin nyt alle viidessä minuutissa (laitan aina kostutustippoja ennen laittoa ja poistoa).

  Nyt suunnittelen värillisten piilolinssien hankintaa cosplayta varten. Silmäni ovat tummuudeltaan tätä luokkaa -> http://blog.aclens.com/wp-content/uploads/2013/02/Green_eye1-300×233.jpg
  – vähän sinertävämmät vain. Tavoitteena olisivat kullanväriset silmät. Miten hyvin muutos mahtaa esim. NovaLensin linsseillä onnistua?

  Eli kokonaisuudessaan: miten minun kannattaa menetellä? Aloitan tietenkin optikolta, ja tällä kertaa osaan kysyä piilolinssisovitusta. Olen harkinnut vuoden linssejä, ja monta kertaa käytettävien linssien pito vaatinee vähän lisää tietoa ja taitoa nykyiseen verrattuna. Sovituksen jälkeen varmaan selvitämme optikon kanssa, voinko tilata värilliset linssit NovaLensiltä liikkeeseen. Olenko oikeilla jäljillä ja mitä pitäisi huomioida? Sivuistasi on ollut paljon iloa!

  • Hei Elina!
   Mielestäni on erikoista, että optikko ei ole edes ehdottanut sinulle piilolinssisovitusta, vaan linssit on tilattu silmälasireseptin perusteella.

   Itse teen asiakkaalle aina piilolinssisovituksen ja käytönopastuksen asiakkaan aloittaessa piilolinssien käytön. Lisäksi suosittelen asiakkaalle aina sovitusta myös uuteen linssiin siirryttäessä.

   Mielestäni sinun kannattaa varata aika optikolle ja kertoa tosiaan haluavasi piilolinssisovituksen ja käytön opastuksen. Tässä yhteydessä sinun kannattaa myös kertoa, että haluaisit tietyn värisen linssin Novalensin valikoimasta.
   Näin optikko varmistaa tutkimuksessaan silmiesi mitat, piilolinssivoimakkuuden ja sen onko piilolinssien käytölle mitään estettä.

   Itse haluan mielellään nähdä aina miltä linssin väri näyttää asiakkaan silmässä. Sovituksen yhteydessä laitan asiakkaalle niin sanotun sovituslinssin silmään, jonka avulla myös asiakas näkee varmasti miltä väri näyttää silmässä.

   Tarkastuksessa saatujen tietojen pohjalta optikko pystyy tilaamaan sinulle oikeanlaiset linssit. Ainakin itse haluan lisäksi tehdä tosiaan vielä jälkitarkastuksen varmistaakseni linssin istuvuuden ja sopivuuden silmään.

   Valitettavasti en osaa varmasti sanoa varmasti miten silmiesi väri muuttuu ilman sovitusta kuvan perusteella. Usein asiakkaan halutessa tietyn väriset silmät, voivat silmät näyttää mielestäni juuri halutun väriseltä, mutta asiakas kokee värin vääräksi. Tällä tarkoitan sitä, että jokainen meistä kokee ja mieltää värit eri tavalla. Tämänkin takia näytän asiakkaalle linssien avulla miten väri oikeasti muuttuu.

   Jos et jo ole lukenut kirjoitustani Hyvä piilolinssisovitus, niin suosittelen sen lukemista.

   Mukava kuulla, että blogistani on ollut hyötyä.

   • Elina says

    Hei, kiitos vastauksesta! Eipä tässä sitten muuta kuin optikon puheille : )

 34. Liina says

  Hei!

  Minulla on vaaleanvihreät silmät ja olen melkeimpä aina halunnut ruskeat silmät, nii selailin vähän sivuja ja katsoin Cybershopin sivuilta että ne kestäisivät jopa vuoden? Tässä osoite sinne: http://www.cybershop.fi/category/350/varilliset-piilolinssit-vahvuuksilla

  Niin mietin vaan, että miten voivat kestää noin kauan… Olen nyt kohta käyttänyt vuoden verran tavallisia piilolinssejä, ja nyt alkaa tuntua siltä, että olisi kiva saada jotain vaihtelua omien silmien väriin. 🙂 Osaatko myös sanoa, että mitkä noista ruskeista linsseistä peittäisivät parhaiten oman silmäni värin? 🙂

  Olisi kiva jos vastaisit!

  • Hei Liina!

   Valitettavasti sitä minkä verran ja minkä sävyiseksi linssi muuttaa silmiä ei pysty arvioimaan varmasti kuvan perusteella.

   Ainakin itse teen aina piilolinssisovituksessa siten, että jos linssistä on vai saatavissa värimalli, varmistamme värin sopivuuden asettamalla linssin asiakkaan silmään. Näin asiakas näkee itsekin minkä värisiksi silmät muuttuvat.

   En tunne kyseisen firman linssejä, mutta piilolinssejä on olemassa myös pitkän vaihtovälin linssejä. Näiden linssien vaihtoväli on jopa 6-12 kuukautta. Jotta samaa linssiä pystyy käyttämään 12 kuukautta, vaatii se mielestäni todella huolellisen puhdistuksen ja sen, että kyynelneste ei ole kovin tahrivaa.

   Mielestäni on erikoista, että värillisiä linssejä myyvän yrityksen sivulla on hyvin puutteelliset tiedot linsseistä.

   Ainakaan minua optikkona ei vakuuta pelkkä mainonta korkeasta hapenläpäisystä. Tämän sijaan kaipaisin tietoa ihan lukuina siitä mikä on linssin hapenläpäisyarvo samoin kuin mikä on linssin vesipitoisuus. Lisäksi esimerkiksi linssin valmistusmateriaali kiinnostaisi.

   Olen kirjoittanut enemmän piilolinssien netistä tilaamiseen liittyvistä asioista omassa kirjoituksessani.

 35. Starfruit says

  Moikka! Mistä tiedän, että minkä väriset piilolinssit sopivat ihmiselle parhaiten? c:

  • Hei Starfruit!
   Yleisohjeena voisin sanoa, että yleensä paras ja luonnollisin lopputulos saadaan aikaan korostamalla henkilön omien silmien väriä. Tällöin lopputulos sointuu henkilön muuhun väritykseen eli ihon sekä hiusten väriin. Toki myös kokeilemalla eri värejä löydetään yleensä sopiva värimaailma.

   Sinällään kysymyksesi on vähän harvinainen, koska yleensä aina asiakkaalla on mielessä joku väri hänen tullessa valitsemaan värillisiä piilolinssejä. Sitten tätä väriä lähdetään tavoittelemaan linssien avulla.

   Sinun kannattaa käydä optikkoliikkeessä keskustelemassa asiasta. Enemmän värillisiä piilolinssejä sovittanut optikko osaa varmasti sanoa sinun silmiesi värin pohjalta minkä väriseksi silmät olisi muutettavissa.

 36. Hei! Haluaisin pitkäkestoiset vihreät piilolinssit ilman mitään vahvuuksia.
  Halusin silmistäni luonnolisen vihreät,en ole ennen käyttänyt piilolinssejä tai ostanut,mistä voisin ostaa tälläiset haluaisin mielummin “sovittaa” piilolinssejä kuin ostaa niitä netistä,koska lopputulos voi olla ihan erilainen kuin odotan.Suurin ongelma on se että silmäni ovat tumman ruskeat ja niitä voi olla varmaan vaikea peittää. Pitäisikö minun unohtaa haaveeni vai löytyisikö minulle jostain vihreät åiilolinssit josta olen aina haaveilut?

  • Hei Jade!
   Parhaiten pääset kokeilemaan värillisten linssien väriä varaamalla ajan optikkoliikkeeseen värillisten linssien sovitukseen. Aikaa varatessa kannattaa kertoa, että sinulla on tumman ruskeat silmät jotka haluaisit vihreäksi.

   Siihen kannattaa varautua, että millään linssillä ei varmastikaan saavuteta kirkkaan vihreää lopputulosta. Yleensä oma ruskea väri “loistaa” linssin läpi.

   Airoptix-tuoteperheen värillisten lyhyen vaihtovälin linssien aikaansaamaa värin muutosta pääsee katsomaan ja kokeilemaan suuntaa antavasti tällä sivustolla: http://www.airoptix.com/colors/color-studio.shtml

   Toki tämä ei kerro täysin lopullista totuutta väristä.

   Varaile siis aika optikolle piilolinssisovitukseen. Samalla optikko pystyy varmistamaan linssin oikeanlaisen istuvuuden sekä opastamaan linssien käytössä. Ennen kaikkea optikko varmistaa, että linssit soveltuvat silmiisi ja voit käyttää niitä turvallisesti.

 37. Lare_ says

  Mistä on mahdollista saada Tooriset linssit värillisenä??

  • Hei Lare!
   Hajataitteisuutta korjaavia värillisiä linssejä löytyy käsittääkseni ainoastaan Novalensin Artvisio -sarjasta.

   Artvisio- linssit ovat silikonihydrogeelimateriaalista valmistettuja linssejä, jotka Novalens värjää.

   Värivaihtoehtoja linssissä on tällä hetkellä kuusi. Hinnaltaan linssit ovat perinteisiä toorisia linssejä kalliimpia.

   Tällaiset linssit on mahdollisuus hankkia Novalensin tuotteita myyvistä optikkoliikkeistä. Valitettavasti minulla ei ole tiedossa mitään listausta mistä selviäisi jälleenmyyjät.

   Kannattaa siis kysyä olisiko oman paikkakuntasi optikkoliikkeistä mahdollisuus saada kyseisiä linssejä.

   • Japster says

    Novalensseja myy verkkokaupan kautta ainakin uusi juuri avattu värillisiin piilolinsseihin erikoistunut http://www.piilarikauppa.fi. Kannattaa varmaan ainakin tuolta tiedustella erikoisempiakin malleja tarvittaessa.

 38. annalaisa says

  Pystyykö ilman vahvuuksia olevia piilateita käyttämään silmälasien kanssa

  • Hei!
   Värillisiä piilolinssejä ilman vahvuuksia voi halutessaan käyttää myös silmälasien kanssa. Näkemiseen tämä ei vaikuta mitenkään.

   Tässä on kuitenkin hyvä tiedostaa, että myös ilman vahvuuksia olevat piilolinssit kannattaa ehdottomasti valita aina optikon tekemän piilolinssisovituksen perusteella. Näin optikkosi valitsee sinulle turvallisen linssin ja ohjeistaa samalla piilolinssien käytössä ja käsittelemisessä. Samalla optikkosi kertoo sinulle kuinka paljon voit turvallisesti käyttää piilolinssejä.

   Kun varaat aikaa optikolle, kannattaa sinun kertoa haluavasi nimenomaan ilman vahvuuksia olevat värilliset piilolinssit.

 39. Memmuli says

  Hei ja kiitos hyvästä palstasta! Kysymykseni kuuluu, että mistä voi johtua piilolinssejen väärä “suuntautuminen” silmässä? Olen käyttänyt erään tunnetun piilolinssivalmistajan värillisiä piilolinssejä jo lukuisat parit ja joka kerta niitä käyttäessäni näytän siltä, kuin silmäni karsastaisivat (katsovat siis eri suuntiin), vaikka näin ei oikeasti ole. Toisen valmistajan linssit katsoivat taas huomattavasti suorempaan.

  Koon pitäisi olla oikea, olen käynyt optikolla sovituksessa.

  • Hei Memmuli!

   Onko molempien käyttämiesi linssien istuvuus varmistettu optikolla?

   Tarkoitan tällä sitä, että vaikka linssien optiset mitat olisivat identtiset, voi eri valmistajan linssien istuvuus olla silmässä erilaista.

   Optisten mittojen lisäksi myös piilolinssien materiaali sekä valmistustekniikka vaikuttavat siihen miten linssit istuvat silmässä.

 40. Hei!

  Voinko alkaa käyttämään tehottomia \värillisiä piilolinssejä nyt 13-vuotiaana?

  • Hei Nisa!

   Ennen piilolinssien käytön aloittamista pitää tehdä optikon toimesta piilolinssisovitus, jossa varmistetaan piilolinssien sopivuus asiakkaalle sekä sovitetaan haluttu linssityyppi ja opetetaan linssien käsittely ja hoito.

   Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että en suosittele sinun ikäisille piilolinssejä ainoastaan kosmeettinen syyn vuoksi. Tämä sen johdosta, että linssien käyttöön liittyy kuitenkin aina pieniä riskejä ja pelkän ulkonäön vuoksi niitä ei mielestäni kannata ottaa.

   Toki jokainen perhe tekee omat ratkaisut sen suhteen hankkivatko he värilliset linssit nuorelle.

   Mikäli vanhempasi antavat luvan linssien hankinnalle, sinun kannattaa ensimmäiseksi varata aika optikolle piilolinssisovitukseen.