Viikko eroa näöntarkastusten välillä – erilainen tulos?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Olga kysyi 24.11.2015

Hei! 

Kävin optikon näöntarkastuksessa ja sain lukemat

  • Oikea silmä Sf-1.50, Cyl+0.00, Visus 1.0 , Add 0,75 , Foria k5eso
  • Vasen Sf-1,25, Cyl+0.00, Visus 1.0 , Add 0,75, Foria orto. 

Viikon kuluttua kävin toisessa liikkeessä tilaamassa laseja ja samalla näöntarkastuksessa. Sain erilaiset mittaustulokset 

  • OD: sf-1.00 , Cyl -0,25, ax 100. 
  • OS-1.00, Cyl -0,25, ax 60. 

Nyt kun lasit on tilattu, aloin epäillä miten voi mittaukset olla noin erilaiset. Kysymys onkin, kuinka pitäisi toimia asian suhteen?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Olga!

On ihan normaalia, että näöntarkastuksesta voidaan saada toisistaan poikkeavat arvot. Näin siitä huolimatta, vaikka tarkastusten välissä olisi vain lyhyt aika.

Ensimmäisissä arvoissa on kerrottu enemmän mittaustietoja kuin toisessa silmälasimääräyksessä. Ensimmäisissä on ilmoitettu mitattu piilokarsastus ja näöntarkkuus. Silmälasien tilaukseen näitä arvoja ei kuitenkaan tarvita tässä tapauksessa. Kummassakaan reseptissä sinulle ei ole määrätty laseihin prismakorjausta. Tämä on ihan normaalia, vaikka näössäsi onkin todettu pientä piilokarsastusta.

Sitten kun mennään voimakkuuksiisi.

Ensimmäisessä määräyksessä kaukovoimakkuus on oikeassa silmässä -1.50 ja vasemmassa -1.25. Toisessa määräyksessä perusvoimakkuutta on molemmissa silmissä -1,00 ja hajataitteisuuden korjausta 0,25.

Tämä kahden lasimääräyksen välinen ero on aika pieni ja ihan mahdollinen ero kahden eri tarkastuksen välillä. Näin en näe mitään syytä sille miksi uudet lasisi eivät toimisi hyvin ja auttaisi näkemisessä.

Parhaiten tämmöisiin kysymyksiin saa vastauksen kun kertoo näöntarkastuksen yhteydessä käyneensä hiljattain toisessakin näöntarkastuksessa. Näin optikko osaa kertoa suoraan mitä mahdolliset eroavaisuudet tarkoittavat ja mistä ne voivat johtua.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa