Optisen alan TV-mainosten tekstien lukeminen ei onnistu ainakaan heikkonäköiseltä

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Kuten olen jo aikaisemminkin kirjoittanut, en aina seuraa optisen alan markkinointia ja mainontaa kovinkaan innoissani.

Mielestäni mainonta on välillä helposti harhaanjohtavaa ja vaikeasti tulkittavaa. Tarjousten ehdot kerrotaan pienellä tekstillä, eikä niiden tulkitseminen ole välttämättä kovinkaan helppoa.

Mielestäni mainosten tekstien tulisi olla aina mahdollisimman yksiselitteisiä, koska mielestäni meillä kaikilla on monesti taipumus tulkita asioita itselle parhaimmalla tavalla.

[ad#piilarit]

TV-mainokset kaikista pahimpia

Tällä hetkellä olen kiinnittänyt huomion televisiossa pyöriviin eri silmälasiketjujen mainoksiin. Yleensä tarjouksen ehdot ovat kirjoitettu niin pienellä tekstillä ja ne näkyvät ruudussa niin vähän aikaa, että tekstiä on mielestäni käytännössä mahdoton lukea. Itse olen monesti mainoksen alkaessa keskittynyt ehtojen lukemiseen siinä kuitenkaan onnistumatta, vaikka minulla onkin normaali näkö.

Uskoisin että tämä on mainostajilta tietoinen ratkaisu, koska mainoksesta pyritään tekemään mahdollisimman räväköitä. Mainosten perusteella näyttää, että kaikki tarjoukseen ehdot kerrotaan vain ja ainoastaan sen takia, että kuluttajaviranomaiset eivät puuttuisi markkinointiin. Näin säännöt tulee täytettyä ainakin nimellisesti.

Toki TV-mainonnassa aika ja tila ovat rajallisia, mutta mielestäni tämä ei selitä pelkästään ongelmaa.

Itse kokisin ihan positiiviseksi asiaksi, mikäli tämmöisestä markkinoinnista huomautettaisiin mainostajia.

Epäselviä mainoksia joutuu selvittämään liikkeessä

Tämmöinen epäselvä mainonta aiheuttaa helposti sen, optikkoliikkeiden henkilökunta joutuu selittelemään liikkeessä kampanjan ja tarjouksen todellisuutta. Pahimmillaan asiakkaat voivat kokea tulleensa harhaanjohdetuksi ja näin ollen ostopäätös voi jäädä tekemättä.

Ongelma ei koske vain optista alaa

Pelkästään optisen alan syyttäminen tämmöisestä markkinoinnista ei olisi toki reilua. Muutenkin tuntuu, että esimerkiksi myös internetissä samanlainen mainonta yleistyy koko ajan. Esimerkiksi maksutelevisio ja kännykkäliittymämainoksissa näkyy samaa suuntausta.

Kaikista pahimpia esimerkkejä taitavat olla erilaiset soittoäänien ja testien tulosten tilaamiset matkapuhelimeen, jossa asiakas tulee liittyneeksi samalla johonkin kuukausimaksulliseen klubiin.

Tilaa piilolinssit tai aurinkolasit Lensonilta

Nopea toimitus - Aina edulliset hinnat - Ilmainen palautus

Tilaa nyt Lensonilta

Muut kirjoitukset samasta aiheesta

Kysy optisen alan ammattilaisilta

Blogissa kerrotaan näkemiseen liittyvistä asioista ja vastataan lukijoiden kysymyksiin. Tähän mennessä olemme vastanneet noin 1 000 kysymykseen. Kysymyksesi voit lähettää täältä tai kommentoida aiheeseen liittyvää kirjoitusta.


Lähetä kysymys optikolle täältä
Piilolinssioptikko Facebookissa