Voimakkuudet Ray-Banin aurinkolaseihin jälkikäteen?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Pertti kysyi 5.3.2015

Niin. Minulla on hienot Ray Banit mutta myös huonontunut näkö.

Kysynkin, onko mahdollista saada jo olemassa oleviin aurinkolasilinsseihin näköäni vastaavat voimakkuuskalvot?

Kaukonäkökorjaus on noin + 1 hujakoilla ja hajataitto.

Aurinkolaseina Ray Banit ovat loistokkaat, nehän eivät värjää maisemaa lainkaan vaikka linssit näyttävätkin vihreän harmailta.

Piilolinssioptikon vastaus

Hei Pertti!

Linsseihin ei ole saatavissa koko linssin peittäviä voimakkuuskalvoja, jotka voitaisiin lisätä jälkikäteen. Tämmöisiä ei siis ole olemassakaan.

En tiedä mistä sinulle tuli tämmöinen kalvo mieleen? Olet ehkä saattanut kuulla linssin pintaan kiinnitettävästä puolikuun muotoisesta pienestä lukuluukusta, joka on tehty muovikalvosta. Nämäkin ovat kuitenkin harvinaisia. Esimerkiksi itse olen myynyt lukulisäyskalvoja todella vähän. Oikeastaan vain ihan satunnaisia kappaleita joihinkin erityisjuttuihin.

Koko linssin peittäviä kalvoja ei varmastikaan ole sen vuoksi markkinoilla, koska lisäkalvo linssin pinnassa heikentää aina linssin optista laatua. Näin linssiin tulisi kalvon johdosta vääristymiä tai muuta vastaavaa.

Periaatteessa aurinkolaseihisi voidaan kuitenkin vaihtaa oikealla voimakkuudella olevat linssit.

Tässä täytyy kuitenkin huomioida, että Ray-Ban ei valmista vahvuuksilla olevia linssejä. Periaatteessa laseihisi siis voidaan vaihtaa vahvuuksilla olevat aurinkolasin linssit, mutta ne eivät ole Ray-Banin valmistamat.

Useimmat Ray-Banin mallit ovat linssitettävissä omilla vahvuuksilla siten, että aurinkolasilinssit tilataan linssivalmistajalta samaan tapaan kuin silmälasilinssit. Monelta valmistajalta löytyy omilla vahvuuksilla hyvin samanlainen harmahtavanvihreä väri mikä Ray-Banin laseissa on valmiina.

Jos kyseessä on kaareva malli, voi kuitenkin käydä niin, että osa liikkeistä ilmoittaa että tähän malliin ei ole saatavissa vahvuuksilla olevaa linssiä. Tämä johtuu siitä että kaikkien liikkeiden valikoimaan ei kuulu kaarevat linssit omilla vahvuuksilla.

Lisäksi tässä kannattaa huomioida, että usein asiakkaan kehykseen linssien vaihtaminen on suhteessa arvokkaampaa kuin kokonaan uusien lasien hankkiminen.

Mielestäni sinun kannattaa käydä näyttämässä optikkoliikkeessä aurinkolasejasi. Näin he pystyvät varmistamaan onko kehys linssitettävissä uudestaan ja kertomaan mitä tällainen operaatio maksaisi.

Asiasta päättäessäsi sinun kannattaa toki huomioida myös se tuleeko sinulla enää käytettyä nykyisiä aurinkolaseja ilman vahvuuksia. Jos ei tule ja kehykset ovat hyväkuntoiset, voi linssien vaihtaminen olla kannattavaakin.

Aiheeseen liittyviä kirjoituksia blogissani

Kysyttävää optikolta? Tässä osiossa vastaan lukijoiden lähettämiin näkemiseen liittyviin kysymyksiin. Jätä oma kysymyksesi tai katso kaikki kysymykset ja vastaukset Optikolta kysyttyä -osiosta.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa

Kysymykset, vastaukset ja kommentit

 1. Miksi kukaan ei selvitä, miksi hajataiton linssit ovat kalliimmat kuin tavalliset linssit?

  • Hei Riitta!
   Hajataitteisuuden korjaavat linssit ovat kyllä samanhintaisia kuin ilman hajataittoakin olevat linssit ainakin kaikilla niillä valmistajilla, joiden linssejä olen käyttänyt viime aikoina.

   Jos voimakkuus menee kuitenkin yli niin sanotun varastorajan, muuttuu linssin hinta yleensä korkeammaksi.

   Varastorajat ovat valmistajan ilmoittamia voimakkuusrajoja, joiden sisällä olevat linssit löytyvät valmiina varastosta, eikä niitä tehdä asiakkaan tilauksen mukaan.

   Varastorajat ovat määritetty käsittääkseni sen perusteella miten paljon kyseistä linssiä myydään tietyillä voimakkuuksilla.

   Yleensä hinnoittelu menee niin, että mitä harvinaisemmat voimakkuudet ovat kyseessä, sen arvokkaampi linssi on.
   Varastolinsseissä hajataitteisuutta on yleensä saatavissa 2,00 dioptriaa ja joiltain valmistajilta jopa 3.00 dioptriaa.

   Perusmuovimateriaalissa varastorajat plus- ja miinusvoimakkuuden suhteen voivat olla esimerkiksi -6 – +6. Mikäli voimakkuutta on esimerkiksi -6,25, menee linssi hinnaltaan arvokkaammaksi hiomolinssiksi.

   Minkälaiset voimakkuudet sinulla on laseissasi?