Yleisimmät tavat rikkoa silmälasit

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Keskustelimme lasten kanssa silmälasien rikkoutumisesta ja kuopusta kiinnosti kovasti miten ihmiset saavat lasit rikottua. Tästä nousikin esille ajatus kirjoittaa siitä mitkä ovat yleisimmät tavat rikkoa silmälasit omien asiakaskokemuksieni perusteella.

Kaikista yleisin tapa saada silmälasit rikki lienee se, että lasien päälle joko istutaan tai astutaan. Varsin monesti asiakas saattaa kertoa unohtaneensa lasit tuolille, jonka jälkeen itse tai joku muu on istunut niiden päälle. Tämän takia olisikin erittäin hyvä pitää mielessä, että laseja ei kannata ikinä jättää edes hetkeksi vaikkapa tuolille tai sängylle.

Lähes yhtä yleistä on se, että lasit rikkoutuvat niihin kohdistuvan iskun takia. Esimerkiksi kaatuessa lasit voivat saada pahan kolauksen. Monesti lasit rikkoutuvat myös sen takia, että ihminen törmää johonkin, kuten oveen tai seinään.

[ad#piilarit]

Lemmikkieläimet ja pienet lapset

Varsin usein lemmikkieläimet ovat todella kiinnostuneita omistajiensa silmälaseista. Itse kuvittelin tämän johtuvan siitä, että laseissa on isäntäväen tuttu tuoksu. Joka tapauksessa koirat ja kissat ovat syöneet monen isännän tai emännän silmälasit korjauskelvottomiksi.

Lisäksi aina välillä kuulee tarinoita myös siitä kuinka myös vieraan silmälasit ovat päätyneet lemmikin mielenkiinnon kohteeksi, joten pelkkä tuttu haju ei selitä lasien kiinnostavuutta.

Myös pieniä lapsia lasit kiinnostavat, mikä on varmasti hyvin tuttua pienten lasten silmälaseja käyttäville vanhemmille. Lasten on mukava tarttua laseihin pienillä käsillä, joissa on kuitenkin yllättävän paljon voimaa. Tämän takia optikkoliikkeissä vieraileekin säännöllisesti pienten lasten vanhempia väännättämässä silmälaseja taas kuntoon.

Lasit traktorin alle

Erikoisin kuulemani tarina on se, että optikkoliikkeessä oli vieraillut asiakas, jonka lasit olivat jääneet traktorin renkaan alle. Nämä lasit olivat kuulemma saatu vielä ihan taivuttelemalla kuntoon.

Muutama asiakas on myös kertonut laittaneensa autoremonttia tehdessään lasit hetkeksi renkaan päälle ja siihen ne ovat sitten unohtuneet. Näissä tapauksissa lasit olivat taatusti entiset, kun autolla oli lähdetty remontin jälkeen koeajolle.

Laseille siis sattuu ja tapahtuu monenlaista. Optikkoliikkeessä pystytään monesti korjaamaan pahastikin vaurioituneita laseja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tee se itse-korjaukset saattavat hankaloittaa tai pahimmillaan jopa estää lasien korjaamisen optikkoliikkeessä.

Lue myös kirjoitukseni Silmälasien taivuttaminen kannattaa jättää ammattilaiselle ja Silmälasit rikki – miten pärjätä ennen uusien lasien saamista?

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa