Voimakas kipu oikeassa silmässä?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Nimimerkki H.S kysyi

Hei,

minulla on sellainen ongelma oikeassa silmässä, että jotain vetää taaksepäin silmää ihan kuin joku hermo on jännittyneenä silmän takana.

Käytän silmälaseja sekä piilolinssejä. Ongelma on vain oikeassa silmässä (näkö on huonompi oikeassa silmässä) en pysty nukkumaan kivun takia ja kun olen hereillä kipu ei helpota yhtään minulla on ollut tämä jatkuva kipu pari päivää ja silmä on jatkuvasti jännityneenä mikä auttaisi silmää rentoutumaan?

Olen tällä hetkellä ulkomailla ja olen ottanut särkylääkettä eikä mikään auta mitä minun tulisi tehdä?

Piilolinssioptikon vastaus

Hei H.S!

Valitettavasti olen optikkona väärä ihminen vastaamaan kysymykseesi. Kun ongelmana on voimakas kipu, johon särkylääke ei auta, menee asia selvästi silmälääkärin tai yleensä lääkärin osaamisalueen puoleen.

En osaa myöskään neuvoa mitään keinoja silmän rentouttamiseen ja toki on mahdoton sanoa johtuuko kivun aiheuttaja suoraan silmästä.

Ihan näin yleisesti maallikkona ajattelen, että jos on kipuja, joiden takia ei pysty nukkumaan eikä särkylääke auta, kannattaa ehdottomasti hakeutua lääkäriin.

En tiedä missä maassa olet, enkä sitä minkälaiset käytännöt siellä on. Ainakin Suomessa voisit olla yhteyksissä ihan päivystykseen ja kuvailla ongelmat. Tämän jälkeen ammattilainen tekisi päätöksen asiasta ja ohjaisi mahdollisesti yleislääkärille. Yleislääkäri sitten laittaisi tarvittaessa eteenpäin.

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa